Klippremier: Crypta - Trial Of Traitors

2023. június 29. 19:45 - Jurancsik Eszter

356635683_856353666091642_3141235220956179344_n.jpg

Augusztus 4-én, a Napalm Records gondozásában jelenteti meg második stúdióalbumát a brazil Crypta, a kiadvány pedig a "Shades Of Sorrow" címet kapta. A Fernanda Lira énekes vezette zenekar első lemeze "Echoes Of The Soul" címmel került boltokba 2021 nyarán, kritikánkat ITT olvashattátok.

Az új korongról nemrégiben látott napvilágot az első videó a Lord Of Ruins képében, két nappal ezelőtt pedig megérkezett a második kislemezes szerzemény, amely a Trial Of Traitors címet viseli, íme:

komment

Klippremier: Amaranthe - Damnation Flame

2023. június 27. 16:12 - Jurancsik Eszter

62b6b5d8-amaranthe-to-release-orchestral-version-of-crystalline-from-manifest-album-next-week-image.png

A skandináv tagokból álló Amaranthe befejezte új, sorban hetedik albumának felvételeit, ám a korong címét még titok fedi. 

Történt némi változás is a zenekar háza táján, ugyanis a hörgésért felelős Henrik "GG6" Englund elhagyta a csapatot - a legutóbbi, "Manifest" (kritika ITT) címet viselő nagylemezen szerepelt utoljára a zenész - helyét Mikael Sehlin vette át.

A mai napra ígérte új dalát a zenekar, amely a Damnation Flame címet viseli.

A Damnation Flame sok tekintetben új utat nyit meg számunkra, méghozzá a lehető legjobb módon. Ez a legelső Amaranthe-dal, amelyben szimfonikus elemek hallhatók, - ezt már régóta szerettük volna, a sötét vámpíros téma pedig tökéletesen illeszkedik a modern dallamos metalhoz! Az Amaranthe mindig is a határtalanságról szólt, és arról, hogy mindig feltaláljuk magunkat - mostanra már tudjátok, hogy váratlan dolgokat is alkothatunk. A zenébe 100%-ban tiszta szenvedélyt adunk, ezt pedig te magad is megtapasztalhatod majd az első másodperctől kezdve - élvezd a Damnation Flame-et, és ígérjük, hogy még sok minden más is hamarosan napvilágra kerül!

- vezette fel az új szerzeményt a banda, íme a hozzá készült kisfilm!

komment

Bemutatta új énekesnőjét a Temperance

2023. június 27. 15:54 - Jurancsik Eszter

356263341_5642327169203419_6676516860551079722_n.jpg

Január végén jelentette be Alessia Scolletti énekesnő és a dobos Alfonso Mocerino, hogy elhagyják az olasz Temperance fedélzetét. Alessia egészségi problémái miatt intett búcsút bandatársainak, Alfonso pedig a magánéletére kíván koncentrálni a jövőben, ám az új album dobsávjait még ő rögzítette. 

A lefixált koncerteken Lina Victoria (Sleeping Romance) és Marco Sacchetto helyettesítette a két zenészt, utóbbi véglegesen is a zenekar tagja lett. Ma a banda bemutatta új énekesnőjét, akinek neve Kristin Starkey. Az amerikai lány képzett operaénekesnő, a következő lemezen már az ő hangját hallhatjuk.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a Temperance új tagjait!
Először is, az egyik legtehetségesebb és legképzettebb énekesnő a színtéren, Kristin Starkey New Yorkból.
Ő profi operaénekes, metalénekes és énektanár is. Az ő hangja rengeteg epikus hangulatot ad a zenénkhez!
Másodsorban pedig rendkívül örülünk, hogy Marco Sacchetto dobost köszönthetjük: ő az összes 2023-as koncertünkön játszott, és rengeteg energiát hozott a csapatba!
Most pedig készüljetek, mert hamarosan rengeteg hírrel érkezünk, többek között az új album bejelentése, egy első új kislemez, új koncertek, új turnék és még sok más!

- örvendezett a zenekar a közösségi média platformjain.

A Temperance utoljára 2021-ben adott ki nagylemezt, amely a "Diamanti" címet viselte.

 

komment

Klippremier: Charlotte Wessels ft. Zora Cock - Mary On a Cross (Ghost cover)

2023. június 25. 18:00 - Jurancsik Eszter

cz.jpg

Szépen építgeti szólókarrierjét Charlotte Wessels. A holland énekesnő 2021 februárjában több zenésztársával egyetemben távozott a Delain fedélzetéről, és tavaly ősszel már a második szólóalbumát adta ki - a 2021-es  "Tales From Six Feet Under" után 2022-ben érkezett a  "Tales From Six Feet Under Vol II."

Charlie élvezi azt a művészi szabadságot, amit a szóló pálya biztosít, és egy korábbi interjúban elmondta: a közeljövőben biztosan nem kötelezi el magát egy zenekarban.

Szólóművészként dolgozott már Alissa White-Gluzzal (Arch Enemy), a norvég énekes Pellek egyik dalában is közreműködött, legutóbbi dalában pedig honfitársnője,  Aafke Romeijn is szerepelt. 

A napokban árulta el az énekesnő, hogy új számmal készül - a szintén holland Blackbriar frontlányával, Zora Cock-kal közösen vette fel a Mary On a Cross című szerzeményt, amely a svéd Ghost egyik dalának feldolgozása, íme:

komment

Amaranthe: jövő héten új dal érkezik!

2023. június 24. 11:37 - Jurancsik Eszter

amaranthe-210757.jpg

Rég adott releváns hírt magáról a svéd/dán Amaranthe, hiszen eddig minden idejét a stúdióban töltötte a csapat, ugyanis gőzerőkkel dolgoztak új albumukon, amely immár a hetedik lesz a sorban.

Előző stúdióanyaguk 2020 nyarán jelent meg "Manifest" címmel, amelynek kritikáját ITT olvashatjátok. A slágeres tételektől hemzsegő album igen szép eredményeket ért el, az Elize Ryd vezette formáció pedig abban reménykedik, hogy a vadonatúj korong még elődjénél is több babért arat majd. 

A zenekar tegnap bejelentette: június 27-én, azaz jövő hét kedden érkezik az új lemez első kislemezes dala, amely a Damnation Flame címet viseli majd, ám az album címére, borítójára és dallistájára még nem derült fény.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Amaranthe (@amarantheofficial) által megosztott bejegyzés

komment

Floor egészségi problémái miatt lemondta utolsó koncertjét a Nightwish

2023. június 22. 16:15 - Jurancsik Eszter

nw.jpg

Nem kíván jövőre megjelenő új albumával turnéra indulni a Nightwish, erről a zenekar tavasszal tájékoztatta a fanokat, indoklásuk szerint a csapat jövőjét illetően ez egy elkerühetetlen lépés volt.

Akkor még arról szóltak a hírek, miszerint a banda a lefixált nyári fesztiválkoncerteken még részt vesz, majd határozatlan időre szögre akasztják a túrabakancsot, hogy az új lemez felvételeire koncentrálhassanak, illetve az énekesnő Floor Jansen nemsokára életet ad második gyermekének.

Az együttes ma, az oslói Tons Of Rock fesztiválon szeretett volna elbúcsúzni közönségétől, ám a bulit törölni kellett - Floornak egészségi problémái támadtak, ám kiderült: nem a várandósságához kapcsolódik a dolog.

Floor egészségi állapotával összefüggő okok miatt sajnos kénytelenek vagyunk lemondani a június 22-i oslói koncertünket. A terhességét ez egyáltalán nem érinti, pihenésre van szüksége. Jóllehet mind a hatan sajnáljuk ezt a döntést, mégis könnyű volt meghoznunk, hiszen az egészségnek mindig a legfontosabbnak kell lennie.
Ami viszont jó hír, hogy az új album próbái és felvételei kevesebb, mint két hét múlva kezdődnek, szóval hajrá!

- áll a csapat közleményében.

A formáció utolsó nagylemeze a 2020-as "Human :II: Nature" volt, amely hasonlóan a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful"-hoz hasonlóan vegyes fogadtatást kapott.

komment

2024-ben várható az új Lacuna Coil-album

2023. június 20. 15:04 - Jurancsik Eszter

cs_3.jpg

Tudni lehet, hogy az olasz Lacuna Coil javában dolgozik új albumán, ám azt több ízben elmondták: nem szeretnék elkapkodni a felvételeket. Tavaly októberben az akkor 20. születésnapját ünneplő "Comalies" nagylemez felújított változatával ("Comalies XX", kritika ITT) rukkoltak elő, a korszerűbb hangzásba áthúzott számok pedig kedvező kritikát kaptak.

Utolsó stúdiókorongja a 2019-es "Black Anima" volt a zenekarnak, amely jóval sötétebben és keményebben szólt, mint eddigi kiadványaik. A Knotfesten lépett fel a minap a banda, az énekesnő Cristina Scabbiát pedig a She's With The Band című zenés műsor riportere faggatta ki a munkálatokról.

Jelenleg is stúdiózunk, ám ez 2024-ig biztosan el fog tartani. Nem a zenével van a gond, hanem azzal, hogy több időre van szükségünk egy lemez elkészítéséhez. A koronavírus-járvány is hátráltatta a folyamatokat, a metalzene pedig egy olyan műfaj, ahol nagy szükség van a támogatásra.

- utalt itt konkrétan arra, hogy egyre kevesebben vásárolnak CD-t, ugyanakkor vannak például megszállott gyűjtők is.

Rengeteg olyan rajongó van, akik szeretik a kezükben tartani az albumot, ám ezek előállítása viszont időbe telik. Egy lemezfelvétel esetén néha egy év is eltelik a maszterelés és a fizikai megjelenés között, hiszen rengeteg munkával jár. Ezért is mondom, hogy talán 2024-ben jön az új albumunk. Lehet, hogy idén végzünk a felvételekkel, de csak jövőre adjuk ki. Ám rajta vagyunk a dolgon!

- ígérte az énekesnő, aki korábban azt is elárulta: a karantén ideje alatt egyszerűen nem kapott ihletet a csapat egy új albumhoz, a világjárványról pedig nem akartak lemezt írni.

komment

Sharon den Adel a Within Temptation készülő albumáról: "Teljesen más lesz, mint amit megszoktak a rajongóink"

2023. június 19. 14:04 - Jurancsik Eszter

305442947_5292530010782484_7739792538205051397_n.jpg

Jó ideje dolgozik új, immáron kilencedik sorlemezén a Within Temptation, ám eddig semmi konkrétumot nem árultak el a készülő újdonságról. Megjelentettek viszont hat kislemezt 2020 májusa és 2023 májusa között - ezek sorrendben az Entertain You, a The Purge, a Shed My Skin, a Don't Pray For Me, a The Fire Within és a Wireless voltak. 

Annyit tudni lehet: az új korong a 2019 elején kiadott "Resist" album vonalát követi majd, amely korong már teljes egészében a modern metal jegyében született. 

A holland zenekar énekesnője, Sharon den Adel a napokban a franciaországi Hellfesten tartott koncertjük előtt adott interjút egy sajtókonferencián, ahol ismét megosztott néhány titkot a lemezről.

Mindig törekszünk arra, hogy zeneileg fejlődjünk. És azok a dolgok, amiket most próbálgatunk, igazi kihívást jelentenek számunkra. Az új album egészen más lesz, mint amit az emberek megszoktak tőlünk. Új zenekarok inspiráltak minket, akik most valóban új hangzást képviselnek, és ezt próbáljuk beleépíteni a zenénkbe. Ez kicsit technikás jellegű vonal. 

- fedte fel a frontasszony, aki nemrég azt is elmondta, miért jó, ha egyelőre csak dalokkal jelentkeznek, most pedig újfent kitért a témára:

Ha megnézzük a dance-t és más műfajokat is, úgy látom, csak kislemezeket jelentetnek meg. Ennek éppúgy megvan az előnye és a hátránya is. Nekünk azért jó ez, mert így a média hosszabb ideig beszél a zenénkről. A hagyományos lemezkiadás menete úgy történik, hogy kiadsz három kislemezt, aztán kiadod az albumot, és néhány hét alatt lemegy az egész felhajtás. Most megpróbáljuk az utolsó bőrt is lenyúzni rólatok.

- zárta nevetve gondolatait.

komment

Terhespocit villantott Floor Jansen

2023. június 17. 08:48 - Jurancsik Eszter

floor17.jpg

Márciusban osztotta meg követőivel a nagy hírt Floor Jansen: második gyermekét hordja a szíve alatt. A Nightwish holland származású frontasszonya igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy áldott állapotban van, hiszen ahogy egy interjúban elmondta: a 40 év feletti nők nagy részének nem sikerül azonnal teherbe esnie.

Azt se felejtsük el, hogy Floor tavaly ősszel sikeres harcot vívott a mellrák ellen, amit októberben fedeztek fel egy rutinviusgálat alkalmával, alig két héttel a Nightwish dél-amerikai turnéja előtt. Az énekesnőt megoperálták, a vizsgálatok pedig kimutatták: a daganat nem terjedt tovább a testében. Januárban sugárkezelésen esett át, márciusban pedig fény derült a várandósság tényére. Férjével, a Sabaton-dobos Hannes Van Dahl-lal már van egy hatéves kislányuk, Freja, aki 2017 márciusában született meg.

Nem tudni pontosan, hány hónapos terhes Floor, de az Instagramra feltöltött fotói alapján  nincs túl messze kisbabája érkezésánek ideje. Bár pocakja már igencsak nagy, az énekesnő élvezi és hihetetlen energiával csinálja végig a fellépéseket.

A színpadon érzem magam igazán jól! Semmi sem jobb, mint élőben szerepelni!

- írta egy friss fotóhoz Floor, akinek további boldog babavárást és jó egészséget kívánunk!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Floor Jansen (@floor_jansen_official) által megosztott bejegyzés

komment

Klippremier: Edge Of Paradise - Soldiers of Danger

2023. június 16. 14:05 - Jurancsik Eszter

edge_of_paradise_instruments_1.jpg

Alig egy hónap múlva, július 14-ével jelenteti meg ötödik sorlemezét "Hologram" címmel a kaliforniai Edge Of Paradise. A heavy metalt játszó zenekar legutóbbi albuma, a "The Unknown" 2021 szeptemberében került boltokba - mi ITT írtunk róla kritikát.

Margarita Monet, a banda énekesnője egy interjúban elmondta: édesapja tudós, munkássága pedig komoly ihletforrást ad a bájos fronthölgynek. Ahogyan ő fogalmazott: dalszerzéskor egy másik dimenzióba kerül.

Ez a futurisztikus hangulat érezhető volt a hamarosan napvilágot látó korong első klipes szerzeményén, amely június 4-én vált elérhetővé, és a lemez címadó dalához készült.

A mai napon megérkezett a második kisfilmes tétel, amelynek címe Soldiers of Danger, íme:

komment
süti beállítások módosítása