Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor egészségi problémái miatt lemondta utolsó koncertjét a Nightwish

2023. június 22. - Jurancsik Eszter

nw.jpg

Nem kíván jövőre megjelenő új albumával turnéra indulni a Nightwish, erről a zenekar tavasszal tájékoztatta a fanokat, indoklásuk szerint a csapat jövőjét illetően ez egy elkerühetetlen lépés volt.

Akkor még arról szóltak a hírek, miszerint a banda a lefixált nyári fesztiválkoncerteken még részt vesz, majd határozatlan időre szögre akasztják a túrabakancsot, hogy az új lemez felvételeire koncentrálhassanak, illetve az énekesnő Floor Jansen nemsokára életet ad második gyermekének.

Az együttes ma, az oslói Tons Of Rock fesztiválon szeretett volna elbúcsúzni közönségétől, ám a bulit törölni kellett - Floornak egészségi problémái támadtak, ám kiderült: nem a várandósságához kapcsolódik a dolog.

Floor egészségi állapotával összefüggő okok miatt sajnos kénytelenek vagyunk lemondani a június 22-i oslói koncertünket. A terhességét ez egyáltalán nem érinti, pihenésre van szüksége. Jóllehet mind a hatan sajnáljuk ezt a döntést, mégis könnyű volt meghoznunk, hiszen az egészségnek mindig a legfontosabbnak kell lennie.
Ami viszont jó hír, hogy az új album próbái és felvételei kevesebb, mint két hét múlva kezdődnek, szóval hajrá!

- áll a csapat közleményében.

A formáció utolsó nagylemeze a 2020-as "Human :II: Nature" volt, amely hasonlóan a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful"-hoz hasonlóan vegyes fogadtatást kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318151550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása