Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Rajongóitól búcsúzik a Delain - Martijn viszi tovább a zenekart

2021. február 15. - Jurancsik Eszter

delain2020.jpg

Szomorú hírrel találták magukat szembe a mai napon a holland Delain rajongói - az együttes ugyanis ebben a formában megszűnik létezni. A csapat tájékoztatása szerint mindenki kiszállt a zenekarból, Martijn Westerholt alapító-billentyűs saját projektjeként folytatja tovább a zenélést, vendégzenészekkel.

Íme, a zenekar közleménye:

"Az elmúlt egy évben a zenekar működése megszűnt. Néhányunk már nem érezte jól magát a bandában. Mindannyian próbáltunk megoldást találni az elmúlt egy évben, de sajnos kudarcot vallottunk.
Ezért mostantól mindannyian a saját utunkat járjuk és erőnket a saját dolgainkra koncentráljuk. Nagyon szomorú vagyok, hogy a közös munkánk véget ért, ugyanakkor nagyon hálás vagyok az évekért, amelyeket együtt töltöttünk. Bejártuk a világot, megéltük a csúcsokat és a mélypontokat egyaránt, rengeteg sikerélményünk volt, valamint olyan időket is átéltünk. amelyek tanulásra ösztönöztek bennünket. Élveztük, hogy találkoztunk a rajongóinkkal és új barátokat szereztünk szerte a világon. Szeretnék köszönetet mondani társtársaimnak, Timo-nak, Ottónak, Joeynak és különösen Charlotte-nak, a legjobbakat kívánom nekik a jövőben. Remélem, hogy mindegyikük számára új kalandok jönnek a zenei életben, és előre léphetnek! Azonban Delain tovább létezik. A többiek más utak mellett döntöttek. Úgy határoztam, hogy életben tartom Delaint azzal, hogy folytatom a dalszövegírást és a zene készítését, éppen úgy, ahogyan eddig tettem. 2002-ben projektként indítottam a Delaint, és a következő album már ennek a projektnek az albuma lesz, vendégzenészekkel. Azt már most látom, sok ismerős arc visszatér, hogy csatlakozzon hozzám ezen az úton. Nem tudom eléggé kifejezni hálámat mindazoknak a Delainereknek, akik támogattak minket oly sok éven keresztül. Elkötelezettségetek a zene és a csapat iránt, amelyet létrehoztatok, hihetetlen. Annak ellenére, hogy ez a helyzet nem a legjobb, - ahogyan a változás általában soha nem az- , remélem, hogy továbbra is csatlakoztok a Delainhez ezen az új úton. Ezzel a változással a Delainnek nincs vége. Ez csak egy fejezet vége, de egy új kezdete is egyben."

Martijn a Within Temptation-ös Robert Westerholt bátyja, korábban ő is az együttes tagja volt, majd 2002-ben kiszállt a formációból és megalapította a Delaint. Az együttes több tagcserét is túlélt, legutóbb Merel Bechtold gitáros távozott a fedélzetről 2019 nyarán. 2006-ban jelent meg a zenekar első albuma, Lucidity címmel, 2009-ben érkezett az April Rain. Azonban az igazi áttörést a 2012-es We Are The Others hozta meg a csapat számára. Ezután még három, hasonlóan sikeres albumot adtak ki, a The Human Contradictiont 2014-ben, a Moonbatherst 2016-ban és az Apocalypse&Chill-t 2020-ban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr716428346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása