Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

2024-ben várható az új Lacuna Coil-album

2023. június 20. - Jurancsik Eszter

cs_3.jpg

Tudni lehet, hogy az olasz Lacuna Coil javában dolgozik új albumán, ám azt több ízben elmondták: nem szeretnék elkapkodni a felvételeket. Tavaly októberben az akkor 20. születésnapját ünneplő "Comalies" nagylemez felújított változatával ("Comalies XX", kritika ITT) rukkoltak elő, a korszerűbb hangzásba áthúzott számok pedig kedvező kritikát kaptak.

Utolsó stúdiókorongja a 2019-es "Black Anima" volt a zenekarnak, amely jóval sötétebben és keményebben szólt, mint eddigi kiadványaik. A Knotfesten lépett fel a minap a banda, az énekesnő Cristina Scabbiát pedig a She's With The Band című zenés műsor riportere faggatta ki a munkálatokról.

Jelenleg is stúdiózunk, ám ez 2024-ig biztosan el fog tartani. Nem a zenével van a gond, hanem azzal, hogy több időre van szükségünk egy lemez elkészítéséhez. A koronavírus-járvány is hátráltatta a folyamatokat, a metalzene pedig egy olyan műfaj, ahol nagy szükség van a támogatásra.

- utalt itt konkrétan arra, hogy egyre kevesebben vásárolnak CD-t, ugyanakkor vannak például megszállott gyűjtők is.

Rengeteg olyan rajongó van, akik szeretik a kezükben tartani az albumot, ám ezek előállítása viszont időbe telik. Egy lemezfelvétel esetén néha egy év is eltelik a maszterelés és a fizikai megjelenés között, hiszen rengeteg munkával jár. Ezért is mondom, hogy talán 2024-ben jön az új albumunk. Lehet, hogy idén végzünk a felvételekkel, de csak jövőre adjuk ki. Ám rajta vagyunk a dolgon!

- ígérte az énekesnő, aki korábban azt is elárulta: a karantén ideje alatt egyszerűen nem kapott ihletet a csapat egy új albumhoz, a világjárványról pedig nem akartak lemezt írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2918150184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása