Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Temperance: Alessia és Alfonso elhagyja a csapatot

2023. január 27. - Jurancsik Eszter

724280.jpg

Ma írtuk meg, hogy március 30-án a milánói Temperance az S8 Underground Club színpadán zúz majd együtt négy zenekar társaságában. Ezért állnak a rajongók döbbenten a néhány órával ezelőtti közlemény előtt, amelyben az együttes bejelentette: énekesnőjük, Alessia Scolletti és dobosuk, Alfonso Mocerino elhagyják a csapatot, ám a turné megrendezésre kerül. A posztból az is kiderült: a két zenész már decemberben meghozta a fájdalmas döntést, amelyek hátterében személyes okok állnak.

Sajnos Alfonso és Alessia nem áll velünk a színpadra a közelgő turnén.
December első napjaiban, kevesebb mint két hónappal kezdés előtt mindketten arról tájékoztattak minket, hogy személyes okok miatt nem tartanak velünk a koncerteken.

- kezdte sorait a banda.

Képzelhetitek, nem volt könnyű mindent újratervezni és átszervezni, különösen azért, mert teljes mértékben az új album felvételeire koncentráltunk (Alfonso már felvette a dobos részeket a készülő lemezre).
Néhány barátunknak hála -akiknek hamarosan hivatalosan is köszönetet mondunk- sikerült mindent megoldanunk, és alig várjuk, hogy hamarosan útra kelhessünk Európában!

A bejegyzés arra is fényt derített, hogy Alfonso főleg magánéletére kíván fókuszálni, természetesen a dobolást nem hagyja abba, sőt, tanítani is szeretné. Meleg szavakkal búcsúzott bandatársaitól, Alessia pedig a következőket írta:

Kedves barátaim!
Nehéz szívvel kell bejelentenem, hogy az utam a Temperance-szel véget ért.
Amikor 2018-ban Marco (Marco Pastorino, a csapat alapítója - a szerk.) meghívott, hogy csatlakozzak ehhez a zenekarhoz, csak egy lány voltam, aki gyerekkora óta szeretett énekelni. Biztosan nem is sejtettem, hogy milyen csodálatos kalandban lesz részem a következő években. Örökké hálás leszek a lehetőségért, amit a Temperance adott nekem!

- vezette fel nehéz döntését Alessia, majd kitér annak okára is:

A folyamatos komoly turnézás és a koncertek váltakozása során természetesen sokat fejlődtem mind énekesként, mind emberként. Azonban a prioritásaim is változtak, mindenekelőtt azt érzem, hogy jobban oda kell figyelnem az egészségemre. A legutóbbi turnék és koncertek során túl sokszor voltak olyan gondjaim, amelyek nem tették lehetővé, hogy teljes erőbedobással lépjek színpadra, mint ahogyan azt egy olyan zenekar, mint a Temperance megköveteli.

ermes-buttolo1.jpg

Nem szégyellem kimondani, hogy ez a helyzet sok frusztrációt és szorongást okozott nekem, amit az a felismerés követett, hogy jobban kellett volna hallgatnom a testemre, és szünetet kellett volna tartanom az utazásban és turnékban. Még mindig nehéz ezt elfogadnom, de igyekszem nem kudarcként gondolni erre, hanem esélyként, hogy új fejezetet nyissak az életemben.

Azt még nem tudni, ki helyettesíti a két távozó tagot, ám a turné, amelynek keretein belül hozzánk is ellátogat az olasz banda, nem került törlésre.

Alessia Scolletti 2018 márciusában csatlakozott a zenekarhoz, ő vette át a nem sokkal azelőtt távozó Chiara Tricarico helyét, aki azóta Moonlight Haze néven alapított új csapatot. Az énekesnővel három albumot rögzített a formáció: "Of Jupiter and Moons" (2018 április), "Viridian" (2020 január) és a legutóbbi "Diamanti" (2021 november) című kiadványokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4218035538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása