Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Mellrákban szenved Floor Jansen - megoperálják az énekesnőt

Jobbulást, Floor!!!

2022. október 26. - Jurancsik Eszter

312532127_669560857864103_2072310512964493890_n.jpg

A Nightwish frontasszonya a mai napon írt egy nyílt levelet rajongóinak Facebookos oldalán, amelyben rossz hírt közölt: a 41 éves énekesnő mellrákban szenved, amelyre egy rutinvizsgálat alkalmával derült fény.

Egy levél nektek.
Az élet során hullámvölgyekkel találkozunk.
Volt szerencsém sok csúcsot megélni, és ezeket megosztottam veletek a közösségi médián és a sok-sok fellépésen keresztül világszerte a karrierem hosszú évei alatt.
Azonban most egy újabb hullám csapott le rám. Nem jó értelemben. Mellrákom van.

- kezdte nehéz sorait Floor, azonban azt is elárulta: mivel időben észrevették a tumort, jók a gyógyulási esélyei.

Kicsivel több, mint 2 hete kaptam meg a diagnózist, és holnap megoperálnak, hogy eltávolítsák a daganatot. A kilátásaim nagyon jók!!! Úgy tűnik, hogy ez egy nem agresszív tumor, úgy néz ki, nem terjedt szét a testemben és megmarad a mellem. A műtét után rákmentes leszek, de a beavatkozás után három hónappal sugárkezelésre is szükségem lesz. A műtét után tudni fogjuk, hogy ez a pozitív prognózis megállja-e a helyét. A rák szó sokkoló. Minden, amit a diagnózis előtt fontosnak tartottál az életben, percek alatt gyökeresen megváltozik. Most már csak újra egészséges akarok lenni. Látni akarom, ahogy a lányom felnő, élni akarok! És a legijesztőbb egészben az, hogy azt hittem, egészséges vagyok! Nem éreztem a daganatot, nem tudtam, hogy ott van, amíg negyven év feletti nőként el nem mentem a szokásos mammográfiás vizsgálatra, ami sok országban ingyenes a szerencsésebbeknek. Ha nem megyek el orvoshoz, a daganat észrevétlen marad, és egy év múlva ez sokkal nagyobb is lehetett volna. Ez késztetett arra, hogy megosszam ezt a történetet veletek.

312206208_667302381423284_6631126879560046195_n.jpg

A mammográfia életet ment! Kellemetlen, és lehet, hogy azt gondolod, hogy úgysem lesz semmi a melleidben, de menj el a vizsgálatra! És az ezt olvasó férfiaknak is üzennék: emlékeztessétek a feleségeteket, barátnőtöket, édesanyátokat, lánytestvéreiteket, hogy menjenek el és vizsgáltassák ki magukat! Ha nem tudjátok megfizetni a mammográfiát, érdeklődjetek az erre specializálódott szervezeteknél, akik sok hasznos tanácsot adhatnak az önvizsgálattal kapcsolatban, amellyel szintén sok probléma kiszűrhető!

- bátorítja olvasóit arra, hogy vegyék komolyan ezt a betegséget. Így zárta gondolatait:

Ha arra ösztönözlek, hogy vigyázz magadra, akkor valami jó is származhat ebből a diagnózisból.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Nightwish európai turnéjára, amely november 20-án kezdődik, felépülök! Optimista vagyok, hiszen az esélyeim jók! Ígérem, hogy vigyázni fogok magamra.
Egy ideig nem leszek elérhető, hogy magamra koncentrálhassak.
Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a levelet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9617963282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása