Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Frozen Crown - tavasszal érkezik az új album!

2022. november 27. - Jurancsik Eszter

 

314389289_674822427334981_6759609204049968372_n.jpg

Néhány napja jelentette be az olasz power metalban nyomuló Frozen Crown, miszerint negyedik sorlemezük készülőben van, és "Call Of The North" címmel kerül boltokba 2023 tavaszán, egészen pontosan március 10-én.

Megjöttünk!!! Negyedik albumunk, a Call Of The North március 10-én jelenik meg! Az album 100%-ban a Frozen Crown hangzását képviseli majd, ötvözve az első három lemez elemeit, és direkt nem tartalmaz vendégzenészeket, hogy megszilárduljon a zenekar hangzása, ugyanakkor eddig nem látott elemeket (mint az akusztikus balladák és az epikus kórusok) mutasson fel. Készüljetek fel igen emlékezetes refrénekre, súlyos, pincemélyre hangolt riffekre, összetett szimfonikus részekre, valamint izgalmas és epikus csatatér-hangulatra.

- adta hírül az együttes Facebookján, ezzel egy időben megmutatták a borítót és a dalok címeiről is lehullott a lepel:

01. Call of the North
02. Fire in the Sky
03. Black Heart
04. Victorious
05. In a Moment
06. Legion
07. Until the End
08. Now or Never
09. One for All
10. Far Away
316293880_690159809134576_5149787022036893036_n.jpg

A 2017-ben alakult power metal zenekar megalakulása óta három albumot adott ki: "The Fallen King" (2018), Crowned in Frost (2019) és Winterbane (2021). Utóbbi korong megjelenését némi változás előzte meg, hiszen Filippo Zavattari basszusgitáros, Alberto Mezzanotte dobos és Thalia Bellazecca gitáros 2020 végén elhagyták a milánói csapatot.

Azonban a Giada "Jade" Etro és Federico Mondelli által alapított banda megmaradt tagjai nem sokáig búslakodtak, hamar megtalálták az új zenésztársakat Francesco Zof, Niso Tomasini és Fabiola Bellomo személyében.

 

 

Tarja: "Utálom ismételni magam!"

img_0701_high0.jpg

November 23-án élőben jelentkezett be Instagramján Tarja Turunen, ahol a bájos énekesnő készséggel válaszolt a rajongók kérdéseire.

Egy lelkes fan megemlítette, hogy az egykori Nightwish-frontasszony albumról albumra látványos fejlődést hajt végre, mire a finn tehetség így reflektált:

Minden új album készítése egy kihívás. Valójában igen sok kihívással kell szembenéznem! Mindezek közül a legnagyobb, hogy ne ismételjem önmagam. Olyan művész vagyok, aki utálja ismételni magát. Vannak olyan művészek és zenekarok, akik egy dalban megtalálták az útjukat és a hangzásukat, ezen az úton mennek tovább, és ez működik is. És vannak olyan művészek, akik mindig fejlődnek, mindig haladnak, és én közéjük tartozom.

- kezdte el kifejteni a témával kapcsolatos véleményét Tarja, majd így folytatta gondolatmenetét:

És mivel nem szeretem az önismétlést, minden egyes alkalommal, amikor új anyagon kezdek dolgozni, improvizálok, gyűjtöm az ötleteket. Aztán visszahallgatom, és látom, hogy ez egy jó irány, és ez egy jó dal lehetne. Másnap pedig  újra visszahallgatom, és azt mondom: "Te jó ég, ez úgy hangzik, mint a a 'The Shadow Self' vagy a 'Silent Masquerade' vagy... Nem, nem!! Utálom ismételni magam!

- mesélte nevetve, majd eképpen zárta magvas gondolatait:

Ez valóban egy nagy kihívás. De ez vagyok én! Mindenben. Éppen úgy nem akarok megrekedni a magánéletemben, mint zenészként, fejlődni akarok, kihozni magamból a legtöbbet! Többet akarok tanulni saját magamról, látni dolgokat, ez nagyon fontos nekem. Új utakat és inspirációkat keresek. Ilyen ember vagyok!

 

Az énekesnő december 2-ával egy igen különleges kiadvánnyal kedveskedik rajongóinak, amely a "Best Of Tarja: Living The Dream" címet kapta, és a művésznő szólókarrierjét öleli fel, amely 15 éve tart. Korábban elmondta: fantasztikus élmény volt összeállítani a dupla pakkos albumot, amely egy DVD-t is tartalmaz "Circus Life" címmel - ezen jubileumi koncertjei láthatók. Egy vadonatúj dalt is hallhattunk októberben, az Eye Of The Storm című szerzeményt, amelyet Tarja számára két igen fontos ország inspirált, Finnország és Argentína. Azt is megtudhattuk: évekkel ezelőtt megírta már a dalt, és a 2013-as "Colours In The Dark" címre keresztelt lemezére szánta, de úgy gondolta: egy sokkal különlegesebb alkalommal mutatja meg rajongóinak a nótát - érzése szerint ennek most jött el az ideje.

Februárban érkezik az új felállású Lovebites új albuma!

lovebites.jpg

A mai napon jelentette be a hírt a japán heavy/power metalban utazó Lovebites, miszerint 2023. február 22-én napvilágot lát negyedik sorlemezük, amely a "Judgement Day" címet kapta, ezzel egy időben a borítóról is lehullott a lepel.

A zenekar háza táján történt némi változás, hiszen basszerosuk, Miho 2021 augusztusában elhagyta a csapatot, akkor a lányok egy időre felfüggesztették a zenélést és a rajongók türelmét kérték. Elmondásuk szerint a menedzsmenttel közösen mindent megtettek, hogy maradásra bírják a zenészlányt, ám be kellett látniuk, hogy el kell engedniük őt.

Október 25-én fedték fel a csajok, hogy megtalálták Miho utódját. A formáció új basszusgitárosa Fami névre hallgat, aki bár mindössze 20 éves, tinédzser kora óta áll színpadon. 

316259428_645104044007544_8454615079324111955_n.jpg

Íme, az új felállású Lovebites: Miyako (gitár), Midori (gitár), Asami (ének), Haruna (dob) és Fami (basszusgitár)

A Lovebites kiadja "Judgment Day" című albumát és élő koncertek is lesznek! Február 22-én, immár új basszusgitárosunkkal, Famival jelenik meg negyedik nagylemezünk, amely tíz új dalt tartalmaz. A keverést és a masterelést Mikko Karmila és Mika Jussila végezték, csakúgy, mint a zenekar korábbi albumainál.

- lelkendezett a csapat a közösségi oldalain. 

A korong limitált kiadásban is elérhető lesz, ezen látható majd egy interjú a csapattal, miután Fami csatlakozott hozzájuk, videók a meghallgatásokról és sok egyéb extra is.

316312334_645104037340878_827299648401721263_n.jpg

 

A Butcher Babies készülő új albumáról mesélt Heidi Shepherd - jövőre érkezik a kiadvány

312118566_680266550124277_3167077341439801826_n.jpg

Dolgozik negyedik stúdióalbumán a kaliforniai Butcher Babies, a csapat egyik énekesnője, Heidi Shepherd pedig nemrég egy interjúban mesélt a készülő újdonságról.

Kiderült: a korong dupla CD-n jelenik meg, valamikor a jövő év elején.

Nos, ez egy dupla album lesz, és van egy csomó kislemezünk, ami már megjelent róla. Most is egy új videoklip vágásán dolgozunk. Rengeteg szórakoztató dolgot tervezünk, és ez klassz, mert igen kreatívak vagyunk. Jövő év elején még több klipet fogunk forgatni. Ez mind izgalmas, alig várom, hogy mások is hallhassák, amit alkottunk.

- mesélt Heidi a munkálatokról, majd így folytatta:

Michiganben vettük fel az albumot, a semmi közepén. Télen folytak a munkálatok, és ez a lemezen is érezhető lesz, sok érdekes érzelmet felvonultat majd! Minden egyes dalba beletettük a szívünket és a lelkünket. Azt akarjuk, hogy mindegyik dal megkapja azt a figyelmet, amit érdemel. Tehát ezt az utat folytatjuk, és csak apránként szivárogtatjuk ki őket.

A csapat legutóbbi nagylemeze 2017-ben, "Lilith" címmel jelent meg, majd szerződést bontottak a Century Media kiadóval. Azt még mindig nem tudni, melyik kiadó gondozásában jön ki az új album, amelyről már öt dal is hallható volt, a Bottom Of A Bottle, a Sleeping With The Enemy, a Yorktown, a Last Dance és az It's Killin' Time, Baby!

 

 

Újult erővel tombol a színpadon Floor Jansen

316544874_694343355385853_4590987691890612394_n.jpg

Sokkolta a Nightwish-rajongókat Floor Jansen október végi közleménye, amelyben leírta: mellrákot diagnosztizáltak nála, és műtétre lesz szüksége. A bejelentés után két nappal túlesett a beavatkozáson, egyúttal azt is elárulta: kilátásai igen pozitívak, így joggal bízik abban, hogy hamar felépül.

Egy héttel ezelőtt jelentkezett újra az énekesnő - posztjában megkönnyebbülve hozta a rajongók tudomására, hogy rákmentes, de a biztonság kedvéért februárban sugárterápiára kell mennie, hogy megakadályozzák a daganat kiújulását.

November 20-án, Belgiumban startolt a Nightwish európai turnéja, amelynek keretein belül december 20-án a magyar közönség is láthatja a zenekart a Budapest Sportarénában.

Floor a következőket írta közösségi oldalaira arról, milyen érzés is újra a csapattal zúzni:

Elképesztő érzés az elmúlt hetek hullámvasútja után ismét a színpadon állni! Bizonyos szempontból ez olyan, mint egy belső utazás. Rengeteg érzelem kavarog bennem, miközben a csodás Nightwish-dalokat énekelem. Micsoda kezdés! Annyira hálás vagyok, hogy újra játszhatunk, és hogy a megpróbáltatások után képes voltam rá! A közönség energiája és csodálatos emberek -a zenekar és a stáb tagjai- segítettek abban, hogy végigcsináljam, noha még nem teljesen épültem fel. 

 

Sharon den Adel: "Senki ne mondja meg a másiknak, miben higgyen!"

A Don't Pray For Me című dal születéséről mesélt az énekesnő

84415203_3053945454618048_2767623766732177408_n.jpg

Július 8-án jelent meg a Within Temptation negyedik kislemeze új, készülő albumukról, amely a Don't Pray For Me címet kapta. 

A dal óriási siker lett a rajongók körében, Sharon den Adel, a holland zenekar frontasszonya pedig most a dal születéséről mesélt egy angol magazinnak - a szerzeménynek igen komoly témák szolgáltatták az alapját.

Egy évvel ezelőtt írtam egy esszét itt, az Egyesült Királyságban a Nemzetközi Nőnap alkalmából az egyik metal magazinnak, és szabad kezet kaptam, bármit választhattam témájául. Az abortuszt választottam. Ahogy elmerültem a dologban, az kezdett foglalkoztatni, hogy a különböző országokban ez hogyan is zajlik? Lengyelországban akkoriban változtak a törvények ezzel kapcsolatban, a vallásos pártoknak köszönhetően. így a gyerekek nem kapnak többé szexuális felvilágosítást az iskolákban, de abortuszra sem mehetnek a nők, még akkor sem, ha az ő egészségük kerül veszélybe a terhesség miatt.

- kezdte sorait az énekesnő, majd így folytatta:

Az egész világon változnak a dolgok e tekintetben, még Amerikában is. Kicsit úgy éreztem, hogy A szolgálólány meséje című sorozatot nézem! De elsősorban azért akartam a vallásról írni, mert az emberek mindig megmondják másoknak, hogyan éljenek. És az abortusz is ebbe tartozik! Nagyon sok országban látom ezt, ahol a turnék során megfordulok.

wt-ne63_1.jpg

Úgy érzem, hogy sok gyerek nagyon nehéz körülmények között nő fel, és persze megpróbál azzá válni, aki lenni akar. Ez már a születésük előtt elkezdődik! Milyen körülmények között nőnek fel, milyen esélyeket kapnak? Szerető család fogadja őket? Ezek nagyon fontos kérdések! Az emberek megmondják neked, hogy mi legyél, ki legyél és miben higgy, ez pedig rányomja a bélyegét az életedre, és elveszi tőled a kevegőt is. A dal arról szól, hogy ne mondjuk meg a másiknak, hogy mit higgyenek, ne mondjuk meg, hogy mit tegyenek, mindenkinek legyen szabad döntése. Ez lenne a legjobb az embereknek, különösen a gyerekeknek; teret adsz nekik, hogy saját gondolataik legyenek.

- zárta mondandóját Sharon, aki csapatával december 9-én újabb dallal jelentkezik, amely a The Fire Within címet fogja viselni.

 

Tarja: "Floorral metal nővérek vagyunk!"

fotojet_1_9.jpg

Október végén közölte rajongóival a sokkoló hírt Floor Jansen, miszerint mellrákkal diagnosztizálták. A Nightwish frontasszonya műtéten esett át, amelynek során eltávolították a daganatot, néhány nappal ezelőtt pedig megkönnyebbülve adta hírül, hogy a vizsgálatok eredményei szerint rákmentes, így nyugodt szívvel indulhatott turnéra csapatával, amely koncertsorozat 20-án startolt Belgiumban.

Ám nemcsak a rajongók aggódtak Floor egészsége miatt, hanem a szakmabeliek is. Tarja Turunen, a zenekar volt énekesnője most egy interjúban árulta el, hogy őt is megviselte kolléganője betegségének híre.

Tartjuk a kapcsolatot, most pedig még többet beszélünk, hiszen jött a szörnyű hír, hogy beteg. Azonnal írtam neki, habár akkor is kapcsolatban voltam vele, amikor a Nightwish tagja lett.

- kezdte sorait Tarja, akinek évek óta jó barátnője Floor.

Őszintén remélem, hogy jól van, minden rendben vele és boldog. Amikor Hollandiában van koncertem, mindig beugrik hozzám, és ez nagyon jólesik. Úgy érzem, hogy metal nővérek vagyunk, és támogatjuk egymást. 

floor-jansen-es-tarja-turunen-duett-a-mfv-on-09300649.jpg

Amikor a Nightwish tagja lettem, még kevés lány volt a metal színterén; a fesztiválokon jóformán én voltam az egyetlen. Manapság pedig hihetetlen, hogy milyen sok nő van ebben a műfajban. Odajönnek hozzám és beszélgetnek velem. Floorral is ilyen kapcsolat van közöttünk, és sok dolgot megosztunk egymással. 

A két énekesnő barátságát bizonyítja, hogy 2020 decemberében közös live-ot nyomtak az Instagramon, de korábban is énekeltek már együtt - igen emlékezetes volt az a 2013-as fellépés, amelynek alkalmával közösen énekelték az Over The Hills And Far Away-t.

 

süti beállítások módosítása