Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarja: "Utálom ismételni magam!"

2022. november 26. - Jurancsik Eszter

img_0701_high0.jpg

November 23-án élőben jelentkezett be Instagramján Tarja Turunen, ahol a bájos énekesnő készséggel válaszolt a rajongók kérdéseire.

Egy lelkes fan megemlítette, hogy az egykori Nightwish-frontasszony albumról albumra látványos fejlődést hajt végre, mire a finn tehetség így reflektált:

Minden új album készítése egy kihívás. Valójában igen sok kihívással kell szembenéznem! Mindezek közül a legnagyobb, hogy ne ismételjem önmagam. Olyan művész vagyok, aki utálja ismételni magát. Vannak olyan művészek és zenekarok, akik egy dalban megtalálták az útjukat és a hangzásukat, ezen az úton mennek tovább, és ez működik is. És vannak olyan művészek, akik mindig fejlődnek, mindig haladnak, és én közéjük tartozom.

- kezdte el kifejteni a témával kapcsolatos véleményét Tarja, majd így folytatta gondolatmenetét:

És mivel nem szeretem az önismétlést, minden egyes alkalommal, amikor új anyagon kezdek dolgozni, improvizálok, gyűjtöm az ötleteket. Aztán visszahallgatom, és látom, hogy ez egy jó irány, és ez egy jó dal lehetne. Másnap pedig  újra visszahallgatom, és azt mondom: "Te jó ég, ez úgy hangzik, mint a a 'The Shadow Self' vagy a 'Silent Masquerade' vagy... Nem, nem!! Utálom ismételni magam!

- mesélte nevetve, majd eképpen zárta magvas gondolatait:

Ez valóban egy nagy kihívás. De ez vagyok én! Mindenben. Éppen úgy nem akarok megrekedni a magánéletemben, mint zenészként, fejlődni akarok, kihozni magamból a legtöbbet! Többet akarok tanulni saját magamról, látni dolgokat, ez nagyon fontos nekem. Új utakat és inspirációkat keresek. Ilyen ember vagyok!

 

Az énekesnő december 2-ával egy igen különleges kiadvánnyal kedveskedik rajongóinak, amely a "Best Of Tarja: Living The Dream" címet kapta, és a művésznő szólókarrierjét öleli fel, amely 15 éve tart. Korábban elmondta: fantasztikus élmény volt összeállítani a dupla pakkos albumot, amely egy DVD-t is tartalmaz "Circus Life" címmel - ezen jubileumi koncertjei láthatók. Egy vadonatúj dalt is hallhattunk októberben, az Eye Of The Storm című szerzeményt, amelyet Tarja számára két igen fontos ország inspirált, Finnország és Argentína. Azt is megtudhattuk: évekkel ezelőtt megírta már a dalt, és a 2013-as "Colours In The Dark" címre keresztelt lemezére szánta, de úgy gondolta: egy sokkal különlegesebb alkalommal mutatja meg rajongóinak a nótát - érzése szerint ennek most jött el az ideje.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4917987958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása