Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "Senki ne mondja meg a másiknak, miben higgyen!"

A Don't Pray For Me című dal születéséről mesélt az énekesnő

2022. november 23. - Jurancsik Eszter

84415203_3053945454618048_2767623766732177408_n.jpg

Július 8-án jelent meg a Within Temptation negyedik kislemeze új, készülő albumukról, amely a Don't Pray For Me címet kapta. 

A dal óriási siker lett a rajongók körében, Sharon den Adel, a holland zenekar frontasszonya pedig most a dal születéséről mesélt egy angol magazinnak - a szerzeménynek igen komoly témák szolgáltatták az alapját.

Egy évvel ezelőtt írtam egy esszét itt, az Egyesült Királyságban a Nemzetközi Nőnap alkalmából az egyik metal magazinnak, és szabad kezet kaptam, bármit választhattam témájául. Az abortuszt választottam. Ahogy elmerültem a dologban, az kezdett foglalkoztatni, hogy a különböző országokban ez hogyan is zajlik? Lengyelországban akkoriban változtak a törvények ezzel kapcsolatban, a vallásos pártoknak köszönhetően. így a gyerekek nem kapnak többé szexuális felvilágosítást az iskolákban, de abortuszra sem mehetnek a nők, még akkor sem, ha az ő egészségük kerül veszélybe a terhesség miatt.

- kezdte sorait az énekesnő, majd így folytatta:

Az egész világon változnak a dolgok e tekintetben, még Amerikában is. Kicsit úgy éreztem, hogy A szolgálólány meséje című sorozatot nézem! De elsősorban azért akartam a vallásról írni, mert az emberek mindig megmondják másoknak, hogyan éljenek. És az abortusz is ebbe tartozik! Nagyon sok országban látom ezt, ahol a turnék során megfordulok.

wt-ne63_1.jpg

Úgy érzem, hogy sok gyerek nagyon nehéz körülmények között nő fel, és persze megpróbál azzá válni, aki lenni akar. Ez már a születésük előtt elkezdődik! Milyen körülmények között nőnek fel, milyen esélyeket kapnak? Szerető család fogadja őket? Ezek nagyon fontos kérdések! Az emberek megmondják neked, hogy mi legyél, ki legyél és miben higgy, ez pedig rányomja a bélyegét az életedre, és elveszi tőled a kevegőt is. A dal arról szól, hogy ne mondjuk meg a másiknak, hogy mit higgyenek, ne mondjuk meg, hogy mit tegyenek, mindenkinek legyen szabad döntése. Ez lenne a legjobb az embereknek, különösen a gyerekeknek; teret adsz nekik, hogy saját gondolataik legyenek.

- zárta mondandóját Sharon, aki csapatával december 9-én újabb dallal jelentkezik, amely a The Fire Within címet fogja viselni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6817985670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása