Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hamarosan jön a Sirenia új videoklipje!

2020. november 21. - Jurancsik Eszter

8903e9287c7043c82afe2f6889cf5a95.jpg

A norvég/francia csapat utolsó nagylemeze 2018 októberében, Arcane Astral Aeons címmel jelent meg, amely sok rajongó szerint a formáció eddigi legerősebb albuma lett. Egyben ez volt a második kiadvány, amelyet a spanyol Ailynt váltó, korábban a zenekar kóristájaként ténykedő Emmanuelle Zoldan énekesnővel rögzített a banda - elődje a 2016-os Dim Days Of Dolor volt.

Korábban is pedzegette a Morten Veland alapította csapat, miszerint dolgozik az új albumon, elkészültek a hangszerek felvételeivel és Emma énekének rögzítésével is.

A mai napon fedte fel a zenekar: hamarosan érkezik friss kisfilmjük, érdemes tehát a zenekart követni.

 

Megérkezett az Insane Within demója!

A 2014-ben alakult zenekart Blood Up! néven ismerhette meg a hazai metálkedvelő közönség, az énekesnő Tóth Anitával 2017-ben készítettünk interjút, amikor megjelent bemutatkozó kislemezük, még a régi csapatnéven, Kiáltsd még! címmel.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a magát groove-orientáltként definiáló együttes jelenlegi felállása: Tóth Anita (ének), Török Péter (gitár), Guillermo Francisco Hernandez Munoz "Gigi" (basszusgitár), Deme Tamás (dobok) és Hiller Attila (gitár).

126053913_1929860203879982_4393993769248140954_n.jpg

A mai napon jelentette meg új demóját a banda Our Lemma címmel, amelyről Anita így mesélt nekünk:

"A zenénk dalszövegei többnyire az igazságtalanság ellen küzd a maga módján és bár tudja mindenki , hogy az élet nem könnyű ehhez szeretnénk úgymond egy kis erőt adni, hogy az emberek bízzanak önmagukban és a közösség erejében, ha az a nemes célt szolgálja. Vannak nehézségek, fájdalmak, amiket begyűjtünk az évek alatt és teherként cipeljük tovább. Szeretnénk ha az emberek ráébrednének arra, hogy a megoldást mindig ott van magukban és ha szeretnénk, hogy változzon az életük egy jobb irányba, előbb magukon kell a munkát megkezdeni és igenis erre mindenki képes, aki igazán akarja."

Facebook-oldal ITT, Instagram ITT, Youtube-csatorna pedig ITT!

Hallgasd meg a zenekar In Your Head című dalának demóját!

 

 

 

 

Nézd meg a Jinjer ausztrál koncertjét!

jinjer_tatiana-shmailyuk_by-tementiy-pronov.jpg

Alive In Melbourne címmel, a mai napon jelent meg az ukrán Jinjer első koncertlemeze, amelyet még a koronavírus-járvány előtti ausztrál turnén rögzítettek, március 5-én.

A dalok listája és a borító már ismert, a Napalm Records pedig ennek örömére elérhetővé tette Tatiana Shmaylyukék koncertjét, teljes terjedelmében, megnézhetitek a Youtube-on:

 

 

Butcher Babies: klip érkezett az új dalhoz!

bb_1.jpg

Október 31-ével jelent meg a kaliforniai Butcher Babies új dala, a Bottom of a Bottle. A Heidi Shepherd és Carla Harvey énekesnők által vezetett banda háza táján változások is történtek az elmúlt időszakban. Először Jason Klein basszusgitáros távozott 2019 nyarán, utódja Ricky Bonazza lett. Szintén tavaly a Century Media kiadóval szerződést bontott a zenekar, ahogyan azt a Corona Talk videósorozat keretein belül az Eluveitie frontasszonyának, Fabienne Erninek felfedték.

A dalt tehát már hallhattuk, most pedig videó is készült hozzá, amelyet a Youtube-on megnézhettek, íme:

 

 

Dalpremier: Within Temptation - The Purge

Néhány nappal ezelőtt hozta rajongói tudomására a holland Within Temptation, miszerint új szerzeménnyel készülnek megörvendeztetni rajongóikat. 

unnamed_7_2.jpg

A hatosfogat utoljára májusban jelentkezett dallal, az Entertain You-vel, amelynek témáját az emberek sokszínűsége adta. Az együttes elárulta: készül a következő nagylemez, amely a 2019-es Resist folytatása, ahogyan azt is megtudhattuk, hogy a korong tematikáját a társadalmi problémák adják. Addig is, amíg az albumot ki tudják adni, több dallal is előrukkolnak.

Sharon den Adel, a frontasszony elmondta: hiányolja a fejlődést, a lázadó vért a metálzenében, ők azonban merészen kísérleteznek hosszú évek óta, a gótikus-szimfonikus metáltól indult zenekar most már teljes egészében a modern hangzást képviseli, akárcsak a friss dal, íme, a The Purge:

 

 

Dalpremier: Nervosa - Perpetual Chaos

Tavasszal hagyta el a brazil thrash metált játszó Nervosát Fernanda Lira énekes/basszer és Luana Dametto dobos, létrehozva azóta Crypta nevű projektjüket. A magára maradt gitáros lány, Prika Amaral azonban nem sokáig búslakodott, maga mellé vett három zenész hölgyet, négyfősre bővítve a zenekart. A dobok mögött a görög Eleni Nota ül, aki korábban a Mask of Prospero és a Croque Madam együttesekben játszott, a basszusgitárosi posztot az olasz Mia Wallace (Abbath, The True Endless) tölti be, míg a mikrofon gazdája a spanyol Diva Satanica, alias Rocío Vázquez lett, őt a Bloodhunterből ismerhetjük.

nervosa-2-2020-1024x683.jpg

Balról jobbra: Prika Amaral (gitár), Diva Satanica (ének), Mia Wallace (basszusgitár) és Eleni Nota (dobok)

Nemrégiben fedte fel a négy lány, miszerint új albumuk 2021. január 22-én kerül boltokba Perpetual Chaos címmel - a borítót és a dalok listáját már megmutatta a zenekar.

A lemez hírével egy időben hallhattuk a Guided By Evil című nótát, most pedig itt az újabb dalszöveges videó, amely a korong címadó dalához készült, íme a Perpetual Chaos:

 

Evanescence: decemberben online koncert!

Idén tolta volna le a holland Within Temptation-nel közös turnéját az Evanescence, Worlds Collide elnevezés alatt, ám a tavaszra tervezett fellépéseket először szeptemberre kellett csúsztani a koronavírus miatt, majd miután ősszel a járvány ismét tombolni kezdett, a két csapat bejelentette: a bulik csak 2021 őszén lesznek megtartva, ha a pandémia csillapodik.

0212evv40x427.jpg

Az arkansasi csapat azonban szorgalmasan dolgozik új albumán, amely a The Bitter Truth címet viseli majd, valamint a Wasted On You, a The Game Is Over és a Use My Voice című dalokat megmutatták a rajongóknak. A lemez boltokba kerülésének időpontja még mindig nem ismert, eredetileg még az idei évben tervezte világra szabadítani a kiadványt a banda, ám a vírushelyzet miatt nem tudni semmit a dátumról.

Mindazonáltal az együttes rajongói nem maradnak vigasz nélkül: Amy Lee és társai december 5-én online koncertet adnak, és a fanok először hallhatják az új album dalait. Bár a tagok Nashville-ben, Sacramentóban és Németországban élnek, a virtuális térben találkozva kárpótolják a rajongókat az elmaradt koncertekért. 

ev_liveflyer_final1109-72dpi12.jpg

A bulira a jegyeket itt tudjátok megvásárolni, az időpont pedig 2020. december 5., szombat, magyar idő szerint este 22 óra.

Jövőre érkezik Anneke van Giersbergen új albuma!

Anneke van Giersbergent nem sok metálrajongónak kell bemutatni, a holland The Gathering egykori frontasszonya több más projektben is bizonyította sokoldalúságát. 

96418212_10158448077964216_2061112456972861440_n.jpg

Az énekesnő legutóbbi kiadványa egy kamarazenekarral közös album volt, amely csak digitális formában jelent meg, július 31-én.

Anneke a mai napon jelentette be: jövőre új szólólemezzel rukkol elő, amely korong az InsideOut Music kiadó gondozásában jelenik meg 2021. február 26-án, The Darkest Skies Are The Brightest címmel.

A dalok listája:

01. Agape
02. Hurricane
03. My Promise
04. I Saw A Car
05. The Soul Knows
06. The End
07. Keep It Simple
08. Lo And Behold
09. Losing You
10. Survive
11. Love You Like I Love You

És a borító:

125371608_10158986855989216_7802360825252091014_o.jpg

Az énekesnő elmondta: másik projektje, a VUUR jelenleg szünetet tart. Erről így mesélt:

"Hittem a VUUR-ben, minden megtakarításomat arra fordítottam, hogy rögzíthessem a csapat debütáló albumát és az első turnét. Miután befejeződtek a fellépések, rájöttem, hogy hatalmas pénzügyi kockázattal járna egy következő album és turné."

A 2016 decemberében alakult zenekar további tagjai Ferry Duijsens, Jord Otto, Johan van Stratum és Ed Warby - tehát igencsak ismert nevek a metál színterén. Johan ex-felesége, Marcela Bovio is tag volt, ő azonban 2017 áprilisában, zenei különbözőségek miatt elhagyta a formációt. A VUUR első albuma In This Moment We Are Free - Cities címmel került boltokba, és különlegessége, hogy mindegyik dal egy-egy városról íródott.

ann.jpg

Azonban a karizmatikus énekesnőnek nemcsak a karrierjében, hanem magánéletében is nehézségekkel kellett szembesülnie:

"Ha mindez nem lenne elég, a hosszú ideje tartó házasságom is vihart élt át - azonnal tudtam, hogy zenét kell írnom az életem rendezéséről. Az alapfelszerelésemmel és egy akusztikus gitárral elvonultam egy kunyhóba, egy Eindhoven melletti erdőben. Elengedtem azt a nyomást, amely a VUUR miatt nehezedett rám és természetesen időt szenteltem a házasságom megmentésére is."

- zárta sorait az énekesnő, akinek szerencsére sikerült rendbe hoznia Rob Snijders-szel 17 éve tartó házasságát, amelynek gyümölcseként 2005-ben megszületett Finn nevű fiuk.

 

süti beállítások módosítása