Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Within Temptation: a társadalmi problémák adják az új lemez témáját

2020. július 27. - Jurancsik Eszter

A holland Within Temptation Resist című albuma 2019 februárjában került boltokba, amely korong igen szép sikereket ért el, a banda pedig rendre teltházas bulikat nyomott le egy világkörüli turné keretein belül.

Korábban a csapat elárulta: tervezik a következő lemezt, és azt is megtudhattuk, hogy a 2014-ben kiadott Hydra lemez turnéja után a zenekar a feloszlás szélére került, Sharon pedig közel került a kiégéshez. Áprilisban közös fellépéssorozatra indultak volna az arkansasi Evanescence-szel, ám a koronavírus-járvány miatt csak jövő év őszén kelhetnek útra Amyékkel.

A Loudwire magazinnak adott nemrég egy kisebb interjút a frontasszony. Elsőként a májusban megjelent Entertain You című dalról mesélt.

"Az emberek különbözőek. Különböző bőrszínűek, vallásúak, szexualitásúak. Ezt próbáljuk megjeleníteni a dallal."

- kezdte mondandóját Sharon, aki azt is elárulta: a vad kisfilm ötletét a manapság igen elterjedt és riasztó méreteket öltő bullying, azaz zaklatás adta.

95322729_111626370534930_4518034909373136896_n.jpg

Kiderült továbbá: az Entertain You egy önálló dal, amely felkerül majd a következő lemezre.

Az énekesnő sok negatív dolgot megtapasztalt a Resist kiadását megelőzően: 2017-ben édesapja megbetegedett, 2018 tavaszán pedig elhunyt, pont akkortájt, amikor Sharon megjelentette első szólóalbumát, a My Indigót. 

"A Hydra koncertkörútja után zsákutcában éreztem magam. Nem tudtam dalokat írni, nem voltam biztos abban, hogy folytatni akarom a zenekarral. Sokat gondolkodtam, mi legyen a következő lépés a zenében? De nemcsak én éreztem rosszul magam, hanem a többiek is..."

Sharon 24 éve vezeti a Within Temptationt, de a Hydra-turné után mintha kifogyott volna az ihletből. Ezt tetézte édesapja betegsége és még jó néhány, személyes természetű probléma, amelyek miatt közel került a kiégéshez - erről itt mesélt bővebben.

"Olyan volt, mint egy hullámvasút. Azt hiszem, ez volt az egyik legrosszabb dolog, ami valaha történt velem."

Szólóalbuma, a My Indigo írása közben fedezte fel újra a Within Temptation-dalok szerzésében rejlő varázst. E projekt Sharon saját projektje, teljesen más zenét játszik, mint anyacsapata, és a lemez elkészítésében csapattársai sem vettek részt. 

De mi a helyzet az új Within Temptation-albummal?

unnamed_7_2.jpg

"Az új albumra még csak két dalt vettünk fel. Az egyik az Entertain You. A Resisten főleg az adatvédelem és az ezzel kapcsolatos aggályok voltak a téma, az új lemez viszont a társadalmi problémákat veszi majd alapul. Mindenki a saját hullámvasútjában ül, különösen most, de sokan a zenéra koncentrálnak. Számomra ez nagyon fontos inspiráció."

- zárta sorait a 46 éves énekesnő, aki korábban elmondta: más zenekarokkal ellentétben ők mernek változtatni és újításokat eszközölni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8116080388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása