Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újabb videoklippel készül az Arch Enemy

2023. február 05. - Jurancsik Eszter

327932026_498677672428439_4121375544000361196_n.jpg

Tavaly augusztusban jelent meg az Arch Enemy "Deceivers" című, sorban tizenkettedik albuma, amely a rajongók és a kritikusok elismerését is kivívta. A zenekar korábban elmondta: nem volt egyszerű a lemezfelvétel, hiszen a csapat bázisa Svédországban van, Alissa White-Gluz Kanadában él, a covid-19 pandémia miatti korlátozások pedig megnehezítették a munkálatokat. Végül az énekesnő egy évre Németországba költözött, így oldva meg a problémát.

Eddig nem kevesebb, mint hat kisfilmes tételt publikált a banda a korongról, ma pedig elárulták: jön a hetedik videó is, ezúttal a Poisoned Arrow-hoz forognak majd a kamerák.

 

Napokon belül izzítja új dalát az Elysion!

1601657_10152218405158664_1815216669_o.jpg

Nem kevesebb, mint kilenc évet kellett várniuk a görög gótikus metalt játszó Elysion rajongóinak a formáció harmadik stúdiólbumára, amely "Bring Out Your Dead" címmel, március 17-ével kerül boltokba. A Christianna Hatzimihali vezette csapat egy tagcserét is lebonyolítottFXF, alias Antonios Bofilakis basszusgitáros kilépett a zenekarból, helyét AR, polgári nevén Andreas Roufagalas vette át.

Ma jelentette be az athéni banda, miszerint néhány napon belül az új korong első kislemezes dala is hallható lesz, egészen pontosan február 8-án érkezik a szerzemény, amely a Crossing Over címet kapta.

A zenekar 2006-ban alakult, az akkori énekesnő pedig Maxi Nil volt, akit 2008-ban váltott Christianna. Debütalbumuk "Silent Scream" címmel, 2009 végén jelent meg, rögtön sokak kedvencévé téve az együttest. 2014 elején érkezett a második lemez, a "Someplace Better", amely hasonlóképpen elődjéhez igen szép sikereket ért el.

Temperance: megvan a beugrós énekesnő és dobos

328112068_1136755433676610_8007514166487165514_n.jpg

Néhány nappal ezelőtt jelentette be az olasz heavy metalos Temperance, hogy az énekesnő Alessia Scolletti és a dobos Alfonso Mocerino elhagyják a csapatot. 

A 2013-ban alakult zenekar január 29-ére datálta európai turnéjának kezdetét, ezért is döbbentette meg a rajongókat a két zenész távozásának híre. Döntésük hátterében személyes okok állnak - Alfonso doboktatóként kívánja folytatni pályafutását, Alessiánál pedig szorongásos betegség alakult ki a banda megfeszített munkatempója és a sűrű koncertek miatt, ám mindketten elmondták: nagyon hálásak mindenért, amit a zenekartól kaptak.

A banda közösségi oldalain megnyugtatta a követőket: a turné nem kerül törlésre, beugrósokkal oldják meg a helyzetet. Két napja egy posztban fedte fel, hogy kik tartanak velük a fellépéseken.

A dobok mögött Marco Sacchetto ül majd, míg a mikrofon mögött egy Lina Victoria, marókkói születésű, de Franciaországban élő énekesnő -akit a Sleeping Romance-ból ismerhetünk- áll majd.

Delain: hamarosan érkezik a negyedik beharangozó!

dl.jpg

A Delain 2021 februárjában drasztikus változásokon esett át. Martijn Westerholt alapítót leszámítva az összes tag lecserélődött, ugyanis a zenekaron belüli feszültségek nem tették lehetővé a további közös munkát. Charlotte Wessels énekesnőt az erdélyi Gyulafehérvárról származó Diana Leah váltotta, aki korábban elmondta: már régóta szeretett volna egy metal bandában énekelni.

A vérfrissítésen átesett csapat új albuma február 10-én, "Dark Waters" címmel tölti meg a boltok polcait, és eddig három videoklipes szerzeménnyel jelentkezett a formáció: először a The Quest and the Curse című dal jött ki, amelyben Diana bemutatkozott a nagyérdeműnek, ezt követte a Beneath novemberben, majd a Moth To a Flame január 10-én.

A banda ma adta hírül, hogy nemsokára érkezik a negyedik videoklipes dal - a formáció választása a Queen of Shadow című számra esett, és február 9-én hallhatják majd a rajongók.

Itt az ideje egy újabb meglepetésnek, kedves Delain-rajongók! Új albumunk, a "Dark Waters" megjelenése egyre közeledik, de szeretnénk még egy kicsit kedveskedni nektek egy újabb csodálatos dallal, ami jövő héten csütörtökön, február 9-én fog megjelenni! A "Queen of Shadow" az egyik legepikusabb dala az albumnak, és biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogjátok!

- írja Facebookján a zenekar.

Klippremier: Xandria - Two Worlds

286270465_552306952932511_5438297611119658813_n.jpg

A tavaly májusban visszatért Xandria kilencedik nagylemeze 2023. február 23-án, "The Wonders Still Awaiting" címmel tölti meg a boltok polcait. A készülő korongról már három dalt is hallhattunk - elsőként a Reborn-t, amelyben az együttes új frontasszonya, Ambre Vourvahis bemutatkozott a rajongóknak. Nyár végén érkezett a You Will Never Be Our God, november elején a Ghosts, majd decemberben a a nagylemez címadó dala. Hazánkban 2022. szeptember 19-én, a Visions Of Atlantis társaságában adott koncertet a zenekar, amelyről ITT számoltunk be, a formáció pedig ma előrukkolt az ötödik klipes tétellel, amely a Two Worlds címet viseli.

Talán még mindig választhatunk két világ között. Választhatunk egy reményvesztett világot, amennyiben továbbra is ezen az úton haladunk - a civilizáció fejlődésének visszafordítása és a környezet elpusztítása felé. Ám választhatjuk a másik világot is, ahol még láthatjuk azokat a csodákat, amelyek az emberiségre várhatnak a jövőben. 
De a híd e két világ között egyre törékenyebb.  
- boncolgatja a csapat a szerzemény hátterét.

 

 

Második albumán dolgozik a Crypta

326206243_867933907801195_3098832515650403261_n.jpg

2021 nyarán dobta piacra debütáló albumát a Crypta. Fernanda Lira, Luana Dametto, Tainá Bergamaschi és Sonia "Anubis" Nusselder szép sikereket könyvelhettek el az "Echoes Of The Soul" című lemezzel, amelyet tavaly másodszorra is kiadtak.

A gitáros Sonia -aki a svájci Burning Witches köreiben is megfordult- szintén tavaly úgy döntött, hogy másik projektjére, a Cobra Spell-re koncentrál a jövőben, ezért a holland zenészlány búcsút intett a három latinának, helyére pedig Jéssica di Falchi érkezett, akit először csak a turnékra szerződtetett le a csapat, ám később állandó tag lett.

Fernandáék most bejelentették: készül a második album.

Szeretnénk bejelenteni, hogy jövő héten elkezdjük a második albumunk felvételeit! Minden dal elkészült, a São Paulóban lévő Family Mob stúdióban vesszük fel őket, illetve a lemez megjelenési dátuma is megvan! A következő hónapokban folymatosan jelentkezünk majd információkkal, maradjatok velünk, hogy mindenről első körben értesülhessetek!

- írta posztjában a zenekar. 

A Crypta ötlete már akkor megfogant Fernanda fejében, amikor még a Nervosa tagja volt, afféle második projektként. Amikor a dobos Luanával együtt a kilépés mellett döntöttek, Tainá és Sonia csatlakozása után azonnal megkezdték a lemezfelvételeket. Mint azt Fernanda korábban elmondta: a Nervosa az 2018 és 2019 folyamán már nem úgy működött, ahogyan szerinte kellett volna, ő és Luana ezért határoztak a távozás mellett.

 

süti beállítások módosítása