Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Charlotte Wessels ft. Zora Cock - Mary On a Cross (Ghost cover)

2023. június 25. - Jurancsik Eszter

cz.jpg

Szépen építgeti szólókarrierjét Charlotte Wessels. A holland énekesnő 2021 februárjában több zenésztársával egyetemben távozott a Delain fedélzetéről, és tavaly ősszel már a második szólóalbumát adta ki - a 2021-es  "Tales From Six Feet Under" után 2022-ben érkezett a  "Tales From Six Feet Under Vol II."

Charlie élvezi azt a művészi szabadságot, amit a szóló pálya biztosít, és egy korábbi interjúban elmondta: a közeljövőben biztosan nem kötelezi el magát egy zenekarban.

Szólóművészként dolgozott már Alissa White-Gluzzal (Arch Enemy), a norvég énekes Pellek egyik dalában is közreműködött, legutóbbi dalában pedig honfitársnője,  Aafke Romeijn is szerepelt. 

A napokban árulta el az énekesnő, hogy új számmal készül - a szintén holland Blackbriar frontlányával, Zora Cock-kal közösen vette fel a Mary On a Cross című szerzeményt, amely a svéd Ghost egyik dalának feldolgozása, íme:

Amaranthe: jövő héten új dal érkezik!

amaranthe-210757.jpg

Rég adott releváns hírt magáról a svéd/dán Amaranthe, hiszen eddig minden idejét a stúdióban töltötte a csapat, ugyanis gőzerőkkel dolgoztak új albumukon, amely immár a hetedik lesz a sorban.

Előző stúdióanyaguk 2020 nyarán jelent meg "Manifest" címmel, amelynek kritikáját ITT olvashatjátok. A slágeres tételektől hemzsegő album igen szép eredményeket ért el, az Elize Ryd vezette formáció pedig abban reménykedik, hogy a vadonatúj korong még elődjénél is több babért arat majd. 

A zenekar tegnap bejelentette: június 27-én, azaz jövő hét kedden érkezik az új lemez első kislemezes dala, amely a Damnation Flame címet viseli majd, ám az album címére, borítójára és dallistájára még nem derült fény.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Amaranthe (@amarantheofficial) által megosztott bejegyzés

Floor egészségi problémái miatt lemondta utolsó koncertjét a Nightwish

nw.jpg

Nem kíván jövőre megjelenő új albumával turnéra indulni a Nightwish, erről a zenekar tavasszal tájékoztatta a fanokat, indoklásuk szerint a csapat jövőjét illetően ez egy elkerühetetlen lépés volt.

Akkor még arról szóltak a hírek, miszerint a banda a lefixált nyári fesztiválkoncerteken még részt vesz, majd határozatlan időre szögre akasztják a túrabakancsot, hogy az új lemez felvételeire koncentrálhassanak, illetve az énekesnő Floor Jansen nemsokára életet ad második gyermekének.

Az együttes ma, az oslói Tons Of Rock fesztiválon szeretett volna elbúcsúzni közönségétől, ám a bulit törölni kellett - Floornak egészségi problémái támadtak, ám kiderült: nem a várandósságához kapcsolódik a dolog.

Floor egészségi állapotával összefüggő okok miatt sajnos kénytelenek vagyunk lemondani a június 22-i oslói koncertünket. A terhességét ez egyáltalán nem érinti, pihenésre van szüksége. Jóllehet mind a hatan sajnáljuk ezt a döntést, mégis könnyű volt meghoznunk, hiszen az egészségnek mindig a legfontosabbnak kell lennie.
Ami viszont jó hír, hogy az új album próbái és felvételei kevesebb, mint két hét múlva kezdődnek, szóval hajrá!

- áll a csapat közleményében.

A formáció utolsó nagylemeze a 2020-as "Human :II: Nature" volt, amely hasonlóan a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful"-hoz hasonlóan vegyes fogadtatást kapott.

2024-ben várható az új Lacuna Coil-album

cs_3.jpg

Tudni lehet, hogy az olasz Lacuna Coil javában dolgozik új albumán, ám azt több ízben elmondták: nem szeretnék elkapkodni a felvételeket. Tavaly októberben az akkor 20. születésnapját ünneplő "Comalies" nagylemez felújított változatával ("Comalies XX", kritika ITT) rukkoltak elő, a korszerűbb hangzásba áthúzott számok pedig kedvező kritikát kaptak.

Utolsó stúdiókorongja a 2019-es "Black Anima" volt a zenekarnak, amely jóval sötétebben és keményebben szólt, mint eddigi kiadványaik. A Knotfesten lépett fel a minap a banda, az énekesnő Cristina Scabbiát pedig a She's With The Band című zenés műsor riportere faggatta ki a munkálatokról.

Jelenleg is stúdiózunk, ám ez 2024-ig biztosan el fog tartani. Nem a zenével van a gond, hanem azzal, hogy több időre van szükségünk egy lemez elkészítéséhez. A koronavírus-járvány is hátráltatta a folyamatokat, a metalzene pedig egy olyan műfaj, ahol nagy szükség van a támogatásra.

- utalt itt konkrétan arra, hogy egyre kevesebben vásárolnak CD-t, ugyanakkor vannak például megszállott gyűjtők is.

Rengeteg olyan rajongó van, akik szeretik a kezükben tartani az albumot, ám ezek előállítása viszont időbe telik. Egy lemezfelvétel esetén néha egy év is eltelik a maszterelés és a fizikai megjelenés között, hiszen rengeteg munkával jár. Ezért is mondom, hogy talán 2024-ben jön az új albumunk. Lehet, hogy idén végzünk a felvételekkel, de csak jövőre adjuk ki. Ám rajta vagyunk a dolgon!

- ígérte az énekesnő, aki korábban azt is elárulta: a karantén ideje alatt egyszerűen nem kapott ihletet a csapat egy új albumhoz, a világjárványról pedig nem akartak lemezt írni.

Sharon den Adel a Within Temptation készülő albumáról: "Teljesen más lesz, mint amit megszoktak a rajongóink"

305442947_5292530010782484_7739792538205051397_n.jpg

Jó ideje dolgozik új, immáron kilencedik sorlemezén a Within Temptation, ám eddig semmi konkrétumot nem árultak el a készülő újdonságról. Megjelentettek viszont hat kislemezt 2020 májusa és 2023 májusa között - ezek sorrendben az Entertain You, a The Purge, a Shed My Skin, a Don't Pray For Me, a The Fire Within és a Wireless voltak. 

Annyit tudni lehet: az új korong a 2019 elején kiadott "Resist" album vonalát követi majd, amely korong már teljes egészében a modern metal jegyében született. 

A holland zenekar énekesnője, Sharon den Adel a napokban a franciaországi Hellfesten tartott koncertjük előtt adott interjút egy sajtókonferencián, ahol ismét megosztott néhány titkot a lemezről.

Mindig törekszünk arra, hogy zeneileg fejlődjünk. És azok a dolgok, amiket most próbálgatunk, igazi kihívást jelentenek számunkra. Az új album egészen más lesz, mint amit az emberek megszoktak tőlünk. Új zenekarok inspiráltak minket, akik most valóban új hangzást képviselnek, és ezt próbáljuk beleépíteni a zenénkbe. Ez kicsit technikás jellegű vonal. 

- fedte fel a frontasszony, aki nemrég azt is elmondta, miért jó, ha egyelőre csak dalokkal jelentkeznek, most pedig újfent kitért a témára:

Ha megnézzük a dance-t és más műfajokat is, úgy látom, csak kislemezeket jelentetnek meg. Ennek éppúgy megvan az előnye és a hátránya is. Nekünk azért jó ez, mert így a média hosszabb ideig beszél a zenénkről. A hagyományos lemezkiadás menete úgy történik, hogy kiadsz három kislemezt, aztán kiadod az albumot, és néhány hét alatt lemegy az egész felhajtás. Most megpróbáljuk az utolsó bőrt is lenyúzni rólatok.

- zárta nevetve gondolatait.

süti beállítások módosítása