Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Terhespocit villantott Floor Jansen

2023. június 17. - Jurancsik Eszter

floor17.jpg

Márciusban osztotta meg követőivel a nagy hírt Floor Jansen: második gyermekét hordja a szíve alatt. A Nightwish holland származású frontasszonya igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy áldott állapotban van, hiszen ahogy egy interjúban elmondta: a 40 év feletti nők nagy részének nem sikerül azonnal teherbe esnie.

Azt se felejtsük el, hogy Floor tavaly ősszel sikeres harcot vívott a mellrák ellen, amit októberben fedeztek fel egy rutinviusgálat alkalmával, alig két héttel a Nightwish dél-amerikai turnéja előtt. Az énekesnőt megoperálták, a vizsgálatok pedig kimutatták: a daganat nem terjedt tovább a testében. Januárban sugárkezelésen esett át, márciusban pedig fény derült a várandósság tényére. Férjével, a Sabaton-dobos Hannes Van Dahl-lal már van egy hatéves kislányuk, Freja, aki 2017 márciusában született meg.

Nem tudni pontosan, hány hónapos terhes Floor, de az Instagramra feltöltött fotói alapján  nincs túl messze kisbabája érkezésánek ideje. Bár pocakja már igencsak nagy, az énekesnő élvezi és hihetetlen energiával csinálja végig a fellépéseket.

A színpadon érzem magam igazán jól! Semmi sem jobb, mint élőben szerepelni!

- írta egy friss fotóhoz Floor, akinek további boldog babavárást és jó egészséget kívánunk!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Floor Jansen (@floor_jansen_official) által megosztott bejegyzés

Klippremier: Edge Of Paradise - Soldiers of Danger

edge_of_paradise_instruments_1.jpg

Alig egy hónap múlva, július 14-ével jelenteti meg ötödik sorlemezét "Hologram" címmel a kaliforniai Edge Of Paradise. A heavy metalt játszó zenekar legutóbbi albuma, a "The Unknown" 2021 szeptemberében került boltokba - mi ITT írtunk róla kritikát.

Margarita Monet, a banda énekesnője egy interjúban elmondta: édesapja tudós, munkássága pedig komoly ihletforrást ad a bájos fronthölgynek. Ahogyan ő fogalmazott: dalszerzéskor egy másik dimenzióba kerül.

Ez a futurisztikus hangulat érezhető volt a hamarosan napvilágot látó korong első klipes szerzeményén, amely június 4-én vált elérhetővé, és a lemez címadó dalához készült.

A mai napon megérkezett a második kisfilmes tétel, amelynek címe Soldiers of Danger, íme:

A háború borzalmairól szól a Jinjer új albuma

154785357_120561319995591_3033518858762908502_n.jpg

Mint arról korábban hírt adtunk, készülőben van az ukrán Jinjer új albuma. Eugene Abdukhanov, a banda basszerosa felfedte: a dalok 80%-a már elkészült, és ahogy úgy érzik, hogy eljött az idő, stúdióba vonulnak és felveszik őket.

A hétvégén az angliai Download fesztiválon lépett fel az együttes, a zenész pedig újfent érdekességeket osztott meg a korongról.

Miután befejeztük a nyári turnét, mindenképpen az új lemez elkészítése lesz a prioritás. Jóval agresszívabb lesz, mint a Wallflowers. 

A szóban forgó korong 2021 augusztusában jelent meg és szép sikereket könyvelhetett el vele a Tatiana Shmayluk énekesnő vezette csapat.

Ukrajna és Oroszország között 2022. február 24-e óta háború dúl, a zenekar pedig természetesen ebből is ihletet merített.

A háború által szült negatív energiákat beleöltük a zenébe. Vannak olyan dalok, amelyek akkor íródtak, amikor ágyúkkal és bombákkal támadták a hazánkat. Miközben én képtelen voltam a zenére koncentrálni, addig Vlad, a dobosunk rengeteg dalt írt. Amint vége lett az ostromnak, az orosz hadsereg visszavonult Kijevből, és a dolgok lecsillapodtak, akkor kattant valami a fejemben és én is elkezdtem írni. Minden ember máshogy kreatív, és azok a dolgok, amelyek körülötted történnek, nem tudnak elhatárolódni az alkotói folyamattól.

Epica: nyár végén stúdióba vonul a csapat

335195805_2727072917424663_5325906292225108463_n.jpg

Új lemezén dolgozik a holland Epica. A zenekar énekesnőjét, Simone Simons-t nemrégiben a cseh Backstage TV interjúvolta meg, aki elárult néhány információt a készülő koronggal kapcsolatban.

Az idei fesztiválszezon után elkezdjük írni az új albumunkat. A csapat minden tagja egyedül dolgozik otthon, bár én még egy kész dalt sem hallottam. Amikor jön az ihlet, egyszerűen elkezdünk írni, és persze beosztjuk a munkát egymás között. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk!

A hatosfogat legutóbbi, "Omega" címre keresztelt stúdiókorongja 2021 februárjában jelent meg, öt évvel az előző, "The Holographic Principle" után, a kiadványon pedig az együttes megpróbált visszatérni egy kicsit a kezdeti hangzásához.

epica-band-2021-scaled.jpg

A munkafolyamat általában úgy zajlik, hogy megvan a zene, a demó, aztán én megírom hozzá a szövegeket. A srácok elkezdik írni a dallamokat, aztán megmutatják nekem, én kitalálom az éneksávokat, ők pedig ezek után összerakják a számokat. Némelyik dal nagyon gyorsan elkészül, némelyik pedig nagyon lassan, az ihlet pedig sokszor a legváratlanabb időben csap le. Ezért van nálunk mindig a telefonunk, amivel azonnal és gyorsan rögzíthetünk dallamokat és éneket is.

Így zárta sorait:

Mindannyiunknak van otthon saját stúdiója, így nagyon kényelmesen vehetjük fel az ötleteinket. Aztán persze találkozunk. Mivel négy különböző országban élünk, ez nem könnyű, de végül tényleg leülünk együtt, és befejezzük a dalok megírását.

süti beállítások módosítása