Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Epica: nyár végén stúdióba vonul a csapat

2023. június 12. - Jurancsik Eszter

335195805_2727072917424663_5325906292225108463_n.jpg

Új lemezén dolgozik a holland Epica. A zenekar énekesnőjét, Simone Simons-t nemrégiben a cseh Backstage TV interjúvolta meg, aki elárult néhány információt a készülő koronggal kapcsolatban.

Az idei fesztiválszezon után elkezdjük írni az új albumunkat. A csapat minden tagja egyedül dolgozik otthon, bár én még egy kész dalt sem hallottam. Amikor jön az ihlet, egyszerűen elkezdünk írni, és persze beosztjuk a munkát egymás között. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk!

A hatosfogat legutóbbi, "Omega" címre keresztelt stúdiókorongja 2021 februárjában jelent meg, öt évvel az előző, "The Holographic Principle" után, a kiadványon pedig az együttes megpróbált visszatérni egy kicsit a kezdeti hangzásához.

epica-band-2021-scaled.jpg

A munkafolyamat általában úgy zajlik, hogy megvan a zene, a demó, aztán én megírom hozzá a szövegeket. A srácok elkezdik írni a dallamokat, aztán megmutatják nekem, én kitalálom az éneksávokat, ők pedig ezek után összerakják a számokat. Némelyik dal nagyon gyorsan elkészül, némelyik pedig nagyon lassan, az ihlet pedig sokszor a legváratlanabb időben csap le. Ezért van nálunk mindig a telefonunk, amivel azonnal és gyorsan rögzíthetünk dallamokat és éneket is.

Így zárta sorait:

Mindannyiunknak van otthon saját stúdiója, így nagyon kényelmesen vehetjük fel az ötleteinket. Aztán persze találkozunk. Mivel négy különböző országban élünk, ez nem könnyű, de végül tényleg leülünk együtt, és befejezzük a dalok megírását.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9718145344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása