Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lzzy Hale: "Nekünk vannak a legklasszabb rajongóink!"

2022. február 13. - Jurancsik Eszter

halestorm-lzzy-hale-800x490-1.jpg

"Back From the Dead" címmel, május 6-ával landol a boltok polcain a pennsylvaniai Halestorm ötödik albuma, amelyről a címadó dalt már klipes formában is megmutatta rajongóinak a banda - a videó igen véresre sikeredett. Lzzy Hale énekesnő elmondta: olyan számot akartak adni a világnak, amit hangosan üvölthetnek, ha a kapuk újra megnyílnak - utalt itt a COVID-19 pandémia miatti lezárásokra.

Az újdonság dallistáját és borítóját is felfedte a zenekar, akik nemrégiben az Evanescence társaságában turnéztak, valamint túléltek egy turnébusz-tüzet is.

Most Lzzy a csapat rajongóival való kapcsolatáról mesélt egy New Jersey-i rádióállomásnak, amely interjúból kiderült: sokszor inspirálják őt a dalszövegíráskor a fanok.

Rengeteg dolog volt, ami átsegített a járvány idején, és az egyik ilyen dolog a közösségünk volt, amit a rajongóinkkal alkotunk. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de nekünk vannak a legjobb rajongóink a világon. Még akkor is követem őket, amikor éppen nem válaszolok, és persze sokszor bejelölnek posztokban. Bármikor, amikor online vagyok, vagy bármelyik közösségi oldalamra belépek, és valaki azt írja, hogy "Hé, ma eléggé nyűglődök" vagy "Sötét időszakom van", - mindenki lecsap rá, hogy "Hé, írj nekem privát üzenetet", vagy "Hé, nem vagy egyedül. Én is ezen megyek keresztül. Beszéljünk róla." Nem is tudom megmondani, hány életet menthetett már meg ez a közösség! És ezt mind ők maguk tették, én csak a házigazda vagyok.

- mesélte boldogan Lzzy, aki sosem kezelte tabuként a mentális gondokat, a depressziót, és mint elárulta: ő is keresztülment ezen, ahogy testvére, a csapat dobosa, Arejay is, így abszolút érintett a témát illetően. Amikor pedig Jill Janus, a Huntress egykori frontasszonya 2018 nyarán önkezével vetett véget az életének, Lzzy Instagramján #RaiseYourHorns hastaggel buzdította Jill emlékére követőit, hogy merjenek beszélni állapotukról.

halestorm.jpeg

Volt egy lány; nyolcadikos, és rajongónk. Épp most vallotta be a szüleinek, hogy a saját neméhez vonzódik, és a szülei elég nehezen viselték ezt. Szóval elég bátor volt ahhoz, hogy megossza a titkát néhány emberrel a közösségi oldalamon, beleértve engem is. És bármennyire is nehéz kimondanom ezt, de azt hiszem, a szülei válasza a vallomására nagy eséllyel az volt, hogy "Hát, a halál jobb lenne"

- folytatta beszámolóját az énekesnő, aki azt is elárulta: ő maga is a kiközösítettek táborát erősítette.

Ugyanígy éreztem magam nyolcadikosként, amikor mindenki a Backstreet Boyst imádta, én Alice Cooperért rajongtam. Szóval a lánnyal történt beszélgetést vittem a dalba, és arra kérek mindenkit benne, hogy tegye a sérülékeny pontját a szupererejévé. Még mindig vannak sötét időszakaim, sötét napjaim, de ha én képes vagyok rá, akkor te is! Te nyolcadikos vagy, én 38 éves vagyok. Az alagútnak is van egy kijárata. Olyan helyzetben vannak ezek a gyerekek, mint amikor én 13 éves koromban rockénekesnő akartam lenni. Szóval ez egy klassz dolog, aminek részese lehetek.

- zárta sorait.

Cristina Scabbia: "Mindig van lehetőségünk a tapasztalatokból tanulni."

30925_177_medium.jpg

A milánói Lacuna Coil énekesnőjétől soha nem álltak távol a mély beszélgetések - legyen szó akár a világon tomboló koronavírusról, az élet kevésbé kellemes dolgairól vagy a vallásról.

Legutóbbi Instagramos bejegyzésében ismét komoly témát ragadott meg - az ember belső harcait, amely téma legutóbbi stúdióalbumukon, a 2019 októberében kiadott "Black Anima" című lemezen is felbukkan.

Életünk során nagy örömökkel, feladatokkal és elégedettséggel találkozunk, de emellett gyötrő gondolatokkal, megoldásra váró problémákkal és a belső démonainkkal is meg kell küzdenünk. 

- kezdte gondolatait Cristina, akinek az elmúlt években jócskán kijutott a fájdalomból: pár éve először édesapja hunyt el, rá egy évre pedig édesanyja is távozott az élők sorából. 2017-ben pedig véget ért párkapcsolata a Slipknot-gitáros Jim Root-tal is, akivel 13 évet töltött együtt. Az énekesnőre azóta újra rátalált a magánéleti boldogság, ám jelenlegi szerelmét óvja a nyilvánosságtól.

Szerencsére mindig van lehetőségünk tanulni ezekből a történetekből, és a rossz tapasztalatok által megerősödve és határozottabban folytatni utunkat.

Majd feltette a kérdést, amit nekünk, rajongóknak kell megválaszolnunk:

Mikor volt az az időszak az életedben, amikor igazán rájöttél, hogy mennyire terhelhető és rugalmas vagy? Mikor jöttél rá, hogy ezáltal előre léptél?

 

 

 

Klippremier: The Gathering - We Rise

272723231_501416374686459_1114389856312687763_n.jpg

"Beautiful Distortion" címmel, április 29-én jön ki a holland/norvég post rockos The Gathering tizenkettedik sorlemeze, amelyről egy dalt már októberben hallhattunk, az In Colour-t, később pedig a Stronger vált elérhetővé - utóbbi szerzemény azonban nem az albumon, hanem az "Interference" címre keresztelt középlemezen lett rögzítve, amely a stúdiókoronggal egy napon kerül boltokba.

Silje Wergeland és a fiúk most újabb videoklippel jelentkeztek, amely a We Rise című dalukhoz készült, íme:

 

Dalszöveges videóval jelentkezett a Shield of Wings

235551489_4405786559486083_3973391281038309125_n.jpg

Nemrég mutattuk be a chicagói Shield of Wings nevű szimfonikus/gótikus metalt játszó csapatot, amelyben két hölgy is hallatja hangját - a zenekar 2005-ös megalakulását követően több tagcserén is átesett, jelenleg Lara Mordian és Aliyah Daye a két énekesnő.

A formáció első nagylemeze február 11-én kerül boltokba "Unfinished" címmel, amelyről két dal is napvilágot látott a Wetland és a Mind of Myth képében. Az együttes most újabb kisfilmmel jelentkezett, amely a Crushing Hail című szerzeményhez készült, íme:

Nyáron jelenik meg az Eye of Melian első albuma

254936655_312890824002494_7176718471217190060_n_1.jpg

A holland Delaint alapító és tavaly februárban feloszlató Martijn Westerholt Johanna Kurkela énekesnővel (akit az Auri-ból ismerhetünk), Mikko P. Mustonen producerrel és Robin La Joy dalszövegíróval közösen egy új formációt hívott életre. A csapat az Eye of Melian nevet kapta, két dallal (The Bell és Vita Nova) pedig már meg is örvendeztették a rajongókat, mai hírlevelükben pedig felfedték: nyáron érkezik debütáló albumuk.

Szeretnénk fényt deríteni néhány részletre a hamarosan megjelenő debütáló albumunkkal kapcsolatban! Készen álltok néhány izgalmas hírre? A lemez "Legends of Light" címmel fog megjelenni nyár elején! Szuper izgatottak vagyunk, hogy az album elkészült (már majdnem teljesen kész), és alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek! 

Mint ismeretes, tavaly február 15-én robbant bombaként a hír, miszerint a Delain az addig ismert formában megszűnik létezni - gyakorlatilag feloszlott a zenekar. Charlotte Wessels énekesnő, Timo Somers gitáros és Otto Schimmelpenninck van der Oije basszer kiléptek az együttesből. Martijn 2002-ben, saját projektjeként alapította a Delaint, és a jövőben is így kívánja folytatni, ám a változások óta nem érkeztek friss hírek új tervekről. A zenekar hat nagylemezt és egy koncert DVD-t készített együtt.

unnamed_18.jpg

 

süti beállítások módosítása