Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lzzy Hale: "Fontos, hogy beszélj a mentális betegségedről!"

A Halestorm énekesnőjének gondolatai

2018. október 07. - Jurancsik Eszter

A mentális betegségek a mai napig tabunak számítanak, pedig évről-évre egyre több embert -köztük riasztóan sok fiatalt- diagnosztizálnak ezekkel a kórképekkel. Ezeken az embereken rendszerint szégyenbélyeg van, ők maguk pedig nem mernek beszélni az érzésikről, ezért jogosan érezhetik magukat egyedül. 

A metálvilágot az elmúlt években több tragikus öngyilkosság rázta meg, gondoljunk Chris Cornellre, Chester Benningtonra vagy Jill Janusra.

Lzzy, a Halestorm karizmatikus énekesnője most nyíltan beszélt erről a kényes témáról az Overdrive-nak - a beszélgetést átvette a Blabbermouth is. Egyébként nem ő az egyetlen rockénekesnő, aki kiáll a depresszióban és egyéb lelki bajokban szenvedők mellett, korábban a Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia is elmondta ezzel kapcsolatos véleményét.

Kiderült, hogy az ő családjában is előfordult mentális betegség, a testvére, Arejay -aki a csapat dobosa- volt érintett, és sokszor sírt nővére vállán.

17353142_1618679234828751_1641792438243442588_n.jpg

"Az emberek azt hiszik, ha híres vagy és sokan szeretnek, nem lehetsz mentális beteg és nem lehet semmi problémád. Azonban az igazság a következő: a világod beszűkül a lelki bajok következményeként, és persze ezt senki nem látja. Én áldottnak érzem magam, amiért senki nem akarja megmondani, mit csináljak. De sokaknál sajnos nem ez a helyzet! Az üzleti részben nincs barátság, még ha annak is mutatja magát valaki. És ha elveszíted a bizalmat valakivel ebben a tekintetben, az szívszorító dolog!"

Augusztus 14-én Jill Janus, pár héttel a 43. születésnapja előtt önkezével vetett véget életének Portlandben, természetesen Lzzy erről is szót ejtett:

"Úgy döntöttem, Jill halála után kampányt indítok és arra ösztönzöm az embereket, hogy merjenek beszélni állapotukról. Miután Jillt elveszítettük, eldöntöttem, hogy  #RaiseYourHorns hashtag alatt felhívom a figyelmet a lelki bajok veszélyességére."

A képet több ezer rockrajongó osztotta meg, miután október 4-én a énekesnő kiposztolta Facebookjára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7414286637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása