Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Johanna Kurkelával dolgozik új csapatában Martijn Westerholt, itt az első dal is

2021. december 08. - Jurancsik Eszter

254936655_312890824002494_7176718471217190060_n.jpg

Február 15-én jelentette be a holland Delain, miszerint az addig ismert felállásban megszűnik létezni, gyakorlatilag feloszlott az együttes, amely Martijn Westerholt alapító-billentyűs saját projektjeként született 2002-ben, miután otthagyta a Within Temptationt. 2005-ben csatlakozott hozzá Charlotte Wessels énekesnő és a többi zenésztárs, így egy szimfonikus metalt játszó zenekarrá nőtte ki magát az egyszemélyesnek induló projekt, amely hat nagylemezt és egy DVD-t adott ki. A gyakori tagcserék ellenére a banda sziklaszilárdan tartotta magát, hatalmas rajongótábort gyűjtve maga köré.

Martijn ekkor elárulta: ez nem a Delain vége, saját projektjeként viszi tovább, ahogyan azt eredetileg tervezte, azonban a mai napon egy teljesen új dologgal rukkolt elő a zenész: Eye of Melian elnevezés alatt Johanna Kurkela énekesnővel dolgozik együtt - a hölgyet férje, a Nightwish-főnök Tuomas Holopainen által alapított Auriból ismerhetjük főleg.

Tagjai még az új zenekarnak Robin La Joy amerikai dalszövegíró, nem mellesleg Martijn felesége és Mikko P. Mustonen producer. A négyes 2022-re ígéri első nagylemezét, az első dal pedig már hallható - íme a The Bell című szerzemény:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4516777038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása