Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

November 29-én érkezik a Delain újabb dala!

2022. november 18. - Jurancsik Eszter

delain-2022.jpg

The Quest and the Curse címmel jött ki az új felállású Delain legutóbbi szerzeménye, amelyben a zenekar új frontlánya, Diana Orga, művésznevén Diana Leah is bemutatkozott.

Ma osztotta meg a holland együttes, hogy érkezik az újabb nóta, amelyre már nem kell sokat várni - egészen pontosan november 29-ével lesz hallható a Beneath című dal és természetesen videoklip is készül hozzá.

A romániai születésű, de Olaszországban élő Diana-t sokan a szívükbe zárták, és első nagyszabású koncertjét is megtartotta a csapat november elején, amelyre már hónapokkal azelőtt elkeltek a jegyek.

 

 

Legyőzte a rákot Floor Jansen, november 20-án indul a Nightwish európai turnéja

img_8374.jpg

Október végén, egy nyílt levél formájában közölte rajongóival a sokkoló hírt Floor Jansen, miszerint egy rutinvizsgálat alkalmával mellrákkal diagnosztizálták, és meg kell operálni. Egyúttal megnyugtatta követőit: orvosa szerint nem egy agresszív daganattípus támadta meg, nem terjedt szét a testében, megmaradhat a melle és jók a gyógyulási esélyei, mivel a tumor időben felfedezésre került. Posztjában arra kérte az őt olvasó nőket, hogy vegyék komolyan ezt a betegséget, valamint járjanak rendszeresen szűrővizsgálatokra. Hozzátette azt is: mivel a prognózis kedvező, bízik abban, hogy a Nightwish november 20-án induló turnéjára felépül, három hónap múlva pedig sugárterápiát kap, hogy ne újuljon ki a betegség.

Két nappal a drámai bejelentést követően, október 28-án adott hírt magáról újból az énekesnő, hogy túl van a beavatkozáson, amely rendben lezajlott, az eltávolított tumort és nyirokcsomókat pedig további vizsgálatoknak vetik alá, hogy bizonyosságot nyerjen a pozitív kórjóslat.

Ezután Floor hetekre eltűnt a közösségi médiából, mivel a gyógyulására kívánt fókuszálni. Ma adott magáról életjelet az énekesnő, a friss bejegyzésben pedig jó hírekkel szolgált a fanoknak: az elvégzett vizsgálatok eredményei jók lettek, így bátran, újult erővel indulhat útnak csapatával.

A következő sorokat írta rajongóinak:

Fantasztikus hírek! Rákmentes vagyok! A műtét során sikeresen eltávolították a daganatot, ami nem terjedt tovább a testemben! Februárban sugárkezelésre megyek, hogy ne térjen vissza a betegség. A műtét után kezdem visszanyerni az energiámat és hatalmas megkönnyebbülést érzek, hogy sikeres volt a beavatkozás, és bár még nem vagyok 100%-os, de nincs kétségem afelől, hogy a bulik megadják majd azt az energiát, amire szükségem van ahhoz, hogy veletek zúzzak a közelgő európai turnén!

- örvendezett Floor a posztban, akinek mi is további jó egészséget és teljes felépülést kívánunk!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Floor Jansen (@floor_jansen_official) által megosztott bejegyzés

Klippremier: Dark Sarah - Warning Sign

311118969_629323865239838_7184997800373132685_n.jpg

Január 23-án érkezik a finn mozimetalos Dark Sarah immár ötödik albuma, az "Attack Of Orym", amelynek elkészülését közösségi finanszírozás is segítette.

Heidi Parviainen és a srácok nemrég árulták el, miszerint érkezik az első kislemezes nóta a lemezről, amely ma vált elérhetővé, Warning Sign címmel.

A "Warning Sign" az első dal Dark Sarah várva várt 5. stúdióalbumáról, az "Attack Of Orym"-ról. Ez egy erőteljes dal, melynek üzenete, hogy szállj szembe azokkal, akik ártani akarnak neked. Az album történetében a főszereplő Luna egy hatalmas fegyvert választ elvarázsolt virágokból, hogy harcoljon Orym, a történet gazembere ellen.

Íme a szerzemény és a hozzá készített, igen látványos videó!

Stream of Passion: öt óra alatt elkeltek a jegyek a reunion koncertre, ráadást tervez a csapat

c74b9f2d80d3c346580f04927ae9fcf04156b454_hq.jpg

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a holland szimfometalos Stream of Passion, hogy hat évvel feloszlásuk után újra összeállnak, amelyet egy fergeteges koncerttel ünnepelnek meg a Dynamo fesztiválonEindhovenben, 2023. szeptember 9-én.

Az Arjen Lucassen és Marcela Bovio által alapított csapat karrierje itt kezdődött 2005-ben, majd 11 év után, 2016-ban feloszlottak, "Memento" címmel pedig egy búcsú DVD-t is kiadtak. A zenekar tagjai ezután különböző projektekben dolgoztak tovább, Marcela -aki időközben a méhnyakrákkal is sikeresen megküzdött- szólóalbumai mellett a Dark Horse White Horse nevű formációt is életre hívta, azonban a dalok írásakor nem tudott elvonatkoztatni attól, hogy némelyiknek egyértelműen Stream of Passion-feelingje van, ez pedig megadta a kezdő lökést az újraegyesüléshez. Terveik között egy EP kiadása is szerepel, rajta vadonatúj dalokkal, tehát nagy eséllyel nemcsak a buli erejéig jönnek össze újra a tagok, hanem ismét zenekarként működnek tovább.

A reunion és a meghirdetett koncert híre gyorsan elterjedt, a show-ra pedig rekordidőn belül, 5 óra alatt minden jegy elkelt. Ez igencsak meglepete a bandát, így még egy fellépés tervben van, amelyre nagy eséllyel szintén hasonló gyorsasággal kapkodják majd el a holnaptól megvásárolható jegyeket, és amely 2023. szeptember 8-án lesz.

 

 

Különleges livestreammel kedveskedik a Dust In Mind!

271214796_465736474922924_216503266184199865_n.jpg

Dolgozik új, immáron ötödik sorlemezén a strasbourgi modern metalos Dust In Mind, nemrégiben pedig klipet készítettek a Speak for the Voiceless című dalukhoz.

Azonban egy különleges dologgal is készül a Jennifer Gervais által vezetett csapat, amely nem más, mint egy on-demand livestream. 

Barátaink, jelenleg dolgozunk az új albumunkon, de karácsony előtt van még valami különleges a számotokra.
Szeretnénk bejelenteni "On The Right Track", című, exkluzív on-demand stream módban rögzített adásunkat, amely november 25-én, 20 órakor válik elérhetővé. Hónapok óta dolgozunk rajta, és büszkén osztjuk meg veletek ezt a titkos projektet ❤. Ezt a livestream-et bónusz videók, interjúk, making of- videók követik majd, és 72 órán át elérhető marad!

 - jelentette be a zenekar a közösségi oldalain, a jegyek pedig ITT válthatók meg.

A formáció eddig négy albumot jelentetett meg 2013-as megalakulása óta: "Never Look Back" (2015), "Oblivion" (2017), "From Ashes To Flames (2018, kritika ITT), és "CTRL" (2021, kritika angolul ITT). 

 

 

Tarja: "Csodálatos érzés boldoggá tenni az embereket!"

315065387_216882280678510_6003068370537309128_n_1.jpg

"Best Of Tarja: Living The Dream" címmel egy igen terjedelmes válogatáslemezt küld a boltok polcaira december 2-ával Tarja Turunen, amely szólókarrierjét öleli fel.

Miután 17 évvel ezelőtt távozni kényszerült a Nightwish köreiből, bebizonyította, hogy egyedül is megáll a lábán, és a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. Nemcsak azon együttest kellett elhagynia, amely által a világ megismerte a nevét és hangját, de 2018 őszén egy agyvérzésen is átesett, valamint ezt követően alkotóművészi válságba is került, amikor legutóbbi nagylemezének, az "In The Raw"-nak a dalait írni kezdte. Mindezek ellenére Tarja nem adta fel, és elmondása szerint az élteti, ha az embereknek adhat valamit.

Hihetetlen, hogy a szólókarrierem már 15 éve tart. A válogatásalbumon a számomra legkedvesebb, legszemélyesebb dalok szerepelnek, és nagyon büszke vagyok arra, hogy kiadhatom ezt a lemezt. Szerencsésnek érzem magam, amiért azt csinálhatom, amit szeretek, hogy zenével foglalkozhatok. Csodálatos érzés boldoggá tenni az embereket! 

- lelkendezett a finn szépség, aki elmesélte azt is, milyen érzés volt összeállítani a kiadványt.

Hagytam, hogy a dalok magukkal ragadjanak.  A rock albumaim mellett más projektjeim darabjai is hallhatóak a lemezen. A változatosság az élet fűszere, és ezt a filozófiát próbáltam követni az elmúlt évek során. 15 év, tele gyönyörű emlékekkel, amiket fel kellett idéznem, így egy álom volt összerakni ezt az albumot. Remélem, hogy ti is legalább annyira fogjátok élvezni, ahogyan én!

süti beállítások módosítása