Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

A Bullet for My Valentine társaságában jön hazánkba jövőre a Jinjer

2022. július 24. - Jurancsik Eszter

fotojet_2_12.jpg

2023. február 23-án a budapesti Barba Negrába érkezik a walesi Bullet for My Valentine, hogy a hazai közönségnek is bemutassa a banda nevét viselő legutóbbi albumát, amely 2021. november 5-én jelent meg.

A csapat előzenekaraként fellép a kaliforniai Atreyu, valamint az ukrán Jinjer.

Jegyek ITT!

"Mindig velünk maradsz..." - Elhunyt Ribarics Tamás, a Tales Of Evening gitárosa

295581315_606802724148893_2008886629102299750_n.jpg

Szomorú hír fogadta a zenerajongókat alig egy órával ezelőtt: Ribarics "Riba" Tamás, a zalaegerszegi Tales Of Evening gitárosa 46 éves korában, közel két heti kómában fekvés után elhunyt.

Mint arról mi is beszámoltunk, a szimfonikus metalt játszó banda zenésze július 10-én, egy darázscsípés következtében esett kómába, és bár a jelek egy ideig biztatóak voltak, Tamás ma feladta a harcot.

Kedves TOE rajongók, zenésztársak, barátok, ismerősök. Nagyon hálásak vagyunk, amiért ennyien szurkoltatok, igaz Bartátunknak, zenésztársunknak. Sajnos ma Ribarics Tamás, Riba elbúcsúzott tőlünk, örök, pótolhatatlan űrt hagyva maga mögött. Nincsenek szavak a történtekre. Most csak a rengeteg, felbecsülhetetlen értékű szeretetre és odaadásra tudunk gondolni, amit Tőle kaptunk. Mindig velünk maradsz.

- áll a zenekar hivatalos közleményében.

Ribarics Tamás a kezdetektől, 2011-től játszott a csapatban. 

Nyugodj békében, Riba!

 

Tatiana Shmayluk: "Remélem, egyetlen más ország nem tapasztalja meg azt, amit most Ukrajna..."

291672479_593517385477585_6640405709863495856_n.jpg

2022. február 24-e kitörölhetetlenül beleégett a világ szívébe: e napon támadta meg ugyanis Oroszország Ukrajnát, ami tulajdonképpen egy 8 éve tartó feszültség eszkalálódása volt.

Az ukrán Jinjer többször nyilatkozott a témában, kiderült, hogy a basszusgitáros Eugene Abdukhanov honfitársai megsegítésére alapítványt kíván létrehozni, de különleges pólókat is tervezett a banda kiadója, amelyből eddig több, mint tízezer példány talált gazdára. 

A zenekar egy ideig nem is indult turnéra, viszont most, a fesztiválszezon idején háborúellenes nagykövetekként járják Európát.

Tatiana Shmayluk, a karizmatikus énekesnő most egy internetes magazinnak nyilatkozott újfent, amelyben elmondta: reméli, egyetlen másik ország nem tapasztalja meg azt a helyzetet, amin most Ukrajna keresztülmegy.

Nagyon hálásak vagyunk az ukrán kulturális minisztériumnak, amely megadta nekünk ezt a lehetőséget, hogy fellépjünk az összes meghirdetett fesztiválon. Minden fesztivált arra használunk, hogy adományokat gyűjtsünk és felhívjuk a figyelmet a valódi háborúra, ami a 21. században zajlik. Nehéz elhinni, de ez a kemény valóság. Szívszorító, de ugyanakkor tele vagyunk reménnyel is, hogy hamarosan vége lesz az egésznek. Pozitivitást és reményt közvetítünk, és a békéről álmodunk. Remélem, hogy egyetlen más ország sem éli meg ugyanazt, amit Ukrajna.

- kedte sorait Tatiana, ám azt is elárulta: a zenébe vetett hite is megrendült.

Kezdem elveszíteni a zenébe vetett hitemet. Úgy érzem, nem tudom eléggé kifejezni magam ahhoz, hogy elmondjam, mi van bennem valójában, mert nincsenek szavak, amelyekkel ezt el tudnám magyarázni. Úgy érzem, feladom...de aztán valami mégis arra késztet, hogy tovább menjek. Azonban a sikereink ellenére a legfontosabb dolog számomra a boldogság. 

Szeretném, ha a bandám a világ egyik legnagyobb zenekara lenne, de akkor is a boldogság áll az első helyen. Azt mondják, sehol sem találhatod meg a boldogságot, mert a boldogság benned van, de én megtanulom értékelni az életemet. Ez a legnagyobb ambícióm, hogy boldog legyek és megtaláljam a belső békémet, na és hogy igazságot szolgáltassak Ukrajnának.

- zárta sorait.

Klippremier: Halestorm - Wicked Ways

halestorm.jpeg

"Back From The Dead" címmel májusban jelent meg a Pennsylvania államból származó Halestorm új nagylemeze, amelyről így nyilatkozott a zenekart vezető Lzzy Hale:

Ezt a lemezt körülbelül a COVID-19 elszabadulása előtt kb. három hónappal kezdtük el írni. Miután lezárás alá kerültünk, nem tudtunk koncertezni és turnézni, egy sötét helyre zuhantam, és egyfajta identitás-krízisbe kerültem. Ez az album azt a történetet meséli el, ahogyan kimásztam ebből a szakadékból. Ez egy utazás a mentális egészség, a romlás, a túlélés, a megváltás, az újra-felfedezés és az emberiségbe vetett hit megőrzésének útján.

Klipes formában megismerhettük a címadó dalt és a The Steeple-t, ma pedig megkérkezett az újabb kisfilmes szerzemény, a Wicked Ways, amelyről így mesélt Lzzy:

Ebben a hátborzongató vallomásban szembenézek a bennem lévő sötétséggel, ám ez nem az első alkalom... Dustin Haney elképzelésének köszönhetően, aki a 'Back From The Dead' videónkért is felelős, visszatérek, hogy megvilágítsam azt a sötétséget, amit soha nem fogok elárulni.

Új projektben villantja meg tehetségét Ailyn - ismerd meg a Lunariant!

294563286_625407378942652_4036903914970508925_n.jpg

Jó ideje csend honolt a volt Sirenia-frontasszony Ailyn, alias Pilar Gimenez Garcia körül. 2020 őszén jelentette be a norvég Trail of Tears, hogy Ailynt választották énekesüknek, ám mindeddig nem jelentkezett újdonsággal a formáció. 

Ám Ailyn nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban. Bár már van egy saját projektje, a Her Chariot Awaits, amely egy igen erős lemezt adott ki 2020 májusában, most újabb zenekarban találta magát a spanyol származású szépség: csapatának neve Lunarian és a Frontiers kiadó gondozásában, szeptember 9-én meg is jelenik első lemezük, a "Burn The Beauty".

A formáció főleg a szimfonikus metalt követi, felállása a következő:

Ailyn - ének
Aldo Lonobile - gitár
Mattia Gosetti - basszusgitár
Michele Sanna - dobok
Antonio Agate - billentyűs hangszerek és szimfonikus hangszerelés

A lemez dallistája:

1. Don't Wait Until I'm Gone
2. Dream Catcher
3. Embrace
4. Bleeding Out
5. Embers
6. Burn The Beauty
7. Endless Sleep
8. Invincible
9. Never Ending Circle
10. Scarlet
11. Sacrifice

A mai nappal az első dal is megjelent, amely a Burn the Beauty című szerzeményükhöz készült, íme:

 

Klippremier: Lacuna Coil - Tight Rope XX

lc_6.jpg

Sokáig titkolta az olasz Lacuna Coil, hogy valami egészen különleges projekten munkálkodnak. A napokban fedte fel a formáció, miszerint a meglepetés, amivel készülnek, nem más, mint az idén 20. születésnapját ünneplő "Comalies" című nagylemezük. A korong 2002 októberében került a boltok polcaira, idén pedig október 14-én új köntösbe bújtatva, "Comalies XX" címmel ismét megjelenik, ráadásul a pakkban két CD-t is találunk majd: az egyiken a dalok új hangzásukban csendülnek fel, a másikon az eredeti verzióban.

A szülinapos album borítója és dallistája már ismert, a mai napon pedig Cristina Scabbia és a srácok megmutatták az egyik új hangzásba burkolt szerzeményüket, a Tight Rope-ot, amely új formájában a Tight Rope XX címet viseli.

Íme, a videoklip:

 

Marco Hietala nem kíván visszatérni a Nightwish köreibe

markohietala2019b.jpg

2021 januárjában jelentette be Marco Hietala, miszerint távozik a Nightwish fedélzetéről. Döntésében krónikus depressziója éppúgy közrejátszott, mint a zeneipar kapzsisága. Utódja a Wintersunból ismert Jukka Koskinen lett, a turnén ő segíti ki a csapatot.

A Blabbermouth most leközölt egy rövid interjú-részletet, amelyet a finn Iltalehti magazin készített a zenésszel, aki távozását követően elmondta: egy időre visszavonul a szerepléstől és hagyják őt békén. A beszélgetésből kiderül: a basszeros nem tervezi a zenekarba való visszatérését.

Sötét időszakon vagyok túl, amely tele volt depresszióval, pánikrohamokkal és álmatlansággal. Néha arra gondoltam, hogy kisétálok a hátsó kertemből a jeges tóhoz, és egyszerűen eltűnök.

- kezdte gondolatmenetét Marco, aki azt is felfedte: jó ideje szenvedett a rá nehezedő nyomás és lelki problémái miatt.

Nem várok a megkeresésükre, hogy rám telefonáljanak, hogy visszahívjanak. Éveken keresztül minden nap kikészültem valami miatt. Sötét gondolataim voltak, akárhányszor egy kis nyugtom volt. A csapattársaim tudták, hogy depresszióban szenvedek, hogy gyógyszeres kezelés alatt állok és terápiára járok, és hogy fáradt vagyok. Úgy láttam, sokkal jobb nekem is, nekik is, ha elhagyom a zenekart. 

de07a5f1b41aee0ad9a032228fa9f282.jpg

Marco 2002-ben lett a banda tagja, egyben férfi hangja, így a formáció életében megjelentek a Tarjával való duettek - az első Nightwish-album, amelyen Marcót is hallhattuk, ugyanezen évben jelent meg, ez volt a zenekar talán leggótikusabb hangzású kiadványa, a "Century Child".

 

 

süti beállítások módosítása