Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tatiana Shmayluk: "Remélem, egyetlen más ország nem tapasztalja meg azt, amit most Ukrajna..."

2022. július 23. - Jurancsik Eszter

291672479_593517385477585_6640405709863495856_n.jpg

2022. február 24-e kitörölhetetlenül beleégett a világ szívébe: e napon támadta meg ugyanis Oroszország Ukrajnát, ami tulajdonképpen egy 8 éve tartó feszültség eszkalálódása volt.

Az ukrán Jinjer többször nyilatkozott a témában, kiderült, hogy a basszusgitáros Eugene Abdukhanov honfitársai megsegítésére alapítványt kíván létrehozni, de különleges pólókat is tervezett a banda kiadója, amelyből eddig több, mint tízezer példány talált gazdára. 

A zenekar egy ideig nem is indult turnéra, viszont most, a fesztiválszezon idején háborúellenes nagykövetekként járják Európát.

Tatiana Shmayluk, a karizmatikus énekesnő most egy internetes magazinnak nyilatkozott újfent, amelyben elmondta: reméli, egyetlen másik ország nem tapasztalja meg azt a helyzetet, amin most Ukrajna keresztülmegy.

Nagyon hálásak vagyunk az ukrán kulturális minisztériumnak, amely megadta nekünk ezt a lehetőséget, hogy fellépjünk az összes meghirdetett fesztiválon. Minden fesztivált arra használunk, hogy adományokat gyűjtsünk és felhívjuk a figyelmet a valódi háborúra, ami a 21. században zajlik. Nehéz elhinni, de ez a kemény valóság. Szívszorító, de ugyanakkor tele vagyunk reménnyel is, hogy hamarosan vége lesz az egésznek. Pozitivitást és reményt közvetítünk, és a békéről álmodunk. Remélem, hogy egyetlen más ország sem éli meg ugyanazt, amit Ukrajna.

- kedte sorait Tatiana, ám azt is elárulta: a zenébe vetett hite is megrendült.

Kezdem elveszíteni a zenébe vetett hitemet. Úgy érzem, nem tudom eléggé kifejezni magam ahhoz, hogy elmondjam, mi van bennem valójában, mert nincsenek szavak, amelyekkel ezt el tudnám magyarázni. Úgy érzem, feladom...de aztán valami mégis arra késztet, hogy tovább menjek. Azonban a sikereink ellenére a legfontosabb dolog számomra a boldogság. 

Szeretném, ha a bandám a világ egyik legnagyobb zenekara lenne, de akkor is a boldogság áll az első helyen. Azt mondják, sehol sem találhatod meg a boldogságot, mert a boldogság benned van, de én megtanulom értékelni az életemet. Ez a legnagyobb ambícióm, hogy boldog legyek és megtaláljam a belső békémet, na és hogy igazságot szolgáltassak Ukrajnának.

- zárta sorait.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4717889293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása