Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sokk! Marco Hietala elhagyja a Nightwisht

2021. január 12. - Jurancsik Eszter

noname2020nw.jpg

Alig néhány órával ezelőtt sokkoló hírt közölt a Nightwish hivatalos Facebook-oldalán: az énekes/basszer Marco Hietala távozik a zenekarból. A közlemény Marco oldalán is megtalálható, lényege pedig nem más, mint a zeneipar kapzsisága, illetve a zenész emellett depresszióval is küzd.

marko_hietala_by_givethemhorns_dd8ocfy-fullview.jpg

"Jó pár éve úgy érzem, nem tudok érvényesülni az életben. Streaming céges nagyágyúk, akik miatt kilenctől-ötig tartó munkára van szükség ihlet alapján dolgozó művészektől, miközben a befolyó profitból inkorrekt részesedést kapunk Még a művészeknél között is. A zeneipar banánköztársasága vagyunk. A legnagyobb turné-promóterek a mi saját merchandise-cuccainkból is bezsebelik a százalékokat, miközben a Közel-Keletre osztalékokat fizetnek. Úgy tűnik, néhány teokrázia elveheti a pénzt a zenéből."

- e komoly mondatokkal vezette fel posztját a 2019-ben szólólemezt is megjelentetett zenész, majd így folytatta:

"Az elmúlt év rákényszerített, hogy otthon maradjak és elgondolkodjak. Nagyon kiábrándultam ebből az egészből, és még sok minden másból is. Megerősítésre lenne szükségem. Hogy írni, énekelni és játszani tudjak, új inspirációkat kell találnom. Az életrajzi könyvemben olvasható, hogy krónikus depresszióm van. Önmagamra és a környezetemre is veszélyes lenne, ha most folytatnám. Voltak sötét gondolataim. Ne aggódjatok értem, jól érzem magam. Van két fiam, a feleségem, a családom, a barátaim, a kutyám és rengeteg szeretet. Nem hiszem, hogy végleg eltűnök. 

13-3-10761935.jpg

- folytatta Marco, majd eképpen zárta sorait:

"Azoknak, akik kedvelik az összeesküvés-elméleteket, el kell mondjam: 14-én lesz az 55. születésnapom, és sokmindent megtettem. Aki Tuomast hibáztatja ezért, nemcsak őt, hanem az én szabad gondolkodásmódomat is megsérti. Jó pár dolgot csinálok majd 2021-ben. Tisztelettel megkérem a médiát, más zenekarokat stb. hogy az elkövetkező egy évben semmit ne kérdezzenek tőlem. Remélhetőleg 2022-ben már tudok beszélni erről, de kérlek, ne vegyétek ezt ígéretnek. Annyira sajnálom, hogy ez történt. Marko Hietala."

Marco 2002-ben lett a Nightwish tagja, a 2001-ben kilépett Sami Vänskä helyét vette át. Érkezésével a férfi hang is megjelent a banda életében, a Century Child című album, amely a csapatba kerülésének évében jött ki,  már vele került rögzítésre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5516385568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása