Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Marco Hietala nem kíván visszatérni a Nightwish köreibe

2022. július 18. - Jurancsik Eszter

markohietala2019b.jpg

2021 januárjában jelentette be Marco Hietala, miszerint távozik a Nightwish fedélzetéről. Döntésében krónikus depressziója éppúgy közrejátszott, mint a zeneipar kapzsisága. Utódja a Wintersunból ismert Jukka Koskinen lett, a turnén ő segíti ki a csapatot.

A Blabbermouth most leközölt egy rövid interjú-részletet, amelyet a finn Iltalehti magazin készített a zenésszel, aki távozását követően elmondta: egy időre visszavonul a szerepléstől és hagyják őt békén. A beszélgetésből kiderül: a basszeros nem tervezi a zenekarba való visszatérését.

Sötét időszakon vagyok túl, amely tele volt depresszióval, pánikrohamokkal és álmatlansággal. Néha arra gondoltam, hogy kisétálok a hátsó kertemből a jeges tóhoz, és egyszerűen eltűnök.

- kezdte gondolatmenetét Marco, aki azt is felfedte: jó ideje szenvedett a rá nehezedő nyomás és lelki problémái miatt.

Nem várok a megkeresésükre, hogy rám telefonáljanak, hogy visszahívjanak. Éveken keresztül minden nap kikészültem valami miatt. Sötét gondolataim voltak, akárhányszor egy kis nyugtom volt. A csapattársaim tudták, hogy depresszióban szenvedek, hogy gyógyszeres kezelés alatt állok és terápiára járok, és hogy fáradt vagyok. Úgy láttam, sokkal jobb nekem is, nekik is, ha elhagyom a zenekart. 

de07a5f1b41aee0ad9a032228fa9f282.jpg

Marco 2002-ben lett a banda tagja, egyben férfi hangja, így a formáció életében megjelentek a Tarjával való duettek - az első Nightwish-album, amelyen Marcót is hallhattuk, ugyanezen évben jelent meg, ez volt a zenekar talán leggótikusabb hangzású kiadványa, a "Century Child".

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2117885603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása