Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Bocsánatot kértek a Jinjertől az orosz rajongók, Eugene alapítványt hoz létre a rászorulók megsegítésére

2022. március 03. - Jurancsik Eszter

jinjer-cover.jpg

Fegyverropogás és rakéták süvítő hangja tartja rettegésben Ukrajnát - február 24-én Oroszország megtámadta szomszédját, és bár voltak tárgyalások az esetleges fegyverletételről, nem vezettek eredményre, hiszen tegnapelőtt a kijevi TV-tornyot is lerombolták az orosz fegyveres erők. A háború egyébként már 2014-ben elkezdődött, csak a világ nemigen figyelt Ukrajnára. 

Néhány nappal ezelőtt a Jinjer basszusgitárosa, Eugene Abdukhanov videóüzenetben mondta el: szörnyű ez a helyzet, rengeteg kijevi lakos az óvóhelyeken tartózkodik, közöttük gyerekek is, akik félnek, és várják, hogy ez a rémálom véget érjen. 

Most újabb hír érkezett a zenésztől, amelyben elmondja: rengeteg orosz rajongó szomorú a helyzet miatt.

Kaptam néhány üzenetet orosz rajongóinktól, akik bocsánatot kértek és azt mondták: ők határozottan ellenzik ezt. Nem kaptam viszont dühös üzeneteket tőlük, amik megpróbálták volna igazolni a háború létjogosultságát. Még ha néhány embernek van is ilyen militarista álláspontja, eléggé szégyellik magukat ahhoz, hogy ezt megemlítsék nekem.

- mesélte a zenész, aki azt is elárulta: a zenekar férfi zenészei családjaikkal tartózkodnak Kijevben, énekesnőjük, Tatiana Shmayluk pedig Dél-Kaliforniában van férjével, Alex Lopezzel (a Suicide Silence dobosa). 

Ezen események fényében támogatjuk az Ukrajnában zajló humanitárius erőfeszítéseket, a #TheFactorySTL 5000 dolláros adományt nyújt az United Hatzalahnak. A United Hatzalah ukrajnai sürgősségi segítségnyújtására szánt adománya biztosítja, hogy a háborús övezetben rekedteket és az Ukrajnából menekülőket egy profi, önkéntesekből álló csapat irányítsa, akik sürgősségi orvosi felszereléssel is rendelkeznek és felkészültek minden eshetőségre.

- tette hozzá.

Az is kiderült: a zenekar lemondta közelgő amerikai turnéját, amely március 13-án kezdődött volna, ugyanis most értelemszerűen a családjuk közelsége és biztonsága a legfontosabb. Eugene felfedte azt is: egy kis időre félreteszi a zenét, és alapítványt hoz létre, amely a civileket és az ukrán katonákat hivatott segíteni, menedékhelyeket hoz létre majd és természetesen élelmiszerrel is segítik a rászorulókat. 

Az ukrán egészségügyi minisztérium korábban elmodnta, hogy hétfőig 352 civil halt meg az orosz támadásban - és ebben a számban sajnos 14 gyermek is szerepel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9717771364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása