Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

2023-ban kezdi meg tizedik albumának felvételeit a Nightwish

2022. augusztus 03. - Jurancsik Eszter

260138470_442332287254727_3971652524367189427_n.jpg

2020 tavaszán jelent meg a finn/holland/angol tagokat számláló zenekar legújabb albuma, a Human :II: Nature. A dupla pakkos kiadvány igencsak megosztotta a fanokat, kapott hideget-meleget, sokak szerint a banda eddigi leggyengébb műve lett, mások viszont imádják a korongot, amely a második stúdióalbum Floor Jansen énekesnővel. Akadtak azonban komoly nehézségek is, például Marko Hietala kilépése, amely majdnem a banda feloszlásához vezetett. Azonban Jukka Koskinen készséggel segíti a formációt a turnékon.

A listákon elért helyezések viszont arról tanúskodnak, hogy a hűséges rajongók ostrom alá vetették a lemezboltokat, és Tuomas Holopainen, a csapat vezetője korábban már elhintette: készül az újabb album, amelyről most a Rock Sverige nevű rockmagazin faggatta ki a zenészt. Kiderült: a felvételeket jövő év nyarán kezdi meg az együttes.

Már kész van az összes dal, ami a járvány alatt íródott. Ki is használom ezt az időszakot, három hete az egész zenekarral meghallgattuk a demófelvételeket, amikor Amerikában voltunk.

- kezdte gondolatmenetét Tuomas, majd eképpen folytatta:

Gördülékenyen mennek a dolgok. Körülbelül egy évig dolgoztam a következő album szövegein és zenéjén, a demózás pedig nagyjából két hónapja ért véget. Jövő nyáron, azaz nem egészen egy év múlva stúdióba vonulunk.

Kiderült az is: a világjárvány is megihlette őt. Erről így mesélt:

Igen, vannak szövegek, amelyek a pandémiára utalnak, ám nem olyan formában, amilyenre számítanál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2017899679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása