Zenésztársairól vallott Tuomas Holopainen

2024. augusztus 10. 23:58 - Jurancsik Eszter

nightwish_kuva_tina_korhonen_3437-768x532.jpg

Nagy izgalom övezi a Nightwish háza táját, hiszen nemrég látott napvilágot a második kislemezes dal a közelgő "Yesterwynde" albumról The Day Of... címmel. A szeptember 20-án megjelenő korong a zenekar tizedik nagylemeze lesz, és ahogy azt Tuomas Holopainen, az alapító többször is hangsúlyozta, az idő tematikája köré épül.

A napokban az Off The Record riportere kapta mikrofonvégre a zenészt, aki ezúttal csapattársairól is mesélt - a beszélgetésből kiderült: mindig szem előtt tartja zenésztársait, amikor új dalokon dolgozik.

"Ők az egyetlenek a világon, akikre gondolok, amikor dalokat írok, mert nagyon fontos, hogy őket is inspirálja az anyag."

- kezdte Tuomas, majd eképpen jellemezte zenésztársait:

"Emppu-t több mint 30 éve ismerem, és egyszerűen hihetetlen személyiség, mindig minden jól megy vele. Ő a legegyszerűbb zenekari tag. Teszi a dolgát - a gitárjátéka ugyanolyan profi, mint bárki másé -, de ezen kívül mindig azt mondja: 'Ja, mindegy'. 'Igen, ez jól hangzik. Jól vagyok.' Annyira gondtalan, hogy szinte irigylem, mert én állandóan gyötrődöm a dolgok miatt. Ő egy fantasztikus karakter. Ugyanez igaz Troy-ra is. Ő a legpozitívabb srác a világon és hihetetlen zenész. Minden alkalommal, amikor belép a szobába, az megtelik fénnyel, boldogsággal és poénokkal."

upeczjgxrzvslgkqnkxnlp.jpg

Az énekesnő Floor Jansenről így nyilatkozott:

"Floor a legjobb a világon abban, amit csinál. Igazán szenvedélyes a zenében, nagyon is érti a Nightwish lényegét. És számomra, mint dalszerzőnek, ez nagy könnyebbség, mert tudom, hogy bármit is csinálok, bármit is kérek tőle, ő képes rá. Erre jó példa volt, amikor felvettük az éneksávjait az új albumhoz. Egyszer sem próbáltunk, mert nem volt rá lehetőségünk. Elmentünk az otthoni stúdiójába, Svédországba. Két hetet szántunk a felvételekre, és hat nap alatt elkészültünk. Egyszerűen lenyűgöző, amit csinál."

A ritmusszekció tagjairól sem feledkezett meg:

"Aztán Kai megint csak egy rendes srác. Azt hiszem, minden egyes koncertünkön nagyjából 25 ember van jelen, nem ismeri szinte egyiküket sem, de mindenki a barátja. Nagyon könnyű vele dolgozni. Természetesen ő is profi zenész, remek dobos. De ugyanez igaz Jukkára is. Soha, de szó szerint soha nem láttam őt dühösnek vagy akár csak idegesnek. Mintha mindig azt mondaná: 'Igen, minden rendben lesz. Beszéljük meg.', ő egy földhözragadt személyiség. Amikor idegeskedsz, Jukka odajön hozzád, és te egyből megnyugszol. Na és persze kiváló basszusgitáros."

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8818464125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása