Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Dark Horse White Horse - Judgement Day

2020. december 06. - Jurancsik Eszter

Marcela Bovio, akit főleg a Stream of Passion kapcsán ismerhetünk, 2019 nyarán hívta életre új projektjét Dark Horse White Horse elnevezés alatt, amely formációban Ruben Wijgával (ex-Revamp, Blackbriar) és Jord Ottóval (ex-ReVamp, VUUR) dolgozik együtt. 

124031227_650040688904214_4305729016248096210_o.jpg

Ugyan tavaly szeptemberben felfedezett méhnyakrákja miatt Marcelának pihentetnie kellett a zenélést, ám amikor állapota engedte, az éneksávokat rögzítette, nem adta át magát az önsajnálatnak és egyre jobban van, ahogy azt nekünk is elárulta nyári interjújában. Azt is felfedte a mexikói származású, de évek óta Hollandiában élő énekesnő: súlyosabb nótákat várhatunk a Dark Horse White Horse-tól, mint a Stream of Passiontól vagy szólómunkáitól.

Az első dalt Black Hole címmel már hallhattuk, amely valóban egy keményebb vonalat mutatott meg, mint amit eddig Marcelától megszokhattunk, most pedig megjelent az újabb klipes szerzemény, a Judgement Day, íme:

 

Anneke van Giersbergen: "Az új dalom a szerelemért való küzdelemről szól."

Nemrégiben jelentette be Anneke van Giersbergen, miszerint 2021-ben új szólóalbummal örvendezteti meg rajongóit. A korong február 26-án kerül majd boltokba The Darkest Skies Are The Brightest címmel, amely a holland énekesnő elmondása szerint az eddigi legszemélyesebb lemeze lesz.

Anneke elmondta: hitt 2016-ban alapított csapata, a VUUR sikerességében, minden félretett pénzét a zenekar lemezfelvételeibe fektette, ám első koncertkörútjuk végén úgy látta, túl kockázatos lenne egy újabb album és turné.

201812077892.jpg

Ám nemcsak üzleti tekintetben került nehéz helyzetbe a bájos énekesnő, hanem 2018 folyamán házassága is nagy vihart élt át. Anneke és Rob Snijders -aki egyben a menedzsere is- 2003-ban álltak oltár elé, 2005-ben pedig megszületett fiuk, Finn.

Így 2018 tavaszán a The Gathering egykori frontasszonya megfogta gitárját és néhány felvételre alkalmas felszerelését, majd elvonult egy erdei kunyhóba, Eindhoven mellé, hogy dalokat írjon az életéről. Producernek Gijs Coolent kérte fel, 2019 folyamán pedig folytatta a szerzemények írását.

Az albumról most megjelent az első dal, My Promise címmel, amelyhez igen különleges kisfilmet készített Anneke.

"A My Promise-t akkor írtam, amikor elképzeltem, hogy milyen lenne az életem, ha válásra kerülne sor. A szöveg azt fogalmazza meg, hogy a szerelemért küzdeni kell. Egy arabos-spanyolos-cigányos hangulattal indul, majd fokozatosan jut el az eufórikus lezárásig. A melankolikus, kísérteties vonósok hangszerelését Ruud Peeters végezte."

- nyilatkozta az énekesnő az új videó kapcsán. 

Íme, a My Promise klipje:

 

 

Cristina Scabbia: "A koronavírus nem egy sima influenza!"

84994735_10156411838181706_5398521712067215360_o.jpg

A milánói Lacuna Coil frontasszonya soha nem tesz lakatot a szájára, bármilyen témáról is legyen szó. Cristina többször kifejtette véleményét a világon tomboló koronavírus kapcsán, egy ízben kiosztotta a karantén szabályaival nem törődő honfitársait, ugyanakkor azt is elmondta: mind neki, mint csapattársainak hiányoznak a rajongók és a turné.

Most ismét megosztott néhány gondolatot a tavaly, Kínában kirobbant járvány kapcsán Instagram-oldalán.

Kiderült: elvégeztetett egy COVID-tesztet, ami szerencsére negatív lett, de továbbra is úgy látja, hogy nem a közeljövőben fog véget érni a járvány.

"Nem, még nem vagyunk kint ebből a felfordulásból, és továbbra is azokra gondolok, akik elhunytak, illetve azokra, akik még mindig küzdenek a betegséggel. Annak ellenére, hogy körülöttem egyre több ember (az első karantén-időszakhoz képest) kapta el a vírust, igyekszem mindent megtenni, hogy elkerüljem, maszkot viselek és tartom a távolságot másoktól, és eddig szerencsém volt."

48932520_10155503700251706_7913464504007000064_o.jpg

- írta az énekesnő, majd elmondta: szerinte a koronavírus egyáltalán nem olyan, mint a megszokott influenza:

 "Kérlek, vigyázz odakint, mindannyian vissza akarunk térni a normális kerékvágásba, és aki azt gondolja, hogy >>ez olyan, mint egy sima influenza<<, látogasson el néhány kórházba, vagy egyszerűen néhány olyan ember otthonába, akiket ismerek, és akik találkoztak ezzel a vírussal. Ez egyáltalán nem vicces."

 

Márciusban érkezik az új Evanescence-album!

Tegnap hozta ki az arkansasi Evanescence legfrissebb dalát Yeah Right címmel, amely a negyedik nóta az idei évben az együttestől; tavasszal hallhattuk a Wasted On You-t, nem sokra rá a The Game Is Overt, majd nyáron a Use My Voice-t. 

0212evv40x427.jpg

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a banda dolgozik új stúdiólemezén, amelyre a rajongók 9 évet vártak, és amely korongnak a The Bitter Truth címet adták. Azonban a megjelenés dátumát homály fedte - egészen eddig. Az Amy Lee vezette társulat ugyanis végre megosztotta Facebookján: 2021. március 26-ával landol a lemezboltok polcain a kiadvány, amelynek borítóját már ismerjük. Ezen a linken már elő is rendelhető a The Bitter Truth, amelyen a csapat visszatér a tipikus Evanescence-hangzásvilághoz. 

"Az első találkozásokkor, amikor együtt írtuk a dalokat, főleg arra koncentráltunk, hogy nyers és súlyos legyen, mert akkor ért véget a Synthesis körüli pörgés és >>haldokoltunk<<."

- nyilatkozta Amy egy korábbi interjúban. A Synthesis, amely a zenekar életében egy különleges projekt volt, főleg a régebbi dalok újraértelmezésére épült, a The Bitter Truth viszont egy nyers és kemény lemez lesz.

 

 

 

Kukkants bele az új Sirenia-videóba!

322847aac2dd2d4ec91a13981baf529c.jpg

A norvég és francia tagokból álló Sireniáról jó ideje tudni lehet, hogy szorgosan készíti új nagylemezét. E korong lesz a harmadik közös munka Emmanuelle Zoldan énekesnővel - ő váltotta a 2016 nyarán távozó Ailynt, a francia fronthölggyel közös első lemez Dim Days Of dolor címmel még az év novemberében napvilágot látott, 2018 októberében pedig jött az Arcane Astral Aeons.

Nemrégiben számoltunk be arról, miszerint a zenekar új klipjét forgatja, most pedig betekintő is érkezett a kisfilmhez, amely az Addiction Nr. 1 címet fogja viselni, egyúttal az album címére is fényt derítettek Morten Velandék: Riddles, Ruins & Revelations címmel kerül majd boltokba, ám a pontos dátum még nem ismert.

Íme, az ízelítő az új klipből!

 

Elérhető az újabb Evanescence-dal!

Az arkansasi banda nem tétlenkedik a koronavírus-járvány alatt sem. Készül új albumuk, amelynek a The Bitter Truth címet adták, és bár a lemez pontos megjelenési dátuma még nem ismert, de a borítót már láthattuk, valamint kijött három új dal is az idei évben: a Wasted On You tavasszal, a The Game Is Over, majd nyár végével a Use My Voice.

evanescence-press-2019-cr-pr-brown-billboard-1548-768x433.jpg

Amy Lee énekesnő többször elmondta: ezen a korongon visszatérnek a tipikus Evanescence-s hangzásvilághoz, amely utolsó stúdióalbumukat is jellemezte (Evanescence, 2011).

A 2017-es Synthesis főleg régebbi szerzemények újrahangszerelt változatait tartalmazta, sikeres turnét is lebonyolított vele a zenekar, ám a kísérletezés után ismét a régebbi stílus köszön majd vissza a The Bitter Truth-ön.

Tegnap elérhetővé vált egy újabb dal, amelynek címe: Yeah Right.

Íme:

 

 

Doro: "Mindig is a szívemet követtem!"

A német metálkirálynő, Doro Pesch nyáron jelentkezett utoljára friss szerzeménnyel, amely a Brickwall címet viseli, de dolgozik következő nagylemezén is, amely a 2018-as Forever Warriors, Forever United vonalát követi majd. 

Néhány nappal ezelőtt a Warlock egykori frontasszonya azonban nemcsak a zenéről, hanem megjelenéséről is szót ejtett egy podcastben.

doro-pesch.jpg

Szóba került a metál szcénában ténykedő énekesnők megjelenése, a szexisség, amelynek kapcsán Doro így kezdte mondandóját:

"Mindig is a szívemet követtem. Mindig azt tettem, amit jónak éreztem. A nagyon szexisnek lenni-vonal sosem én voltam. Jobban szeretem a természetességet, a keménységet, mint a szexuális vonzerőt. Szeretem a fekete bőrt, bár most már az állatok iránti szeretetem miatt műbőrt viselek, de attól még jól néz ki. És jó párszor meg kellett küzdenem azért, hogy az maradhassak, ami szeretnék lenni."

- elmélkedett az énekesnő, majd elárulta: volt, hogy rá akarták erőltetni a szexuálisabb vonalat.

"Amikor először mentem Amerikába, ott azt mondták: >>Kicsit szexibbnek kellene lenned!<< Hogy legyek mainstream, legyek >>eladhatóbb.<< Hovatovább, ne legyek annyira metálos. Én pedig azt mondtam, nem! Számomra a metál mindig a szabadságot jelentette, hogy az lehetek, aki akarok lenni."

Felfedte azt is: fiatalabb korában a nemzetközi erotikus magazin, a Playboy felkérte egy fotózásra, de ő visszautasította az ajánlatot.

"Azt mondták, szeretnének egy szép fotósorozatot készíteni rólam. Azonnal nemet mondtam! Ekkor mindenkinek leesett az álla, hiszen ebben mindig nagy pénz volt, és mindenki arra számított, hogy majd részesül ebből. Ezért nemet mondtam. Más emberek jobban csinálják ezt, nagyszerűek is benne, de ez nem az én területem. Én a zenét szeretem, a metált, a rajongóimat, a valódi dolgokat."

media_media_5ce69b73-478a-47fa-850a-d0b7a784d852_original1024.jpg

Azt sem engedte  Doro, hogy megszabják, hogyan nézzen ki.

"Amikor 1998-ban a Love Me in Black című albumomat vettem fel, azt mondták, vágassam le és fessem feketére a hajamat. Az én válaszom annyi volt, hogy nem, szeretnék olyan maradni, amilyen vagyok. Jól érzem magam, nem vagyok a divat bohóca. Továbbra is erősködtek, én azonban nem engedtem. Ennek következményeként ez a lemezem nem jelent meg Amerikában, ami miatt szomorú voltam, ám a lelkes rajongóim megszerezték az albumot."

- zárta sorait az énekesnő, aki 56 évesen is hihetetlen formában van.

 

Klippremier: Within Temptation - The Purge

unnamed_7_1.jpg

November 20-án jelentette meg új dalát a holland Within Temptation, The Purge címmel. A szerzeményről korábban Sharon den Adel énekesnő elmondta: az önvizsgálatról és a döntésekről szól.

A mai nappal megérkezett hozzá a videó, a banda hírlevelében pedig a csapat a következőket írja:

14 év szünet után tér vissza a Vanilla Ninja

b420x382.jpg

A Vanilla Ninja nevű, csak lányokból álló együttes 2002-ben alakult Észtországban, műfajilag a soft rock áll hozzájuk legközelebb, de más elemek is fellelhetők zenéjükben. A csapatot eredetileg Maarja Kivi (ének), Piret Järvis (gitár/vokál), Katrin Siska (billentyűk/vokál) és Lenna Kuurmaa (gitár/vokál) alkotta, ám Maarja 2004-ben kilépett, és az ő helyére került Triinu Kivilaan. 

A csajok 2005-ben részt vettek az Euróvíziós Dalfesztiválon (érdekesség, hogy nem észt, hanem svájci színekben), ekkor jött a komolyabb ismertség. Első albumukat még 2003-ban adták ki, amely a zenekar nevét viselte, 2004-ben, már Triinuval jött ki a Traces of Sadness, 2005-ben a Blue Tattoo, majd legutoljára 2006-ban a Love is War. 

November 27-én jelentette be Katrin Facebookos oldalán, miszerint a csapat visszatér, és Triinu, aki korábban elhagyta a bandát, visszatért hozzájuk és új stúdiólemezen dolgoznak, amelyet 2021-ben szeretnének boltokba küldeni.

 

süti beállítások módosítása