Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Evanescence: itt a Wasted On You hivatalos videója!

Különleges módszerrel készült a klip!

2020. április 24. - Jurancsik Eszter

A mai napon vált meghallgathatóvá az arkansasi Evanescence új dala, a Wasted On You, amely az idén érkező, The Bitter Truth című nagylemezen kapott helyet.

A banda megmutatta a borítót, illetve Amy Lee énekesnő felfedte: ezen a kiadványon visszatérnek a tipikus Evanescence-hangzáshoz, a 2017-es Synthesis után, amelyen kórusokat és egy szimfonikus zenekart is hallhattunk, valamint főleg régebbi szerzemények újrahangszerelt változatait tartalmazta.

evanescence.jpg

A Wasted On You-ról így mesélt Amy:

"Nem a Wasted On You dalt akartuk elsőként bemutatni, de aztán a világ karanténba záródott és ezzel minden megváltozott. Egyúttal az is, amit érzünk és mondani akarunk jelenleg. Nem arról írtam ezt a szöveget, amit most mind átélünk, mégis valahogy pontosan azt írja le."

- utalt ezzel a világot sújtó koronavírus-járványra, amely miatt a zenekarnak törölnie kellett a holland Within Temptationnel közös turnéját is - a koncerteket végül őszre csúsztatták.

A dalhoz készített klip igen különleges módon készült el:

"Az egész videót a zenekar és a családunk vette fel iPhone-jaink segítségével, otthonunk elszigeteltségében, sok mérföldnyire egymástól, majd Paul Brown összevágta. Arra szeretnénk ezt a klipet felhasználni, hogy a jelenlegi életünkről valós képet adjunk és megmutassuk, hogy bár egymástól távol vagyunk, kapcsolatban maradunk."

94551070_2748254915298025_2320667900584656896_n.jpg

- magyarázta a frontasszony, aki azt is elmondta: a szöveg egyaránt szól a szakításról, a kitörésről és önmagunk megmentéséről is, ki-ki hogyan értelmezi. Eképpen zárta sorait:

"Az egyik dolog, ami ebben az őrült időszakban jött, az, hogy meg lettünk fosztva az irányítás illúziójától. Sok új téma kerül elő a zenénkben. Én pedig inkább az igazságot fogom kimondani, mint tagadásban élni. Nincs több hazugság. Az keserű igazság nehéz dolog. De én ezt vállalom, és az életet választom."

Íme, a videó!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9915638420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása