A kiégés veszélye fenyegette a Nightwisht

2024. szeptember 24. 21:38 - Jurancsik Eszter

Troy Donockley interjút adott

upeczjgxrzvslgkqnkxnlp_1.jpg

Múlt hét pénteken landolt a boltok polcain a Nightwish tizedik soralbuma, a "Yesterwynde", amelyről kislemez formájában napvilágot látott a Perfume Of The Timeless, a The Day Of..., az An Ocean of Strange Island és a megjelenés napján a Lanternlight.

A rajongóknak azonban egy szomorú hírrel is szembesülniük kellett: a zenekar jó ideig nem lép fel élőben, amely döntés tavasszal született meg. Később Floor Jansen, a csapat énekesnője egy hosszabb interjúban a Forbes magazinnak elmondta, hogy ő személy szerint nem örült a döntésnek, de mivel rajta kívül még öt tagja van a bandának, közösen kellett azt meghozniuk.

A napokban az együttes multi-hangszerese és férfi énekese, Troy Donockley is szót ejtett a témáról, ő azonban már kicsit konkrétabban fogalmazott a görög Rock Hard Greece riporterének. Mint azt felfedte: a zenekar közel állt a kiégéshez.

"Mindannyian részt vettünk a döntésben, senkit sem kényszerítettek. Már a világjárvány előtt abba az irányba indultunk, hogy változtatnunk kell. Rájöttünk, hogy fennáll a kiégés veszélye, ha túl sokat vállalunk. Ezért döntöttünk a szünet mellett. Nincs meghatározott időkeret, és egyelőre nem tervezzük, hogy mikor fogunk újra koncertezni."

- mesélte a döntés okait, majd eképpen folytatta:

"Jelenleg mindannyian azon vagyunk, hogy visszanyerjük az egyensúlyunkat és megtaláljuk a zenekar irányát. Nem volt könnyű, sok személyes problémával kellett megküzdenünk, de szeretném kiemelni, hogy mi egy különleges zenekar vagyunk, mert tényleg szeretünk együtt lenni. Ez ritkaság a bandák világában. Sok zenekarnál mindenki külön öltözőt kér, de mi élvezzük egymás társaságát, akkor is, ha épp nem dolgozunk. Tavaly Emppu és Tuomas eljöttek hozzám Yorkshire-be, Angliába és egy hétig fémkeresőztünk, csak a szórakozás kedvéért."

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318498992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása