Premier! Nightwish - Perfume Of The Timeless

2024. május 21. 11:01 - Jurancsik Eszter

nightwish-april-2024-promo-credit-tim-tronckoe-2.jpg

Ahogyan azt korábban megírtuk, szeptember 20-án jelenik meg a Nightwish tizedik sorlemeze, "Yesterwynde" címmel, amely korongon három évig dolgozott a zenekar. Azt is tudni lehet: a kiadvány a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful" által elkezdett, és a 2020-as "Human :II: Nature" (kritika ITT) által folytatott trilógiát zárja majd le.

A különleges hangzású albumcímről így mesélt korábban Tuomas Holopainen:

Ez a kitalált szó azt érzést írja le, amikor az ember vágyik egy olyan helyre, ahol még sosem járt. Létezik egy szótár, a amely segít abban, hogy megalkosd a saját kifejezésed arra, ha valaminek nincs megfelelő angol definíciója. Arról is szól, hogy mi is az idő. Gondoljunk csak a YouTube-on található régi, utólag színezett videókra. Fekete-fehérben egy másik dimenzióból érkezettnek tűnnek, de színesben mintha tegnap készültek volna. Ez a jelenség hirtelen erős kötődést ébreszt bennünk az előző generációk iránt. Rádöbbenünk, hogy a felvételeken szereplő embereknek is megvolt a maguk élete, örömeikkel és nehézségeikkel. Ma már csak atomokként léteznek, szétszóródva a világegyetemben - és mi is erre a sorsra jutunk egyszer. Ez a gondolat mély elmélkedésre késztethet minket az emberi lét és az idő természetéről, valamint arról, hogyan kapcsolódunk a múlthoz és a jövőhöz.

 

A mai nappal elérhetővé vált a korong első kislemezes dala, a Perfume Of The Timeless, amelyhez videoklip is készült:

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1018409655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása