Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megkezdte új albumának rögzítését a Nightwish

2023. július 30. - Jurancsik Eszter

nw.jpg

Korábban megírtuk, hogy körvonalazódik a következő Nightwish-album, és a dalokat -amelyek már demo fázisban vannak- még a nyáron elkezdi rögzíteni a csapat. 

Az is kiderült: a zenekar nem tervez turnéra indulni a várhatóan jövőre boltokba kerülő koronggal, amelynek semmi köze bármelyik tag szóló törekvéseihez vagy Floor Jansen énekesnő áldott állapotához, de e döntés meghozatala a banda jövőjének érdekében elkerülhetetlen volt.

A formáció most felfedte: új lemezükön eddig felderítetlen területeket fognak bejárni, a zene pedig -hasonlóan a 2021-es "Human :II: Nature"-höz- a filmes vonalat követi majd.

A nagyszerű hír az, hogy már tavasz óta elkészültek az album demói, azaz hat hónapja rögzítésre kész állapotban vannak. Tényleg a világ összes ideje a rendelkezésünkre áll, hogy végigcsináljuk a dolgot. Annyira jól éreztük magunkat a zenekar tagjaival, hogy csak ültünk a hotelszobában és a demókat hallgattuk.

- mesélte az alapító Tuomas Holopainen, aki azt is elmondta: megálmodja az éneksávokat, elküldi azokat Floornak, aki felénekli és visszajuttatja őket - rengeteg ötlet cserél gazdát ily módon.

A banda újfent munkához lát tehát, hogy elkészítse a tizedik nagylemezt, amely Tuomas elmondása szerint egy trilógia lezárása lesz: 

Úgy érzem, ez a lemez lesz a harmadik része egy trilógiának, melyet az "Endless Forms Most Beautiful" kezdett el, a "Human. :II: Nature" követte, és az új album fejez majd be. Mindig valami újat igyekszem csinálni. A lelki egészségem szempontjából igen fontos, hogy ne ismételjem magam és új területeket keressek. Ez biztosan hallható lesz az új albumon, a demókat pedig hetekkel ezelőtt meghallgattuk az egész zenekarral.

A "Human :II: Nature" elég vegyes fogadtatást kapott: egyesek szerint a dupla CD-n megjelent kiadvány mestermű, mások szerint ötlettelen és vérszegény - a mi kritikánk ITT olvasható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8418182151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása