Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nightwish: befejeződtek az új album munkálatai

2024. február 29. - Jurancsik Eszter

plshkr5owygerlsjparoc-970-802.jpg

Még 2022 folyamán adta hírül a finn-holland-angol zenekar, miszerint elkezdtek dolgozni tizedik nagylemezükön, amelyről azt is tudni lehet, hogy az "Endless Forms Most Beautiful" (2015) és a "Human :II: Nature (2020, kritika ITT) utódjaként a három albumból álló trilógiát zárja le.

2023 nyarán Tuomas Holopainenék megkezdték az éneksávok felvételét, egyúttal az is kiderült: két-három évre felfüggesztik a koncertezést, és nem indulnak turnéra az új albummal. Tuomas elmondása szerint a szünetnek semmi köze bármelyik tag szólótörekvéseihez vagy mellékprojektjeihez, de nem is Floor Jansen szülési szabadsága az ok - azonban a Nightwish jövőjének érdekében ez egy elkerülhetetlen döntés volt. 

Ma a csapat hivatalosan is bejelentette: végeztek a felvételekkel, és az újdonság már csak arra vár, hogy meghódítsa a rajongókat, illetve a dobos Kai Hahto egy interjúban elárulta: bitang erős anyagra számíthatunk. Korábban azt is megtudhattuk: bár az élő fellépéseket egy időre szögre akasztja az együttes, három videoklip biztosan megjelenik a lemezről, amelyen basszusgitárosként már a két évvel ezelőtt Marko Hietalát váltó Jukka Koskinent hallhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9718342517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása