Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Érzelmes fellépés: elsírta magát a színpadon Floor Jansen

2023. január 05. - Jurancsik Eszter

4caef27c-54a5-4428-0385-eb6ea9d574b1-scaled_1.jpg

Október 26-án sokkolta a Nightwish rajongótáborát a hír, hogy Floor Jansennél egy rutinvizsgálat alkalmával mellrákot diagnosztizáltak. Az énekesnő -akinek szólóalbuma nemsokára a boltok polcain landol- nyílt levelében arra kérte az őt követő nőket, hogy vegyék komolyan ezt a betegséget és járjanak rendszeresen szűrővizsgálatokra. Azonban azt is hozzátette: orvosa szerint kilátásai igen jók, így joggal bízik abban, hogy a csapat november 20-án induló európai turnéjára felépül.

Két nappal később Floor műtéten esett át, amelynek során eltávolították a daganatot, majd egy sor vizsgálaton kellett részt vennie, hogy bizonyosságot nyerjen a pozitív kórjóslat, miszerint a rákos sejtek nem terjedtek tovább a testében. Hetekkel később jelentkezett újra közösségi oldalain egy poszttal, amelyben megkönnyebbülten hozta rajongói tudomására, hogy az elvégzett tesztek eredményei jók lettek és rákmentes, azonban a biztonság kedvéért januárban sugárkezelésre kell mennie, hogy megakadályozzák a betegség kiújulását.

Tuomas Holopainen, a zenekar alapítója most elárulta: a banda minden tagját mélyen érintette Floor betegsége, és a turné első állomásán, amely Belgiumban került megrendezére, rengeteg érzelem tört fel belőlük, de különösen az énekesnőből, aki a csapat egyik legikonikusabb és legérzelmesebb szerzeményének, a Sleeping Sunnak előadása közben elpityeredett a színpadon.

Az turné első koncertje Antwerpenben mindannyiunk számára rendkívül érzelmes volt, de különösen Floornak. A Sleeping Sunt adtuk éppen elő, és a dal közben feljött belőle minden érzelem, a végén nem is tudott énekelni, mert összeomott, de pozitív értelemben! A sok szorongás, a félelem és a nyomás így tört utat magának, hiszen boldog, hogy újra egészséges.

- magyarázta a zenész. 

Ez volt a csúcspontja annak, hogy legyőzte a betegséget, hogy el tudta kezdeni és végigcsinálni a turnét.

A zenekar éppen most, az év elején indult volna ázsiai turnéra, ám az orvosok Floor sugárkezelését februárról januárra tették át, így a koncerteket elhalasztják.

Íme, egy felvétel a megható pillanatokról:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6718019336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása