Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: "Méltóképpen akartuk megünnepelni a Comalies albumot"

2022. október 09. - Jurancsik Eszter

lc_7.jpg

Október 14-én küldi boltokba "Comalies" albumának újragondolt változatát az olasz Lacuna Coil, amely korong "Comalies XX" elnevezés alatt lát napvilágot, utalva ezzel a lemez 20. születésnapjára. A két CD-t tartalmazó pakkban meghallgathatjuk a felújított szerzeményeket éppúgy, mint eredeti verziójukban.

Cristina Scabbia és a fiúk videót forgattak a Tight Rope és a Swamped évfordulós változatához, és mindkét tétel igen kedvező visszhangra lelt.

De honnan jött a dupla pakk ötlete?

Tulajdonképpen csinálhattunk volna egy remasterelt lemezt is. Ilyenkor annyi történik, hogy a fájlokat tömöríted, hangosítasz rajta, de a Comalies egy nagyon különleges lemez, és nagyobb ünneplést akartunk.

- magyarázta a férfi hangért felelős Andrea Ferro, majd kitért arra is, hogyan született meg a döntés:

Ezért a sima remasterelés helyett úgy döntöttünk, hogy kicsit átdolgozzuk a dalokat, újra felvesszük őket, egyszerűen áthozzuk az albumot 2022-es hangzásba. Ez azért kihívás, mert amikor hozzányúlsz egy ilyen régi és fontos dologhoz, a rajongók lehet, hogy már a gondolatát is utálni fogják. De mivel mindig is egy olyan zenekar voltunk, akik előre tekintettek, nem vissza, úgy határoztunk, mindenképpen megcsináljuk. És voltaképpen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nyilvánvaló, hogy ez most egy másik korszak. 

Crypta: hivatalosan is Jéssica az új gitáros

crypta_1.jpg

Idén áprilisban jelentette be a Sonia Nusselder, alias Anubis, hogy elhagyja a Crypta fedélzetét, amely csapat 2020-ban alakult a brazil Nervosából ismert Fernanda Lirának és Luana Damettónak köszönhetően. Tainá Bergamaschí és Sonia csatlakoztak gitárosokként, ám a holland zenészlány szeretett volna másik csapatára, a Cobra Spell-re koncentrálni, így a kilépés mellett döntött.

Fernanda leszögezte: a szétválás barátsággal zajlott le, és ideiglenesen Jéssica di Falchi veszi át Sonia helyét a turnékon, illetve Luanával már elemzik pár jelentkező anyagát.

Azonban két nappal ezelőtt a lányok Facebookjukon jelentették be, hogy Jéssica végleg marad a csapatban.

Azon felül, hogy kivételes gitáros, Jéssica egy nagyon kedves ember, akivel könnyű megtalálni a közös hangot, szuper tevékeny és kreatív. Semmi kétség afelől, hogy a zenekar számos vonatkozásához adni fog - nagy megtiszteltetés, hogy mostantól ő is a családunk tagja!

- lelkendezett a zenekar, Jéssica pedig eképpen köszönte meg csapattársai bizalmát:

Végtelenül hálás és boldog vagyok, hogy a Crypta tagja lehetek! Szeretném megköszönni a lányoknak és az egész stábnak a lehetőséget és a munkámba vetett bizalmukat - és a zenekar rajongóinak azt, hogy a kezdetektől fogva támogatnak és szeretettel fogadnak. Nagyon várom már, ami ezután jön!

 

Vadonatúj dalt izzított az Amaranthe! Klippremier - Find Life

ab6761610000e5eb27f24205a95494ea20ace608.jpg

A svéd és dán tagokból álló modern metalos Amaranthe 2020 nyarán adta ki "Manifest" című albumát, amely elmondásuk szerint az eddigi legkeményebb anyagukra sikeredett. Az albumról -amelyről ITT olvashattok kritikát,- olyan dalokat hozott ki a zenekar, mint a vírushelyzet inspirálta Viral, a Noora Louhimo-val (Battle Beast) felvett Strong, vagy éppen a Do Or Die, amelyben a zenekar menedzsere, Angela Gossow (ex-Arch Enemy) is vendégeskedik.

A banda felállásában történt egy kis változás, ugyanis nyár elejével a 2013 óta a zenekart hörgésével erősítő Henrik "GG6" Englund elhagyta zenésztársait. Indoklása szerint a csaknem két éves karantén alatt rájött: szeretne minél több időt tölteni a családjával, így sok szerencsét kívánt Elize Rydnek és csapattársainak. Azonban azt is elárulta: nem tűnik el a zenei életből, szólóban folytatja tovább, a formáció pedig október 30-án, a német Beyond The Black társaságában, a Barba Negrában teszi tiszteletét.

Az ötfősre fogyatkozott együttes sem búsult sokáig, ugyanis tegnap egy friss, ropogós dallal jelentkezett, amely a Find Life címet viseli.

Új album boltokba kerüléséről egyelőre még nincsenek hírek, ám annyit tudni lehet, hogy a csapat dolgozik már az új anyagon.

Micsoda változás! Bobfrizurával nyomul Floor Jansen - elmondja, miért vágatta le hosszú tincseit

310524400_654244246062431_565567116333768841_n.jpg

Floor Jansen több fazonú és színű frizurát kipróbált már az elmúlt években. Láthattuk göndör loknikkal, de tépett, frufrus, melírozott hajkoronával is, azonban az utóbbi években főleg hosszú, világosbarna tincsekkel mutatkozott. 

Néhány nappal ezelőtt azonban a Nightwish frontasszonya úgy látta, ideje némi újítást eszközölni külsejében, ennek jegyében megvált hosszú fürtjeitől és vállig érő bob fazonú frizurát vágatott magának.

A rajongók többségének tetszik az új hajviselet, Floor pedig elmondta, hogy imádja az új haját, egyúttal magyarázatot is adott arra, hogy miért is volt szükség a változásra:

Imádom a rövidebb frizurámat! A hajam elvékonyodott, törékennyé vált és már nem látszott egészségesnek. Hosszabbítást is bevetettem, amitől újra szép lett. Hálás vagyok a lehetőségért, de a természetes énemet szeretem a leginkább. Szóval, ha ez rövidebb hajat jelent, hogy újra egészséges és természetes legyen, akkor ezt választom!

- ecsetelte lelkesen az énekesnő egy Facebookos posztban.

Néhány követője azonban aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy mégis hogyan hajtja végre a csapat koncertjein a szélmalom-szerű headbangelést, amely mára tagadhatatlan védjegyévé vált.

Floor azonban megnyugtatta a fanokat:

Már alig várom, hogy "tesztelhessem" a rövidebb frizurámat, hogy a jövő héten Brazíliában a Nightwish koncertjén egy kis >>szélmalmot<< fújhassak!!! Ezt még mindig headbangnek hívják, nem hajcsavarásnak.

- zárta sorait a holland tehetség, akinek véleményünk szerint igenis jól áll ez az új frizura.

 

 

ABBA-coverekkel teli albumot készít az Amberian Dawn+klippremier: SOS

amberiandawn_by_karri_harju.jpg

Tuomas Seppälä, az Amberian Dawn alapítója és billentyűse mindig nagy rajongója volt a svéd sikercsapat, az ABBA munkásságának, 2017-es "Darkness of Eternity" című albumukon a Maybe című dal is egy tisztelgés volt Benny Andersson előtt. Tuomas számára pedig hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a zenész Yamaha GX-1 típusú szintetizátorán játszhatta fel a billentyűs részeket - a hangszer még a 70-es évek elejéről származik, tehát végigkísérte a híres négyes pályáját.

2020 elején jelent meg "Looking For You" című legutóbbi sorlemezük, amelyen szintén fellelhető volt nemcsak az ABBA, de más 70-es, 80-as években népszerű együttes hatása is, például a címadó dalban az A-ha köszön vissza igen erősen. 

Az egykor Heidi Parviainen, 2012 óta pedig Capri Virkkunen nevével fémjelzett finn csapat éppen most jelentette be Facebookján: "Take A Chance - a Metal Tribute To ABBA" címmel új albumot dobnak piacra december 2-ával, amely kizárólag a világhírű együttes szerzeményeinek feldolgozását tartalmazza majd, megspékelve némi metalos hangzással.

A lemez ITT előrendelhető!

És az SOS című ABBA-klasszikus coverje:

 

Majdnem teljesen elkészült Doro új albuma

161378_doro_2022_jamie_mcisaac_1200x630_011c6919.jpg

Nem unatkozik a németek metálkirálynője, hiszen Doro, amellett hogy szorgosan dolgozik új albumán, szeptemberben újra kiadta a Warlock nagy sikerű "Triumph And Agony" című korongját, amelyen olyan húzós dalok hallhatók, mint a Für Immer, az All We Are vagy a Kiss of Death - így ünnepelve meg a mű 35. születésnapját.

Az énekesnő utolsó szólólemeze "Forever Warriors/Forever United" címmel jelent meg 2018 augusztusában. Hónapok óta tudjuk, hogy Doro újabb anyagon dolgozik, amelynek folyamatáról most részleteket árult el a Metal Rules nevű magazinnak, amelyből kiderült: az új dalok nagyrészt elkészültek.

Az új lemez már majdnem elkészült. Körülbelül 80 százalékban kész van, és fantasztikus dalok vannak rajta! Éppúgy nagy himnuszok, gyors dalok, mint néhány igazán érzelmes dal. Szóval a lemez 80 százaléka már kész van. Azaz, a dalszerzés 80 százaléka kész, és már rengeteg anyagot felvettünk. 

- mesélte az énekesnő, akinek ez lesz sorjában a 15. szólóalbuma, és a tervek szerint jövőre kerül boltokba. 

De mennyire lesz hasonló a Forever Warriors/Forever United-hez?

Hasonló lesz, csak nem dupla CD lesz a csomagban. Jövőre lesz 40 éve, hogy színpadon állok. Ennek kapcsán is szeretnék valami különlegeset csinálni, de az új album csak egy CD-t tartalmaz majd.

süti beállítások módosítása