Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #11 - Floor Jansen

2017. július 29. - Jurancsik Eszter

A hollandiai Goirle nevű városkában született 1981. február 21-én a Nightwish jelenlegi pacsirtája, Floor Jansen. Tinédzserként döntötte el, hogy énekesnő lesz, miután ellátogatott egy The Gathering-koncertre. 1997-ben csatlakozott első együtteséhez, az After Foreverhez, amelynek 2009-ig, azaz a banda feloszlásáig volt frontasszonya. Egy évvel később a ReVamp nevű formációban állt mikrofon mögé, a csapatnak két albuma jelent meg. Húga, a 34 éves Irene szintén énekesnő, közreműködött az After Forever néhány dalában is. 2012 októberében a Nightwish -akik az Imaginaerum albummal turnéztak Észak-Amerikában- megvált Anette Olzon svéd énekesnőtől, ekkor kérték fel a finnek Floort, hogy beugrósként vele befejezhessék a koncertsorozatot. Egy évvel később hivatalosan is a csapat énekesnője lett, az Endless Forms Most Beautiful című, 2015 tavaszán megjelentetett albumon már az ő hangja hallható. 

fotojet_2_2.jpg

A holland szoprán énekesnő megjelenése rengeteget változott az évek során. Míg karrierjének kezdetekor, az After Forever-es időszakban vörös hajjal láthattuk a színpadon, mostanság természetes hajszínével jelenik meg. Haját viselte kiegyenesítve, göndörítve és melírozva is, ám manapság egyszerűen csak kifésüli a koncertek és a fotózások előtt. Orrában régóta piercinget visel, testét több vagány tetoválás is borítja. Öltözködésében is történtek változások: a képeken látható, hogy fiatalabb éveiben a kissé extravagáns, alig takaró egyrészes ruhákat is szívesen viselte. A Nightwish frontasszonyaként sem mond nemet a feltűnő darabokra, ám ezek egyre többet takarnak Floor testéből - ebben vélhetően terhessége is komoly indok volt. Amikor Anette helyére került a zenekarban, rengeteg támadást kapott az aranytorkú énekesnő, és persze külseje sem maradhatott ki a gúnyolódásokból. Kritizálták a magasságát, azt, hogy nem annyira vékony, mint a legtöbb metálénekesnő, savazták a tetoválásai és a headbangelése miatt is. Azonban Floor ezekre a rosszmájú megjegyzésekre fittyet hányt és mára rengeteg rajongót szerzett magának. Sminkjét tekintve kedveli az erősebb árnyalatokat, azonban a hétköznapokban nagyon ritkán festi magát. Terhessége alatt végig ragyogott a boldogságtól, és ez a kis Freja születése óta is kitart - a kislány, akinek apukája a svéd Sabaton-ütős Hannes Van Dahl, 2017. március 15-én látta meg a napvilágot.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr712700265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása