Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: "Méltóképpen akartuk megünnepelni a Comalies albumot"

2022. október 09. - Jurancsik Eszter

lc_7.jpg

Október 14-én küldi boltokba "Comalies" albumának újragondolt változatát az olasz Lacuna Coil, amely korong "Comalies XX" elnevezés alatt lát napvilágot, utalva ezzel a lemez 20. születésnapjára. A két CD-t tartalmazó pakkban meghallgathatjuk a felújított szerzeményeket éppúgy, mint eredeti verziójukban.

Cristina Scabbia és a fiúk videót forgattak a Tight Rope és a Swamped évfordulós változatához, és mindkét tétel igen kedvező visszhangra lelt.

De honnan jött a dupla pakk ötlete?

Tulajdonképpen csinálhattunk volna egy remasterelt lemezt is. Ilyenkor annyi történik, hogy a fájlokat tömöríted, hangosítasz rajta, de a Comalies egy nagyon különleges lemez, és nagyobb ünneplést akartunk.

- magyarázta a férfi hangért felelős Andrea Ferro, majd kitért arra is, hogyan született meg a döntés:

Ezért a sima remasterelés helyett úgy döntöttünk, hogy kicsit átdolgozzuk a dalokat, újra felvesszük őket, egyszerűen áthozzuk az albumot 2022-es hangzásba. Ez azért kihívás, mert amikor hozzányúlsz egy ilyen régi és fontos dologhoz, a rajongók lehet, hogy már a gondolatát is utálni fogják. De mivel mindig is egy olyan zenekar voltunk, akik előre tekintettek, nem vissza, úgy határoztunk, mindenképpen megcsináljuk. És voltaképpen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nyilvánvaló, hogy ez most egy másik korszak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7117950440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása