Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

ABBA-coverekkel teli albumot készít az Amberian Dawn+klippremier: SOS

2022. október 05. - Jurancsik Eszter

amberiandawn_by_karri_harju.jpg

Tuomas Seppälä, az Amberian Dawn alapítója és billentyűse mindig nagy rajongója volt a svéd sikercsapat, az ABBA munkásságának, 2017-es "Darkness of Eternity" című albumukon a Maybe című dal is egy tisztelgés volt Benny Andersson előtt. Tuomas számára pedig hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a zenész Yamaha GX-1 típusú szintetizátorán játszhatta fel a billentyűs részeket - a hangszer még a 70-es évek elejéről származik, tehát végigkísérte a híres négyes pályáját.

2020 elején jelent meg "Looking For You" című legutóbbi sorlemezük, amelyen szintén fellelhető volt nemcsak az ABBA, de más 70-es, 80-as években népszerű együttes hatása is, például a címadó dalban az A-ha köszön vissza igen erősen. 

Az egykor Heidi Parviainen, 2012 óta pedig Capri Virkkunen nevével fémjelzett finn csapat éppen most jelentette be Facebookján: "Take A Chance - a Metal Tribute To ABBA" címmel új albumot dobnak piacra december 2-ával, amely kizárólag a világhírű együttes szerzeményeinek feldolgozását tartalmazza majd, megspékelve némi metalos hangzással.

A lemez ITT előrendelhető!

És az SOS című ABBA-klasszikus coverje:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr10017947542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása