Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Marco Hietala: "A kilépésem egy hosszú folyamat eredménye volt..."

2022. augusztus 05. - Jurancsik Eszter

1557303812.jpg

Sokként érte tavaly januárban a Nightwish rajongótáborát a hír, miszerint Marko "Marco" Hietala elhagyja a csapatot. Döntésében krónikussá vált depressziója és a zeneipar kellemetlen üzleti része egyaránt szerepet játszott, vallotta akkor az énekes, akiről nemrégiben kiderült, újra édesapa lesz.

Néhány nappal ezelőtt a Chaoszine riportere beszélgetett a zenésszel, amely interjút a Blabbermouth is átvette.

Marko felfedte: jó ideje szenvedett már az együttesben, amelynek 2002 óta volt tagja. Döntése azonban egy hosszú folyamat eredménye volt.

Ez egy hosszú folyamat volt. Itt volt a koronavírus-járvány, a kényszerszünetben pedig rengeteg időm jutott az önvizsgálatra és arra, hogy mélyen a lelkembe nézzek. Végül ez megadta az utolsó lökést, hogy valami mást kell csinálnom, különben még betegebb leszek. 

- kezdte gondolatmenetét, majd eképpen folytatta:

2010-2011 óta krónikus depresszióban szenvedek. Állandó gyógyszeres kezelés alatt állok és terápiára is járok. Néha az ember hozzászokik a gyógyszerekhez, és olyankor kell valami más is. Az orvosommal megemeltük az adagot, de nem segített. Négy éve pszichoterápián is részt veszek.

032845322f7415e8dbfe2f512dc21f25.jpg

Marco 2004-ben, még a Nightwish tagjaként

Figyelemzavarral is küzdök, és ez egy csomó dolgot megnehezít. Az állapotom pedig 2016-os válásomkor kezdett súlyosbodni. Minden hajnalban, rendszerint háromkor rémálmokra és szorongásos rohamokra riadtam fel. Ez nagyon szomorú időszak volt, hiszen az ember ilyenkor a tönkrement házasságára, a gyermekeire és minden egyébre gondol. Amikor elkezdett tisztulni a lelkem, nos, akkor feljött egy rakás dolog, amelyekbe viszont nem akarok mélyebben most belemenni.

Bár a zenekar 2020-as, "Human :II: Nature" című albumának munkálatai is nehezek voltak Marko számára, azt határozottan elutasítja, hogy mentális állapota miatt jutott volna kevesebb szerephez az ő hangja a lemezen.

Az eredeti ötlet az volt, hogy mi, énekesek - Troy Donockleyval és Floor Jansennel - kapunk egy-egy szólót. De akkoriban már gyülekeztek a fejem felett a sötét felhők és komoly gondjaim akadtak a koncentrációval.

- zárta sorait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3717901345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása