Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Marko Hietala nem zárkózik el attól, hogy közös projektet indítson Tarjával

2024. március 09. - Jurancsik Eszter

tarja_turunen_marko_hietala_2023.jpg

Az egykori Nightwish-tagok közötti barátság szorosabb, mint valaha, hiszen Tarja Turunen és Marko Hietala minden múltbéli sérelmet eltemettek és nemrég egy közös latin-amerikai turnét is lebonyolítottak. Ennek előzménye Tarja egyik tavaly nyári koncertje volt Svájcban, ahol Marko meglepetésvendégként állt színpadra, hogy elénekeljék a Nightwish egyik legikonikusabb dalát, a The Phantom of the Operát.

Bár évekkel korábban, a Svéd-és Finnországot érintő Raskasta Joulua elnevezésű, speciális karácsonyi koncertsorozaton már megosztották egymással a színpadot, az áttörést egyértelműen a fent említett buli jelentette.

Tarja már korábban mesélt Markóról és a hozzá fűződő kapcsolatáról, most pedig az 58 éves zenész fedte fel a jövőre vonatkozó elképzeléseit - az El Planeta del Rock nevű internetes magazinnak elárulta: egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy közös projektet indítsanak Tarjával, amelynek minden bizonnyal rengeteg rajongó örülne.

Nem zárkózom el ettől a lehetőségtől! Konkrétan még nem esett szó arról, hogy bandát alapítunk, de jelenleg egy teljesen másfajta kapcsolat van köztünk, mint korábban. Amikor csatlakoztam a Nightwish-hoz, a rajongótáborok már akkor is nagyon széthúztak, nehéz volt megtalálni az igazságot.

 a3.jpg

Olyan volt, mint egy menedzserek között zajló háború, ahol mindkét oldalról mondanak dolgokat, és rengeteg zűrzavar lett ebből. Amikor a karácsonyi koncerteken részt vettünk, akkor jöttünk rá, hogy barátokként elveszítettük egymást. És ez volt az oka annak, amiért újra egymásra találtunk.

- részletezte Marko a tényeket, aki 2021-ben intett búcsút a Nightwishnak - indoklásában a depressziója és a zeneipar kapzsisága szerepelt. 

Sok rajongó rebesgeti, miszerint a két zenésznek egy közös albumot kellene készíteni - ennek egyik előfutára is lehet akár a Left on Mars című szerzemény, amely Marko és Tarja közös dala.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr518349723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása