Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

A Nervosa is adományokat gyűjt - álszentséggel vádolják a zenekart

2022. március 06. - Jurancsik Eszter

270008568_467167808102215_2985095461903046759_n_1.jpg

Szinte minden hír az ukrán-orosz háborúval kapcsolatos, amely hivatalosan február 24-én robbant ki, amikor is Oroszország megtámadta szomszédját. Valójában azonban ez már 2014 tavasza óta tart, csak éppen a világ figyelmen kívül hagyta ezt.

Rengeteg zenész döntött úgy, hogy a háborús menekülteknek segítséget nyújt valamilyen formában, az ukrán Jinjer különleges pólókat tervezett, amelyek megvásárlásából származó összeget a rászorulóknak juttatnak el, valamint Eugene, a csapat basszusgitárosa alapítványt kíván létrehozni. A szintén ukrán Ignea pénzzel támogatja hazája katonáit.

Most az eredetileg brazil, mára azonban nemzetközivé avanzsálódott Nervosa lépett a tettek mezejére. A Prika Amaral (ő maradt az egyetlen brazil tag a csapatban), Diva Satanica, Eleni Nota és Mia Wallace alkotta formáció március végével indul európai turnéra, és úgy döntöttek, a koncerteket a segítségnyújtásra is felhasználják. 

A turnénk során adományokat gyűjtünk a @voiceofchildren.ukraine számára.
Ez a szervezet a háború gyermek áldozatain segít. Nagyon szép munka, a honlapjukon pedig bővebb információt találsz róluk, és közvetlenül is adakozhatsz nekik.
A merch sátrunkban találsz majd egy dobozt, amiben ott hagyhatsz egy tetszőleges összeget. Nem számít, ha csak egy kis pénzérme, minden hozzájárulás segít. Semmi nem indokolja a háborút.

- áll a csapat közleményében, ám néhány troll nem bírta ki, hogy bele ne kössön az együttes tervébe. Állításuk szerint a banda álszent, de konkrét indok egy esetben sincs, hogy miért minősítik eképpen a lányokat, akik frappáns válasszal "kedveskedtek" az egyik ilyen kommentelőnek: "És te mit teszel, hogy segítsd azokat az embereket, akik szerinted megérdemlik? Számunkra minden ember megérdemli a segítséget, nem számít, honnan jöttek. Ne itt játszadozz a politikai nézeteiddel, itt az áldozatokról van szó és nem arról, hogy te mit gondolsz erről." 

Persze a legtöbben dicsérik a formációt és elismerésüket fejezik ki, noha akad egy-két ember, akik szerint Prika hazájának, Brazíliának is komoly segítségre lenne szüksége - gondoljunk csak az amazonasi erdőtüzekre.

A négy lány március 28-án Budapesten is fellép a Barba Negrában, tehát ha segíteni szeretnél a háború szerencsétlenül járt gyermekein, megteheted a merch cuccokhoz kihelyezett doboznál!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4617773272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása