Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Helle Bogdanova: "Nem hagyom el Ukrajnát!"

2022. február 18. - Jurancsik Eszter

217944777_1242031972926576_4715683771045417733_n.jpg

Az egész világ az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusra figyel, amely sokak számára újdonság, holott a két ország közötti ellentét már hosszú ideje fennáll - korábban a Jinjer énekesnője, Tatiana Shmayluk mesélt erről.

Most a szintén ukrán Ignea frontlánya, Helle Bogdanova oszott meg gondolatokat a jelenlegi helyzetről.

Szeretném megköszönni minden külföldi barátomnak és az Ignea összes követőjének a kedves, támogató üzeneteket ezekben a nehéz időkben. Ha azt mondom, hogy állandó stressz alatt vagyunk, az semmi.

- kezdte sorait Helle, majd elárulta: ez a helyzet egyáltalán nem új nekik, ukránoknak.

Ám szeretném leszögezni, hogy a háború 2014 óta tart. És bár örülök, hogy a világ végre felfigyel erre a helyzetre, nekünk, ukránoknak ez nem újdonság. Sajnos. 

kelet-ukrajnai háború 2014 márciusában robbant ki, amikor is oroszbarát és kormányellenes csoportok kezdtek tüntetésekbe a Donecki (itt született Tatiana Shmayluk is) és a Luhanszki területen. Ezek a demonstrációk egy szélesebb kelet- és dél-ukrajnai oroszbarát tiltakozó hullám részei voltak, és fegyveres konfliktussá eszkalálódtak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság szeparatista erői és az ukrán kormány között.

Nem vagyok katona és nem tudom, hogyan kell lőni vagy fizikailag megvédeni magam, vagy bárki mást. De! Nem hagyom el Ukrajnát, próbálok helyzetjelentést terjeszteni, a poszt befejezése után azonnal küldök egy kis pénzt az ukrán hadsereg támogatására, és alig várom, hogy minél több új dalunkat ukrán nyelven hallhassátok. És azt is nagyon remélem, hogy a két ukrán fesztiválon - a Faine Misto fesztiválon és a BeZVIZ fesztiválon - való fellépésünkre is sor kerül a nyáron.

- zárta sorait az énekesnő.

A banda októberben jelentette meg "Bestia" című EP-jét, amelyen néhány dalban az Ersedu formáció is vendégszerepel. Utolsó albumuk a "The Realms of Fire and Death" 2020-ban került boltokba.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9917629040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása