Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nightwish: Jukka Koskinen elmesélte, hogyan került a csapatba

2021. június 04. - Jurancsik Eszter

193495008_329775698510387_122224397759000007_n0_1.jpg

Csaknem 20 év közös munka után, január közepén jelentette be a Nightwish énekes-basszusgitárosa, Marko Hietala, miszerint búcsút int barátainak - az énekes régóta rosszul érezte magát a zeneiparban, főként annak kapzsisága miatt, de hosszú ideje tartó depressziója is szerepet játszott döntésében.

A zenekar március 12-re és 13-ra tervezett virtuális koncertjei így május 28-ra é 29-re csúsztak, és egészen az első show kezdetéig nem lehetett tudni, ki veszi át Marko helyét. Nehéz helyzetben voltak Floor Jansenék, hiszen Marko sok, rajongóknak kedves dalban énekelt, az alapító Tuomas Holopainen pedig nemrégiben felfedte: zenésztársuk távozását követően úgy érezte, itt ért véget a Nightwish története. Végül egy, a menedzsmenttel közös megbeszélésen úgy döntöttek, új gitárost keresnek és folytatják a zenélést.

A bandát ideiglenes kisegítő Jukka Koskinen az első virtuális bulin volt látható a Nightwish tagjaként, ám neve ismerősen csenghet a metálrajongóknak, hiszen a dobos Kai Hahto-hoz hasonlóan tagja a Wintersunnak és egy ideig a szintén finn Amberian Dawn-ban is játszott.

Jukka most elmesélte, hogyan is került a Nightwish köreibe:

Kaptam egy telefonhívást a Nightwish táborától, és megkérdezték, hogy érdekelne-e a basszusgitárosi pozíció, hiszen nyilván hallottam, hogy Marko otthagyta a bandát. Amikor jött ez a hívás, annyit tudtam mondani először, hogy >>Húha!<< Kívülállóként nem gondoltam bele, hogy egy ilyen együttessel, mint a Nightwish, ez megtörténhet. De természetesen az élet már csak ilyen. És természetesen azt mondtam, hogy igen, mindenképpen érdekel a dolog.

wintersun_rockharz_2019_04.jpg

Mindig is hallgattam a Nightwisht, mindig nagyon tetszett a zenéjük. Nagyon szenvedélyes zene. Két hónappal ezelőtt Finnországban találkoztunk és megkezdtük a próbákat. Korábban is találkoztam a csapattal de ez egy másik szituáció, hiszen együtt gyakoroltunk, hogy lássuk, milyen a kémia és hogy jobban megismerjük egymást. Bármelyik zenekarnak, aki új tagokat talál, szüksége van ezekre a dolgokra. A meghallgatás után minden nagyon gördülékenyen ment, és a srácok azt mondták: "Bandatag vagy."

- mesélte a zenész, aki azt is elmondta: az Oceanborn album óta követi figyelemmel a Nightwish munkásságát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr10016581804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása