Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tuomas Holopainen: "Biztos voltam abban, hogy a Nightwish-nak itt a vége..."

2021. május 22. - Jurancsik Eszter

84172725_195255084995484_7823481142404710400_n_2.jpg

Sokkolta a finn-holland-angol tagokat számláló Nightwish népes rajongótáborát a tény, miszerint Marco Hietala elhagyja a zenekart. A hírt január 12-én jelentette be a zenész, aki 2002-ben került a csapatba, a 2001-ben távozó Sami Vänskä helyére. A 2002-es Century Child albumon már az ő játékát hallhatjuk, illetve üde színfoltot hozott a banda életébe: a duetteket, gondoljunk csak például a The Phantom Of The Operára, amely a mai napig a fanok nagy kedvence a korongról.

Március 12-re és 13-ra stream-koncertet tervezett a banda, ám Marco távozása borította a menetrendet, így a bulik május 28-án, pénteken és 29-én, szombaton lesznek megtartva. A finnországi próbák alatt is adódtak gondok, hiszen mint korábban megírtuk, Floor Jansen énekesnőt erős gyomorfájás miatt kellett kivizsgálni, majd a diagnózis felállítását követően epekővel megoperálni.

Tuomas, az együttes alapítója a következőket mesélte a stream-bulikról:

Felcsendülnek majd dalok a legutóbbi lemezünkről, amelyek világpremiernek számítanak, hiszen még sosem játszottuk őket élőben a turnék elmaradása miatt. De persze az összes többi lemezünkről lesznek számok, 'best of' vagy 'greatest hits' jelleggel, nevezd úgy, ahogy akarod. Sosem rajongtam az ötletért, hogy egy adott albumot az elejétől a végéig eljátsszunk; egy ilyen előadásban számomra nincs meg a kellő drámaiság. És természetesen, mivel Marco elhagyta az együttest, van néhány olyan dalunk is, amit el akartunk játszani, így viszont nem tudjuk. The Islander, While Your Lips Are Still Red és az Endlessness az új lemezről. Alkalmazkodnunk kell ehhez a helyzethez...

- kezdte sorait a zenész. De milyen érzés lesz Marco nélkül show-t csinálni?

Marco 20 éven át bandatag volt, szóval nagyon érdekes lesz. Amikor bejelentette a dolgot - ez tavaly decemberben történt, amikor küldött nekünk egy körlevelet - ,őszintén szólva, néhány napig teljesen magam alatt voltam. Szinte biztos voltam abban, hogy itt ért véget a zenekar története. Emlékszem, felhívtam Emppu-t és megkérdeztem: 'Szerinted be kellene fejeznünk? Ez már így túl sok... mindig történik  valami'. Ő azt felelte: 'Igen, tegyük ezt, nincs már jövőnk'.

e2a43cbfe6cb36c0dfeb0cb83a2c2386_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpg

De végül pár nap múlva volt egy rövid meeting az egész csapattal és a menedzsmenttel, és az lett a végső következtetés, hogy a zenénk továbbra is adott, megvannak a szerzeményeink és ez a legrelevánsabb része a dolognak. Dalokat akarok írni, a zenekar pedig szeretné azokat eljátszani... Még annyi mindent mutathatunk meg a világnak, hogy adnunk kell egy esélyt magunknak. A másik érv pedig az volt, hogy 24 év eltelt a Nightwish első albuma óta, és ez egy óriási utazás volt. Nem így kéne befejezni.

Azt pedig már tudni lehet, hogy az új zenésztárs személyére az első buli alkalmával derül fény.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1516568592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása