Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megújította lemezszerződését a Nightwish - több albumra szóló együttműködés született

2024. március 11. - Jurancsik Eszter

430112479_942788730542411_992434310236877958_n.jpg

Ma jelentette be közösségi oldalain a Nightwish, miszerint megújították szerződésüket a Nuclear Blast kiadóval - a zenekar 2004 óta, azaz 20 éve a szóban forgó lemeztársaság égisze alatt adja ki műveit, most pedig egy több albumra szóló dokumentációval hosszabbították meg együttműködésüket.

20 évvel ezelőtt vette kezdetét közös utazásunk a Nuclear Blasttal, és most eljött az idő, hogy megújítsuk fogadalmunkat. Nagyon izgatottan várom, hogy ezúttal milyen varázslatot tudunk együtt kifőzni!

- kommentálta a történéseket Tuomas Holopainen, a banda alapítója és billentyűse.

A csapat történetében az egyik legnagyobb sikernek számító "Once" album már a Nuclear Blast-nál jelent meg 2004 júniusában, e korong pedig az egyik legnagyobb példányszámban elkelt kiadványa a kezdetben finn, mára pedig angol és holland tagokkal bővült együttesnek. 

Tavaly a formáció elmondta: várhatóan az idei évben boltokba kerül új sorlemezük, amely a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful"-lal elkezdett, és a 2020-as "Human :II: Nature"-rel folytatódó trilógiának lezárása lesz, ám az is kiderült: nem terveznek turnéra indulni az albummal. A döntés okaira nem tértek ki, de annyit elárultak, hogy nem bármelyik tag mellékprojektje vagy Floor Jansen énekesnő második gyermekének megszületése miatt határoztak így, de a Nightwish jövője érdekében ez egy elkerülhetetlen lépés volt.

Azoknak, akik a zenekar pályafutásának végétől rettegtek, megnyugvást jelenthet a szerződés megújításának híre, hiszen ez arról tanúskodik, hogy -tagcserék ide, távozások oda- a banda továbbra is tervezi a jövőt és egyszer talán ismét koncertezni fognak.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7218351263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása