Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nightwish: az virtuális koncert előtt derül fény az új basszusgitáros személyére

2021. április 29. - Jurancsik Eszter

m12axniult.jpg

Sokkolta a finn-holland-angol Nightwish rajongóit, amikor is január 12-én a Marco Hietala basszer/énekes bejelentette: elhagyja a zenekart. A zenész két ok miatt döntött a távozás mellett, az egyik a zeneipar kapzsisága, a másik már kicsit személyesebb természetű - Marco ugyanis depresszióban szenved.

A banda március 12-re és 13-ra tervezett két stream-koncertet, ám a gitáros kilépése miatt át kellett ütemezni a bulikat, amelyek végül május 28-án, pénteken és május 29-én, szombaton lesznek megtartva. A csapat természetesen túl van az első próbákon is, amelyeket Finnországban tartottak, de itt is adódtak gondok, ugyanis a próba második napján az énekesnő Floor Jansen heves gyomorfájdalmak miatt fordult orvoshoz, a vizsgálat pedig kiderítette, hogy panaszait nagy mennyiségű epekő és hasnyálmirigy-gyulladás okozza. A gyulladás miatt az epeműtét nem volt azonnal lehetséges, ám másnap megoperálták, néhány nap múlva pedig gyógyulása érdekében hazatért Svédországba férjéhez, Hannes Van Dahl Sabaton-doboshoz és lányához, a 4 éves Frejához. 

Tuomas Holopainen, az együttes alapító-billentyűse most elárulta a Breaking Absolutes riporterének: a Marco helyét átvevő basszusgitáros kilétét csak néhány órával a virtuális bulik előtt fedik fel. 

Itt megnézheted a teljes interjút:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5116517296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása