Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Aleah Stanbridge: újabb dal a posztumusz albumról!

Július elsején jön a korong!

2020. május 21. - Jurancsik Eszter

Mint arról beszámoltunk, Juha Raivio, a Swallow The Sun/ex-Trees Of Eternity gitáros kiadja szerelme, Trees Of Eternity-s társa, Aleah Stanbridge szólóalbumát, amelyet a tragikusan fiatalon eltávozott énekesnő demóiból rakott össze. Az anyag 2020. július első napján lát napvilágot, pontosan aznap, amikor Aleah 44 éves lenne.

155786_1.jpg

Nemrégiben nyilatkozta a finn zenész:

"Aleah, megígértem, hogy tovább adom a világnak a zenédet Szerelmem, és őrzöm a lángot, amennyire csak tudom. És csodálatos volt látni, hogy mennyien megtalálták gyógyító hangodat, amelynek viszik a fényét, amit földi utad során itt hagytál. Büszke vagyok Rád és a zenédre, amely megváltoztatta a világomat."

Az angyali szépségű és hangú Aleah 2007-ben demó felvételeket készített, két évvel később pedig találkozott Juhával, akivel egy pár lettek és létrehozták a doom metált játszó Trees Of Eternityt, amelynek első és egyben utolsó albuma Hour Of The Nightingale címmel, 2016 novemberében jelent meg, és amely lemez kiadását Aleah már nem érte meg - 2016. április 18-án, 39 évesen, rákbetegség következtében hagyta itt a földi világot, amely kórral az énekesnő 2013 vége óta küzdött keményen.

unnamed_2_2.jpg

 

Halála után egy évvel Juha Gas Lipstick-kel (ex-HIM) és Tomi Joutsennel (Amorphis) megalapította a Hallatar formációt, amely No Stars Upon The Bridge címmel megjelentett egy, Aleah versein alapuló korongot is - a kiadványon azonban a svéd Draconian frontlánya, Heike Langhans is hallható (ő egyébként Aleah egyik közeli barátnője volt).

Aleah posztumusz anyaga a kis finn kiadónál, a Svart Recordsnál fog megjelenni, ahol a Trees Of Eternity albuma is. egy dupla CD-s kiadványról lesz szó, a pakk egyik lemezén akusztikus verzióban lesznek hallhatók a dalok, a másikon pedig elektronikus hangzással csendülnek fel.

Azoknak, akik megvásárolják az albumot, Juha küld egy kis ajándékot is: egy linket, amelyen Aleah további, kiadatlan dalai lesznek fellelhetők.

Elsőként hallhattuk a My Will című dalt, néhány napja pedig megérkezett az újabb szerzemény a Svart kiadó jóvoltából, amely az Inverted Enlightenment címet viseli - íme, a hozzá készült szöveges videó!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515711062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása