Haláltánc modern köntösben: az Epica megidézi a vidámpark szellemeit

2024. október 24. 16:20 - Jurancsik Eszter

epicadanse_638-ezgif_com-webp-to-jpg-converter_1.jpg

Friss dallal jelentkezett az EpicaThe Ghost In Me (Danse Macabre) címmel. A misztikus hangulatú szerzeményhez készült videoklip túlvilági témákat dolgot fel, a projekt különlegessége pedig, hogy közösen készült a De Efteling élményparkkal, amely Európa második legnépszerűbb vidámparkja, és annak új, Danse Macabre nevű attrakcióját is bemutatja.

Halloween napján, október 31-én mutatkozik be a De Efteling új, hátborzongató attrakciója, az együttműködés pedig különös jelentőséggel bír az Epica számára, hiszen a zenekar minden tagja gyerekkora óta rajongója a népszerű vidámparknak, amely évente több, mint ötmillió látogatót vonz. Ez a közös projekt így valóban ideális párosításnak bizonyult mindkét fél számára.

"A De Efteling varázslatos világát minden holland gyermek jól ismeri. Számunkra igazi álom válhatott valóra azzal, hogy együtt dolgozhattunk a világ egyik legcsodálatosabb vidámparkjával. Kisfiúként nagy hatással volt rám Saint-Saëns 'Danse Macabre' című műve, amit a park régi Spookslot nevű kísértetházában is hallhattunk. Amikor megtudtuk, hogy a De Efteling új attrakciója a 'Danse Macabre' nevet kapja, azonnal összeállt a kép: tökéletes lehetőség nyílt arra, hogy ötvözzük a szimfonikus zenei világunkat a metal stílus sötétebb oldalával, és elkészítsük saját feldolgozásunkat ebből a klasszikus műből. Boldogok vagyunk, hogy a De Efteling teljes bizalmat szavazott az elképzeléseinknek. Megosztották velünk az új hullámvasút történetét, így a dalszöveget is ehhez igazíthattuk, sőt, lehetőségünk nyílt arra is, hogy saját fejezettel bővítsük a történetet."

- lelkendezett Coen Janssen, a zenekar billentyűse. 

A szerzemény egyébként felcsendült a csapat monumentális, Symphonic Synergy elnevezésű koncertjein Amszterdamban idén szeptemberben, és a mexikóvárosi rajongók a következők, akik élőben hallhatják a dalt két decemberi koncerten, amelyeket az Epica teljes zenekarral és kórussal ad majd elő. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr318715458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása