Megérkezett Floor Jansen újabb koncertvideója: Winner

2022. február 06. 10:27 - Jurancsik Eszter

273118250_489971402489717_7226810122410062064_n.jpg

Floor Jansen szeptemberi, Amszterdamban megtartott szóló koncertje elsöprő sikert aratott, a buli pedig, mint azt korábban megtudhattuk, DVD formájában is beszerezhető lesz. A koncerten az énekesnő setlistjén éppúgy helyet kaptak szerzemények egykori csapataitól, az After Forevertől és a ReVamp-től, mint jelenlegi zenekarától, a Nightwishtől, de a Beste Zangers nevű holland szórakoztató műsor 2019-es szériájában előadott dalai közül is felcsendült egy pár. Azt is tudni lehet, hogy a holland csillag szólóalbumon dolgozik, amely nem kimondottan metal kiadvány lesz.

Floor eddig is folyamatosan szállította az élőfelvételes dalokat a buliról, hallhattuk a Nightwish két klasszikusát, az Ever Dream-et és a Nemót, a ReVamp Face Your Demons című dalát, a Beste Zangersben elhangzott feldolgozásai közül pedig az Euphoriát, amelyet eredetileg Loreen svéd énekesnő vitt sikerre 2012-ben.

Most itt az újabb koncertfelvétel, amely a Winner címet viseli - a számot eredetileg Tim Akkerman énekelte, íme Floor verziója:

 

komment

Klippremier: Moonlight Haze - It's Insane

2022. február 05. 21:55 - Jurancsik Eszter

273366926_359321739527639_5807507212098215235_n.jpg

"Animus" címmel, március 18-ával jelenik meg a szimfo-metalos Moonlight Haze harmadik nagylemeze. A készülő újdonságról már két dalt (a címadó Animus és a We'll Be Free) már nagyérdemű elé tárt a milánói formáció, amelyet Chiara Tricarico, a Temperance volt énekesnője hívott életre 2018-ban.

Tegnap megérkezett a harmadik beharangozó is, amely az It's Insane címet viseli, íme a hozzá forgatott klip!

komment

Morgan Lander: "Fogtok még látni minket!"

2022. február 04. 20:00 - Jurancsik Eszter

271557182_666170791431505_244850058056353617_n.jpg

Októberben, Las Vegasban kerül megrendezésre a When We Were Young elnevezésű fesztivál, olyan nevekkel, mint a My Chemical RomanceAvril Lavigne vagy a Bring Me To Horizon, az első két napra pedig már el is keltek a jegyek. Ezen a rendezvényen teszi tiszteletét a kanadai Kittie is, a következő felállásban: Morgan Lander (ének), Mercedes Lander (dob), Tara McLeod (gitár) és Ivana "Ivy" Vujic (basszusgitár). 

Ivy 2012-ben szállt ki a zenekarból, de Morgan megkeresésére örömmel mondott igent.

Ivy két albumunkon is játszott; az utolsó két albumunkon. Közvetlenül az utolsó nagy turnénk előtt hagyta el a zenekart, 2012-ben fellépett velünk a Soundwave Fesztiválon Ausztráliában, ez volt az utolsó közös koncertünk. Utána elrendezte a saját életét, családot alapított, férjhez ment, és mostanra már csak a családjának él. De Ivy a szíve mélyén egy metalos lány maradt, és mindig is szuper laza volt a dolgokkal kapcsolatban. Csak küldtem neki egy üzenetet, hogy >>"Hé, beszélhetnénk?".<< És nagyon-nagyon jót beszélgettünk, én elmagyaráztam neki a helyzetet, elmondtam, hogy mi a jelenlegi állás. Megkérdeztem tőle, hogy benne lenne-e, és ő azt mondta: >>"Igen. Jól hangzik."<< ... Ugye, már nem beszélünk olyan gyakran, nem látjuk egymást olyan gyakran, de amikor újra összejövünk, a kémia és a spiritusz mindig ott van.

- mesélte Morgan azon kérdés kapcsán, hogyan fogadta Ivy a koncertek ötletét. 

Úgy érzem, hogy a Kittie-nek ezen felállása mindig nagyon profi és laza volt - semmi stressz, semmi dráma. Csak úgy, hogy >>'Tudjátok mit? Kimegyünk oda, és elképesztően fogunk szólni.<< Ivy pedig nagyszerű basszusgitáros. Szerintem nem kap elég elismerést. De ez nagyszerű lesz!

- folytatta.

De a fesztivál után lesz-e még közös buli?

Morgan válasza:

Lehet, hogy lesznek még dolgok, amik ezt követően jönnek, figyeljétek a Kittie közösségi oldalait. Lehet, hogy lesz még egy-két klassz dolog, de egyelőre csak ezek az bulik vannak lefixálva. És már nagyon várjuk őket. És azt hiszem, ez csak a kezdet... Fogtok még látni minket.

Hallgasd meg a beszélgetést itt:

komment

Klippremier: Arch Enemy - Handshake with Hell

2022. február 04. 18:04 - Jurancsik Eszter

ae_5.jpg

Nemrégiben írtuk meg, miszerint "Deceivers" címmel, 2022. július 29-én jelenik meg a svéd/kanadai Arch Enemy tizenegyedik sorlemeze. Két szerzeményt mutatott meg eddig a zenekar videoklipes formában az újdonságról, októberben a Deceiver, Deceiver, majd decemberben a House Of Mirrors.

A mai nappal új kisfilmes dal érkezett a készülő albumról, amely a Handshake with Hell címet viseli. Michael Amott gitáros a következőképpen mesélt friss nótáról:

Az új dalunk, a 'Handshake With Hell' néhány riffel és dallammal indult, amelyekről úgy gondoltam, hogy passzolnak egymáshoz. Amikor megmutattam a részeket Danielnek [Erlandsson, a csapat dobosa], ő is úgy látta, hogy van benne fantázia. Dolgoztunk a demón, együtt alakítgattuk tovább, és amikor úgy éreztük, elkészült, elküldtük az instrumentális verziót Alissának Kanadába. Ő visszaküldte ezzel az igazán klassz szöveggel és énekkel, ami még tovább emelte a dalt. Számomra ez a 'Deceivers' album egyik legkiemelkedőbb dala, ami igazán megmutatja, hogy mire vagyunk képesek dalszerzőként és előadóként 2022-ben - alig várom, hogy élőben játszhassuk!

Alissa White-Gluz énekesnő hozzátette:

Amikor Michael és Daniel megmutatták nekem a dal instrumentális verzióját, rengeteg énekes ötlet jött a dal befejezéséhez. A 'Handshake With Hell'-nek klasszikus heavy metal hangulata van, és úgy éreztem, itt az ideje, hogy egy kis klasszikus heavy metal ének is felcsendüljön hozzá. Úgy érzem, az eredmény nagyon érdekes és fülbemászó lett.

Íme, a dalhoz készült videó!

 

 

komment

Halestorm: májusban érkezik az új album+klippremier: The Steeple

2022. február 04. 17:05 - Jurancsik Eszter

hale.jpg

Tavaly tért vissza hosszabb szünet után a pennsylvaniai Halestorm a Back From The Dead című dallal, amelynek videoklipje igen véresre sikeredett, és amely szerzemény kapcsán a banda felfedte: olyan dalt akartak adni a világnak, amelyet a kapuk megnyitásakor üvöltve énekelhetünk.

A zenekar legutóbbi albuma 2018 nyarán, "Vicious" címmel jelent meg, amely szép sikereket hozott a Lzzy Hale vezette csapatnak, a napokban pedig a csapat bejelentette: készül, az ötödik nagylemez, amely "Back From The Dead" címmel, 2022. május 6-án kerül boltokba.

Mint azt Lzzy elárulta: a koronavírus-járvány kitörése előtt kezdték írni az új albumot.

Ezt a lemezt körülbelül a COVID-19 elszabadulása előtt kb. három hónappal kezdtük el írni. Miután lezárás alá kerültünk, nem tudtunk koncertezni és turnézni, egy sötét helyre zuhantam, és egyfajta identitás-krízisbe kerültem. Ez az album azt a történetet meséli el, ahogyan kimásztam ebből a szakadékból. Ez egy utazás a mentális egészség, a romlás, a túlélés, a megváltás, az újra-felfedezés és az emberiségbe vetett hit megőrzésének útján.

- fedte fel az újdonság koncepcióját az énekesnő.

A lemez dallistája:

1. Back From the Dead

2. Wicked Ways

3. Strange Girl

4. Brightside

5. The Steeple

6. Terrible Things

7. My Redemption

8. Bombshell

9. I Come First

10. Psycho Crazy

11. Raise Your Horns

A borító:

hs.jpg

Megérkezett a lemez második klipes dala is, amely a The Steeple című dalhoz készült, íme:

 

komment

Felfedte készülő lemeze dallistáját az Angel Nation

2022. február 03. 13:39 - Jurancsik Eszter

189623644_308101197542226_2522485876566235666_n.jpg

Nemrégiben adta hírül rajongóinak a finn/olasz/angol tagokat számláló Angel Nation, miszerint harmadik albumuk kiadására készülnek, amely kiadvány az "Antares" címet viseli majd. A zenekar első korongja "Tears of Lust" címmel, 2014-ben került boltokba, ezt követte 2017-ben az "Aeon".

A Leaves' Eyesból is ismert Elina Siirala énekesnő vezette formáció most elárulta: április 8-án digitálisan már elérhető lesz az anyag, fizikai formátumban pedig június 3-tól, az előrendelések pedig hamarosan megindulnak ITT.

Egy izgalmas, inspirációval, kemény munkával és új ötletekkel teli utazás után rendkívül izgatottak vagyunk, hogy végre kiadhatjuk harmadik albumunkat, az "Antares"-t! Legnagyobb hálánk a rajongóinkat illeti, akik segítettek abban, hogy ez a lemez elkészülhessen! A várva várt harmadik album új szintre emeli az Angel Nationt! Az "Antares" csillagról, a Skorpió csillagkép legfényesebb csillagáról elnevezett album egy több fejezetes utazásra viszi a hallgatót, egy energiával és tűzzel teli albumon keresztül, egy igazi metál banda hangzásával! Az "Antares" a fülbemászó dallamokat, a stadionrockot és az erőteljes metal dallamokat szintetizátorokkal ötvözi, miközben zeneileg és szövegileg is megőrzi a mélységet. Az angyalok seregének (Seraphim) koncepciója által inspirált, gyakran titokzatos szövegek összefonódnak a való élet történeteivel, teret hagyva a hallgató saját értelmezésének.

- lelkendezett a banda a Facebookon.

A dalok listája:

01. Seraph
02. We Are Fire
03. End of Innocence
04. Life Is a War
05. Crucify Me
06. Face to Face With the Merciless
07. Where's the Time
08. Out of Sight, Out of Mind
09. Way Back Home
10. Where the Future Lies
199514403_322357439449935_7861036954006108157_n.jpg
komment

Evanescence: egymilliárd megtekintés felett a Bring Me To Life videója

2022. február 02. 12:47 - Jurancsik Eszter

evanescence-press-2019-cr-pr-brown-billboard-1548-768x433.jpg

Az arkansasi Evanescence tagjai büszkén koccinthatnak legújabb sikerükre, ugyanis a Bring Me To Life című bemutatkozó daluk, amely a 2003-as "Fallen" albumon szerepel, a napokban elérte az egymilliárdos megtekintést.

A szerzemény születéséről így mesélt az énekesnő Amy Lee, aki mára az egyetlen tag maradt az eredeti felállásból:

A Bring Me To Life szövege a jelenlegi férjemről szól, mielőtt még összeházasodtunk volna, akkor írtam. Az az időszak borzalmas volt számomra, egy rossz párkapcsolatban éltem, Josh pedig akkor még csak barát volt, pár alkalommal találkoztunk.Emlékszem, a barátainkkal beültünk egy étterembe, leült velem szemben és megkérdezte tőlem: >>Boldog vagy?<< Ez a kérdés teljesen váratlanul ért és a szívemig hatolt, így született meg a dal első versszakának legelső sora, a >>Hogyan láthatsz a szemembe úgy, mintha nyitott ajtó lenne?<<

A számhoz Romániában forgattak videoklipet, és 2009 végén töltötték fel a zenekar hivatalos Youtube-csatornájára. A dalban a 12 Stones énekese, Paul McCoy is énekel, erre a kiadó beszélte rá az együttest. 

evanescence-everybodys-fool-voca-1.jpg

Az Evanescence 2003-ban: Ben Moody, Rocky Gray, Amy Lee, David Hodges és John LeCompt

Amyék nemrégiben fejeztek be egy kisebb turnét az Államokban a Halestorm társaságában, legutóbbi nagylemezük pedig tavaly jelent meg, "The Bitter Truth" címmel, amelyre a rajongók 10 évet vártak a csapat nevét viselő 2011-es kiadványa után.

komment
süti beállítások módosítása