Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új kisfilmjét forgatja a Xandria

2022. július 09. - Jurancsik Eszter

0028760730_10.jpg

Főnixként született újjá a német Xandria, amelynek legénysége Marco Heubaum alapítót kívéve teljesen lecserélődött. A vérfrissítésen átesett szimfometalosok új frontasszonya a 30 éves, görög-francia származású Ambre Vourvahis lett, aki remek hangi adottságokkal rendelkezik, az egzotikus külsejű énekesnő pedig elmondta: szívét-lelkét beleadja a csapattal való munkába.

A zenekar május végén publikálta vadonatúj szerzeményét, amely találóan a Reborn címet viselte, mintegy demonstrálva azt, hogy bár a csapatot sokan leírták Dianne van Giersbergen nagy port kavaró kilépése után, ők nem hagyták veszni a zene iránti szeretetüket.

A napokban a banda felfedte: újabb videoklipen dolgoznak, javában forognak a kamerák a következő dalhoz, amelyről ígéretük szerint hamarosan többet is megtudhatunk. Dolgoznak új nagylemezükön is, azonban a kiadványról még nem osztott meg semmit az együttes.

 

Lzzy Hale: "Mindig az igazságot mutatom a rajongók felé."

lzzy-hale-singing.jpg

A pennsylvaniai Halestormot vezető Lzzy Hale mindig nyitott és közvetlen volt rajongóival. Nemrégiben például elmondta: nem fog bocsánatot kérni senkitől azért, mert biszexuális, illetve sokáig titkolnia kellett orientációját, hiszen egy félig keresztény háztartásban nőtt fel.

Nemrégiben 95.5 KLOS rádióállomás vendége volt a karizmatikus frontasszony, aki ismét elárult magáról néhány titkot. Elmondta: soha nem rejtőzött el semmilyen fátyol mögé, mindig önmagát adja.

Úgy gondolom, minél nyitottabb és őszintébb vagyok a követőimmel és azokkal, akik csak most kezdenek követni, annál kellemesebben csalódnak bennem. Soha nem akartam valami fátyol mögé elbújni, vagy valami furcsa eszme mögé, hogy 'én tökéletes ember vagyok' vagy hogy 'én mindent tudok.' Nehéz megtalálni az igazi énedet, és nehéz megtalálni a módját annak, hogy önmagad legőszintébb verziója légy, különösen, amikor felnősz. Sokszor tudjuk, hogy mások vagyunk, de azt nem tudjuk, hogy miért, vagy hogy minek nevezzük magunkat, vagy hogy egyáltalán szükségünk van-e erre a címkére.

- kezdte sorait Lzzy, aki csapatával nemrég adta ki új albumát "Back From The Dead" címmel, amely telis-tele van olyan dalokkal, amelyek az önismeretet veszik alapul. 

Fontos volt számomra, hogy ezt mindenkinek megmutassam, mert sokat beszélgettem olyan fiatalokkal, akik éppen a helyüket próbálják megtalálni ebben a világban, és felfedezni a szupererejüket; azt, hogy mi az, ami megkülönbözteti őket. 

118525053_3747130758650244_4989560092631848682_n.jpg

Fontos számomra az is, hogy ezt afféle forrásként mondjam el, hogy "Hé, én még mindig itt vagyok". Túléltem. Büszke lehetek mindenre, ami vagyok - a világos és a sötét, a furcsa és a nem furcsa, a nagy, a kicsi, a hangos, a csendes - és ha én megtalálom az utamat, akkor te is megtalálhatod. Így próbálok valami jót tenni a világban. 

- zárta sorait.

 

Megérkezett a Within Temptation új dala: Don't Pray For Me

273713539_492760598876434_3099880204952264219_n.jpg

Nemrégiben hintette el a Sharon den Adel vezette holland formáció, miszerint új dallal készülnek - csaknem egy éve adtak ki utoljára kislemezt Shed My Skin címmel, elődeik pedig a 2020-ban kiadott Entertain You és The Purge voltak. 

A csapat elárulta: bár körvonalazódik az új stúdióalbum is, amely a 2019-es "Resist" nyomdokain halad majd, ám egyelőre csak dalokat terveznek kiadni.

Örömmel jelentjük be, hogy 2022. július 8-án egy vadonatúj kislemezt adunk ki 'Don't Pray For Me' címmel. A szám a hitrendszerek és a félelmek másokra erőltetése ellen küzd, és azt szorgalmazza, hogy mindenki elfogadja a másik útját. Ez a himnusz arról szól, hogy megbarátkozzunk azzal a ténnyel, hogy a meggyőződések lehetnek változékonyak, sokfélék vagy őszintén szólva: különbözőek. Az embereknek meg kell engedni, hogy a saját sorsukat kövessék.

- ezekkel a mondatokkal vezette fel a zenekar az új szerzeményt, amely már elérhető a Youtube-on, íme:

 

Közös turnéra indul a Visions of Atlantis és a Xandria

fotojet_2_11.jpg

Egy igen erős lemezzel jelentkezett májusban a francia/olasz/osztrák tagokat számláló Visions of Atlantis, akik e kiadvánnyal magasabb szintre emelték a szimfonikus metált - a "Pirates" címet viselő korong telis-tele van jobbnál jobb dalokkal, Clémentine Delauney hangja pedig minden eddiginél erőteljesebben cseng.

Ezen felbuzdulva a formáció turnéra indul szeptemberben a német Xandria társaságában Symphonic Metal Nights elnevezés alatt, akik néhány héttel ezelőtt szülték újjá magukat a Reborn című dal képében. A zenekar 2017 óta nemigen hallatott érdemben magáról, Dianne van Giersbergen botrányoktól cseppet sem mentes kilépését követően Aeva Maurelle (ex-Aeverium) segítette ki a fiúkat a lefixált koncerteken, aztán csend borult a csapat háza tájára. 

Májusban jelentették be, hogy megtalálták új énekesnőjüket Ambre Vourvahis személyében, a görög-francia hölgy hangja pedig kifogástalanul szól a fent említett dalban.

A fellépéssorozat szeptember 8-án, Hamburgban kezdődik és október 15-én, a svájci Wetzikonban ér véget. Magyar helyszín ugyan nem szerepel a felsorolásban, de az utazni szerető rajongók szeptember 23-án, Bécsben elcsíphetik a két együttest.

281150547_10160326579596052_8381554100273516648_n.jpg

Augusztusban jön az új Delain-dal!

delain_7.jpg

Rajongók millióit sokkolta a hír tavaly februárban, miszerint a holland csapat addig ismert felállásában megszűnik létezni. A banda a gyakori tagcserék ellenére is stabilnak tűnt a metálszíntéren, ezért is fogadták nagy megdöbbenéssel a fanok a feloszlás tényét.

Martijn Westerholt saját projektjeként kívánja tovább vinni a zenekart, de egy új formációt is alapított Eye Of Melian elnevezés alatt, amelyben a finn Johanna Kurkela (Auri) énekel.

A zenész elmondta: forognak a kamerák a Delain vadonatúj videójához, amely a tervek szerint augusztus 9-én debütál majd, és a Charlotte Wessels énekesnő helyét átvevő frontasszony kilétére is akkor derül fény. Néhány holland rajongó azonban már birtokában van a titoknak: az együttes szülőhazájában két kisebb, titkos koncertet is adott, amelyek alkalmával találkozhattak azzal az énekesnővel, aki a jövőben a banda hangja-arca lesz. Természetesen nem árulhatják el a vokalista nevét, de szerintünk idő kérdése, hogy ez mikor szivárog ki...

Készül az új album is, de a korongról egyelőre még nincsenek érdemi információk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Delain Official (@delainofficial) által megosztott bejegyzés

süti beállítások módosítása