Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Angel Nation - Out of Sight, Out of Mind

2022. március 11. - Jurancsik Eszter

189623644_308101197542226_2522485876566235666_n.jpg

Április 8-án, "Antares" címmel jelenik meg a digitális platformokon az Angel Nation harmadik nagylemeze, júniusban pedig fizikai formátumban is elérhető lesz az album. 

Korábban a Leaves' Eyesben is ténykedő Elina Siirala vezette finn/angol/olasz tagokból álló formáció így mesélt a kiadványról:

Az "Antares" a fülbemászó dallamokat, a stadionrockot és az erőteljes metal dallamokat szintetizátorokkal ötvözi, miközben zeneileg és szövegileg is megőrzi a mélységet. Az angyalok seregének (Seraphim) koncepciója által inspirált, gyakran titokzatos szövegek összefonódnak a való élet történeteivel, teret hagyva a hallgató saját értelmezésének.

Eddig legkeményebben megszólaló korongját készül tehát a világra szabadítani a zenekar, akik már egy szerzeményt kihoztak a lemezről, a Seraph című dal és videó képében, ma pedig megérkezett az újabb beharangozó, amely az Out of Sight, Out of Mind című tétel, íme, a hozzá készült kisfilm!

199514403_322357439449935_7861036954006108157_n.jpg

A dalok listája:

01. Seraph
02. We Are Fire
03. End of Innocence
04. Life Is a War
05. Crucify Me
06. Face to Face With the Merciless
07. Where's the Time
08. Out of Sight, Out of Mind
09. Way Back Home
10. Where the Future Lies

 

Eye of Melian: kiderült, mikor érkezik az album

eom.jpg

Martijn Westerholt tavaly februárban oszlatta fel a Delaint - indoklása szerint saját projektjeként akarja tovább vinni, ahogyan azt eredetileg tervezte 2002-ben, és azt ígérte: hamarosan hallunk a zenekarról.

Ám egészen másként alakultak a dolgok, ahogyan a zenész tervezte: új csapatot alapított Eye of Melian néven, amelyben nem más énekel, mint a finn Johanna Kurkela, akit főleg az Auri kapcsán ismerhettünk eddig.

Novemberben mutatkozott be az együttes a The Bell című szerzeménnyel, ezt követte a Vita Nova januárban, majd megtudhattuk: nyáron jön a formáció első nagylemeze. A múlt héten a harmadik dal is megérkezett a Doorway of Night képében, tehát nem vesztegeti az idejét a csapat, aki mai hírlevelében felfedte, mikor is jelenik meg az első album, amely a "Legends of Light" címet fogja viselni.

A fény 2022 kora nyarán érkezik. Nos, végre pontos dátumot tudunk mondani! A Legends of Light június 21-én jelenik meg! 

Az albumot a nyári napfordulón adjuk ki - azon a napon, amikor a fény a legtovább marad az égen. Ahogy ez az album formát öltött, úgy láttuk, hogy akaratlanul is a fény számos varázslatos formájára összpontosít - szó szerint és szimbolikusan egyaránt - a Hold és a csillagok kristályos fényére, ahogyan a Nap felkel a hajnal hívására, a viharos tengereken átvezető remény fényére, és még az elveszett fény sajnálatára is. Van még néhány dal, amel lényegében "mondák" a két legnagyobb fényforrásról: a Nap és a Hold felkeléséről. Mivel a Nap fénye június 21-én éri el a legmagasabb pontját az égbolton, mikor is jöhetne jobb alkalom arra, hogy kiadjuk a mi saját Legendáinkat a fényről?

- írja a zenekar, akik hamarosan kampányt indítanak - rajongóik segítségét is kérik ahhoz, hogy majd teljesíteni tudják az előrendeléseket.

Tudjuk, hogy most sok minden történik a világban, és hogy rengeteg ember számára sötét idők járnak. Emiatt fontolóra vettük, hogy elhalasztjuk a kampányunkat. Azonban sok szívből jövő, köszönő üzenetet kaptunk azért a fényért és a vigasztalásért, amit a zenénk már eddig is adott, ezért úgy döntöttünk, hogy a tervek szerint folytatjuk tovább. Őszintén reméljük, hogy a Legends of Light még több megnyugtató és reményteljes fényt tud majd ragyogtatni ezekben a sötét időkben. Maradjatok erősek, és soha ne felejtsétek el, hogy mindig a fényteket osszátok meg mindazokkal, akik körülöttetek vannak. Ennek a világnak szüksége van a remény és a kedvesség fényére.

unnamed_18.jpg

 

 

Cristina Scabbia: "Bízzatok az orvosokban!"

cristinascabbia-promo-2019.jpg

Az olasz Lacuna Coil énekesnője többször nyilatkozotott a COVID-19 pandémia kapcsán. Kifejtette gondolatait arról, hogy ez a betegség bizony nem egy sima influenza, hol pedig kikelt magából, mert szülőhazájában sokan nem tartották be a hatósági karantént.

Tegnap Cristina egy interjúban elárulta: ő is túlesett a betegségen.

Decemberben kaptam el a vírust. A karácsonyt és a szilvesztert egyedül töltöttem otthon. Hurrá! Igazából nem volt annyira rossz, mert kellőképpen független ember vagyok, így még akkor is jól érzem magam, ha egyedül vagyok. És amúgy sem vagyok túlzottan oda sem a karácsonyért, sem a szilveszterért. Persze hiányzott a családom, de ugyanakkor belegondoltam, hogy mindenem megvan, amire szükségem van. Van tévém, számítógépem, mikrofonom, konnektorjaim, le tudom kötni magam, szóval nem panaszkodhatok.

- kezdte sorait az énekesnő. De milyen fizikai tünetei voltak Cristinának?

Az első hét nem volt kellemes. Két nap elég rossz volt, mert magas lázam volt, ami aztán gyógyszerekkel lement. De ez minden embert másképp érint, nekem a torkom gyulladt be. Sokan szenvedtek torokgyulladással és köhögéssel. Én is köhögtem, noha nem súlyosan. Végig megmaradt az íz-és szagérzékelésem, ezek soha nem múltak el. De egy hétig szenvedtem. A hátamtól a lábamig fájtak az idegeim. Nem találtam kényelmes pózt az alváshoz, ezért folyton felébredtem, mert olyan fájdalmaim voltak. Mint az isiász, de duplán- nem csak az egyik oldalon, hanem a másikon is éreztem. Elég rossz volt. Aztán a második héten orrdugulásom volt, úgyhogy orrhangon beszéltem. De összességében jól voltam.

- emlékezett vissza Cristina, aki a koronavírus elleni vakcina összes dózisát felvette tavaly, majd a beszélgetés további részében azokat az embereket szidta, akik nincsenek beoltva, hiszen ahogy elmondta, még azok is terjeszthetik a kórt, akik felvették az oltásokat, hát még azok, akik nem. Itt persze elfelejtette megemlíteni azokat, akik valamilyen egészségi probléma miatt nem olthatók.

Eképpen adott hangot felháborodásának:

Nos, ez egy kemény téma, mert nagyon-nagyon dühös leszek, amikor erről beszélek. Én bízom a tudományban. Sok barátom tudós, biológus, virológus, így folyamatosan beszélek velük. És azt látnom, hogy olyan emberek, akiknek fogalmuk sincs az orvostudományról, -beleértve engem is-, mert soha nem tanultam ezt vagy bármilyen tudományhoz kapcsolódó dolgot, azt gondolják, hogy mindent tudnak a vakcina működéséről, mi van benne, ismerik az összes kockázatot, a vizsgálatokat, ez pedig nagyon elkeserítő. 

 244745676_428229611992595_5129996998101065279_n.jpg

Mert ma már az interneten mindenki szakértő, miután megnézett néhány videót a YouTube-on vagy egy előző nap létrehozott weboldalon egy olyan embertől, akit nem is ismer. Hisznek egy olyan személynek, akiről fogalmuk sincs, minthogy az orvosok egész közösségének, egy világméretű közösségnek higgyenek. És ez számomra nagyon ijesztő, mert 2022-ben vagyunk, nyíltan kellene beszélnünk erről, és legfőképpen nem szabadna olyasmit, ami az egészségünket javítja, politikai témává tenni. Sokan összekeverik a politikát és az oltásokat. Úgy értem, még mindig egy világjárványban vagyunk. Kijutunk belőle, de még mindig benne vagyunk -, ezért bíznunk kellene abban, aki segíthet nekünk.

- ecsetelte tovább mondandóját Cristina, aki tavaly is beszélt a konteó-hívőkről.

Tehát ne a YouTuberekben, ne a streamerekben bízz, hanem az orvosokban, mert ők kutatják a dolgot. Ők tudják, hogy mi az a vírus, és tudják, hogyan kell küzdeni ellene. Összefogtak a világ más orvosaival, hogy megoldják a problémát. Ehelyett mindenfélét hallok. 'Ó, ez csak a pénzért van. "Ó, ez politika. 'Ó, ők irányítani akarnak minket.' Én pedig megkérdezem: "Hogyan akarnának irányítani téged? Van okostelefonod A Facebookra írkálsz. Ismerik a telefonod alapján az adataidat. Tudják, hol laksz. Tudják, hogy mit eszel. Tudják, mikor mész vécére. Mégis azt hiszed, hogy ők fognak ellenőrizni téged, amikor az 5G-t a vakcinával együtt beadják. És én csak azt kérdezem: "Tényleg? Tényleg?"

- utalt itt arra, hogy valóban akadnak hajmeresztő elméletek.

Szóval az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy a vakcina célja a tünetek enyhítése. Messze nem biztos, hogy oltottként nem kapod el a vírust, hiszen még mindig tanulmányozzák. Mindig van egy nagyon világos válaszom az oltásellenesek számára, akikkel beszélek. Mégsem fogadják el. Előbb bíznak egy ismeretlenben, egy hamis kutatásban, vagy egy fotóban, amit bárki átszerkeszthet. 

- eképpen zárta a sorait. 

A zenekar egyébként egy szupertitkos projekten dolgozik, amely feltehetőleg egy különleges lemez lesz.

 

 

 

Fernanda Lira: "A vakcina életet menthet!"

272849296_4806481006067824_4472086846410396425_n.jpg

Bár a koronavírus még nem tűnt el, de rengeteg országban enyhítéseket vezettek be, Svédországban például befejezettnek nyilvánították a járványt - bár a skandináv állam a pandémia eddigi szakaszában sem vezetett be karantént és az élet sem állt meg, az idő pedig őket igazolta, hiszen nem halálozott el több ember az északi országban, mint máshol. Hazánkban a mai nappal megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és az orvosi rendelők, kórházak kivételével szinte mindenhol, nem kötik a koncerteket, rendezvényeket védettségi kártyához.

Persze vannak helyek a világon, ahol még nem mernek lazítani a kormányok. Így van ez Brazíliában, az old schoolos death metalban nyomuló Crypta hazájában is. A csapat énekes-basszerosa, Fernanda Lira igencsak vidám hangulatban jelentkezett be Instagramján egy orvosi rendelőből, tudatva rajongóival, miszerint felvette a vírus elleni vakcina harmadik dózisát. 

A vakcina életet ment, a tagadás öl! Ez nem vélemény, hanem tény! 

- kezdte sorait a zenészlány, hozzátéve, hogy tudomása szerint a COVID-19 betegségben életüket vesztők 90%-a oltatlan (hiteles forrást nem mellékelt).

A fertőzések száma jelenleg többszöröse a világjárvány kezdetén tapasztaltaknak. Miért kockáztatnánk a halált és mások életének veszélyeztetését? Ne felejtsd el felvenni AZ ÖSSZES DÓZIST, egy vagy kettő idővel hatástalanná válik, és új variánsok jelennek meg, VÉDJÜK MEG MAGUNKAT!

- folytatta, zárásképpen pedig hozzátette: az oltás-és tudományellenes kommenteket törli, azok íróit pedig letiltja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fernanda Lira (@fefemetal) által megosztott bejegyzés

Klippremier: Visions Of Atlantis - Legion Of The Seas, májusban jön az új album

visions-of-atlantis_1.jpg

2019 nyarán, "Wanderers" címmel jelent meg az osztrák/olasz/francia Visons Of Atlantis utolsó nagylemeze, 2020 októberében pedig új koncert DVD-t is a piacra dobtak, amely főleg e korongnak, illetve elődjének, a "The Deep&The Dark" (2018) dalaira épült.

A Clémentine Delauney vezette formáció ma jelentette be: május 30-án érkezik nyolcadik nagylemezük, amely a "Pirates", azaz Kalózok címet viseli majd. 

Kalóznak lenni számunkra azt jelenti, hogy teljes mértékben tudatában vagyunk az életünknek, és a saját kezünkben tartjuk azt; szabadon élünk és gondolkodunk, az élet egy kaland számunkra, annak minden fényével és sötétségével együtt. Az új albummal egy új korszakot nyitunk a Visions Of Atlantis számára, felvállalva azt az identitást, amellyel már évek óta kacérkodunk - olyan zenét csinálunk, ami valóban összhangban van a lelkünkkel. 

- így vezette fel az új album hírét a zenekar a Facebookon, 2019-ben pedig Clémentine is elmondta: a banda új alapokra kívánja helyezni a szimfonikus metált. 

Folytatjuk az utunkat, amely sötétebb vizeken, hevesebb viharokon visz át minket, ahol minden háttérként szolgál egy metaforához a személyes fejlődésről és a spiritualitásról. Ha a 'Wanderers' inkább az utunk fényes oldaláról szólt, a 'Pirates' egyértelműen mélyen az árnyékba visz minket, ahol másfajta szörnyekkel nézünk szembe az út során.

A lemez számlistája:

1. Pirates Will Return

2. Melancholy Angel

3. Master The Hurricane

4. Clocks

5. Freedom

6. Legion Of The Seas

7. Wild Elysium

8. Darkness Inside

9. In My World

10. Mercy

11. Heal The Scars

12. I Will Be Gone

A borító:

a3571701910_10.jpg

Az első klipes dal is elérhetővé vált, ez pedig a Legion Of The Seas, amelyről a zenekar így mesélt:

A 'Legion Of The Seas' egy állásfoglalás, amely megtestesíti azt a szellemiséget, amit az egész lemezen végigviszünk. Nem számít, mivel állunk szemben, mi önmagunk maradunk és uraljuk az életet. Örömmel üdvözöljük a hallgatókat a Visions Of Atlantis új korszakának fedélzetén ezzel az erőteljes videóval, amely a lemez egyik legsúlyosabb dalához készült. Színészi jelenetek találkoznak egy tüzes zenekari előadással, mindez nagyon mozihoz hasonló módon, a legjobb módon közvetítve az univerzumunkat.

 

süti beállítások módosítása